Sab’s Eetoverzicht #46-2022

Het was een poosje geleden dat ik wat regelmatiger buiten de deur at maar vorige week waren we al te vinden bij Orange in Apeldoorn, afgelopen woensdag was ik uitgenodigd voor een evenement van Jim Beam inclusief eten en donderdag was de absolute highlight: een diner bij Sazanka in restaurant Okura. Ik had dus een makkie wat betreft het avondeten afgelopen week.

Zondag

De eetweek begon weer met het overslaan van het avondeten. Je kent het riedeltje inmiddels wel: borrelplankje aan het eind van de middag, geen zin meer hebben om te eten etc. We deelden uiteindelijk nog een schaaltje vegetarische bitterballen met z’n allen, maar spannender werd het niet haha!

IMG 3489

Maandag

De eetweek begon dus eigenlijk pas op maandag en dat was met restjes. Er was nog een restje boerenkoolstamppot en hartige taart. Daarbij lagen er nog ingrediënten voor een kapucijnerschotel in mijn koelkast dus die maakte ik erbij, ook voor wat extra groente-inname.

IMG 3514

Dinsdag

Soep met brood was het idee dinsdag. Ik maakte overdag het allerlaatste recept voor Kerst, hier rechts te zien op de foto, en die moest wel gelijk ’s avonds gegeten worden. Dus ik schoof brood in de oven en maakte er Chinese tomatensoep bij. Prima maaltje voor het sporten ook ’s avonds.

IMG 3535

Woensdag

Zoals ik al zei was ik woensdag uitgenodigd door Jim Beam voor hun eerste Nederlandse Jim Beam Welcome Session. Het werd georganiseerd rondom een optreden van de Nederlandse band Rondé (wat echt steengoed was trouwens) en voor het optreden werd er eten geserveerd. Ik nam vriendin Annemie mee en onze avond startte met lekkere cocktails, gegrilde groenten, een heerlijke burger en mini hotdog. Top dus!

Donderdag

Tijd voor de avond der avonden en het lekkerste diner dat ik sinds TIJDEN heb gehad. Samen met vriendin Nanda ging ik eten bij Sazanka, het teppanyaki-restaurant van Hotel Okura in Amsterdam. Je neemt plaats aan de plaat, krijgt een schort om en recht voor je neus wordt het eten bereidt door een Japanse chef.

Wij kozen voor het Classic menu waarin onder andere tonijn tataki, kreeft met yuzuboter en wagyu beef zit. Geweldig was het. Sowieso mag je me wakker maken voor Japans eten maar zo lekker als donderdagavond heb ik zelden gegeten. Ik kan alleen maar bewondering hebben voor Japanse chefs die met eenvoudige smaken zulke prachtige gerechten op tafel kunnen zetten. Boh.

IMG 3657

Vrijdag

Tijdens mijn afwezigheid donderdagavond aten de mannen thuis restjes van de Chinese tomatensoep en het avondeten dat ik voor woensdag al had gemaakt. Daardoor ging de stampandijvie die eigenlijk voor woensdag op de planning stond door naar vrijdag. Ik voeg aan de stamppot altijd een rauw uitje en blokjes kaas toe, zo lekker is dat! Vergezeld van een verse rookworst een top maaltijd.

IMG 3675

Zaterdag

Gisteren bleven mijn ouders gezellig eten. Ik spitte de website van Francesca door want ik had zin in Surinaams! Uiteindelijk kookte ik Surinaamse bami, Surinaamse kip en gestoofde snijboontjes met tomaat en knoflook. Heerlijk.

Aankomende week wordt het een stuk normaler. Ik heb geen afspraken buiten de deur op de planning staan en ook niet overdreven veel kookdagen. Wel kook ik op de dagen dat ik in de keuken sta het een en ander voor het avondeten en mijn eetplanning maakte ik afgelopen donderdag al, dus ik hoef nergens meer over na te denken. Heerlijk.

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close