Sab’s Eetoverzicht week 15/2017

Jullie hebben het gisteren al kunnen lezen: afgelopen maandag is mijn #fitfoodmom challenge begonnen. Na de laatste weken in de zwangerschap en de eerste weken na de bevalling gewoon te hebben gegeten waar we zin in hadden, is het nu toch écht tijd om weer fatsoenlijk te doen. Ik kan me ook geen beter moment dan nu bedenken, nu alle verse groenten en stukken fruit weer langzaam de supermarkten beginnen te domineren. Vanaf nu zien onze eetweken en Sab’s eetoverzicht er dan (hopelijk!) ook iets anders uit. Samen met Tobias heb ik overlegd wat voor mij het beste zou zijn en daar kwam eigenlijk uit dat ik vooral veel groenten moet eten maar niet al teveel moet inleveren op de koolhydraten. Mijn lijf heeft met de bevalling immers een hele flinke workout geleverd en is feitelijk nog steeds aan het herstellen. Goed, zo gezegd zo gedaan. Voor het eerst werkte ik weer met een eetplanning afgelopen week en aten we ook weer gewoon aan de eettafel. Dit is het resultaat.

pasta

Zondag

Voordat de challenge van start zou gaan en we echt weer fatsoenlijk gingen eten flanste ik zondag nog even een echte studentikoze maaltijd in elkaar. We hadden niet zoveel meer in huis en zin om boodschappen te doen hadden we ook niet echt, dus uiteindelijk fabriceerden we een hele simpele pasta. Met kruidenkaas die we op de markt hadden gehaald, een restje Parmezaan, spekblokjes en kip cordon bleu. Ja echt. Het meest hilarische ook nog is dat ik van één soort pasta niet meer genoeg had voor twee personen dus voor het gemak kookte ik ook nog drie pastasoorten in één pan. Ik zei toch, studentikoos.

parelgortsalade

Maandag

Maandag ging het er heel anders aan toe. De boodschappen werden bezorgd en dat betekende weer een volle koelkast. Ik maakte overdag al een salade van parelgort en gegrilde groenten (recept volgt!) en die maakte ik ’s avonds met wat geroosterde amandelsnippers. Erbij aten we homemade tzatziki en falafel. #meatfreemonday.

asperges

Dinsdag

Het is weer aspergetijd, yeeeeesss! Ik had voor dinsdag al asperges ingepland en later hoorde ik pas dat het seizoen ook daadwerkelijk dinsdag werd geopend, toevallig. Ik grilde groene en witte asperges en maakte deze af met krokante serranoham, hardgekookt ei, verse kruiden en deze kruidenvinaigrette. Erbij aten we zalm die eindelijk niet meer helemaal doorgebakken hoefde te zijn. Woohoo!

nasi

Woensdag

Francesca bracht me met haar meest recente eetdagboek op het idee voor ons maaltje woensdagavond. Ik maakte een super simpele nasi van zilvervliesrijst en erbij aten we kipsaté van kippendijen. Door de nasi zaten tuinerwtjes maar voor extra groenten trok ik de augurken en atjas uit de koelkast en schaafde ik wat komkommer.

omeletwrap

Donderdag

Ik zag Viv laatst een omeletwrap maken en besloot dat ik dit ook echt weer eens moest gaan doen. Zo gezegd zo gedaan dus donderdag stond deze op het menu. Een omeletwrap met bieslook en verder een klein likje mayonaise, kipfilet, spinazie, zongedroogde tomaat, rode paprika en kiemen. Lekker healthy en één zo’n wrap is een prima lichte maaltijd. Ik heb nog steeds mijn volledige eetlust niet helemaal terug.

tuna melt

Vrijdag

Vrijdag liep het allemaal even iets anders. Tim had een paasborrel van zijn werk en ik zat thuis met een ontzettend hangerige baby. Van koken kwam niet zoveel terecht en dus doken we de keuken in om tuna melt te maken. Het recept van deze specifieke tuna melt staat nog niet op OMF maar het komt eraan, dat beloof ik. Smaakt op deze manier toch weer heel anders dan een tosti en het is zó gruwelijk lekker. Moet alleen even iets beter mijn best doen op de aankleding want zo kunnen de broodjes natuurlijk niet op de site ;) Appetijtelijk ziet het er niet uit op deze manier maar smaak maakt alles goed!

zoete aardappelsalade

Zaterdag

Zoals altijd liet ik het weekend qua eetplanning ook nu weer los. Vaak beslissen we op zaterdagochtend al lopend op de markt wat we gaan eten en in dit geval werd het zoete aardappelsalade met bavette. Altijd goed en lekker makkelijk!

Dat was ‘m weer! Afgezien van vrijdag heb ik een goede start gemaakt met de #fitfoodmom challenge dacht ik zo. Bevalt me wel weer hoor, fatsoenlijk eten, niet alleen leven op kliekjes uit de vriezer en gewoon weer zelf aan de slag gaan met verse producten.

Dit weekend is het natuurlijk Pasen dus wat er van eten terecht komt weet ik niet echt. Vandaag brunchen we bij mijn ouders, morgen bij die van Tim dus ik gok zo dat we niet heel erg honger zullen hebben ’s avonds. Ik heb voor vanavond in ieder geval verse tonijnsteak gehaald dus daar gaat sowieso iets mee gebeuren. Voor de rest van de week moet ik het nog even bekijken. Ik heb nog geen eetplanning maar die komt snel.

Fijn Pasen! x

Join the Conversation

  1. Britt says:

    Oeh, die zoete aardappelsalade ziet er lekker uit met dat stukje vlees! Fijne Pasen nog! X

  2. Margot says:

    Ik ben benieuwd naar je salade van parelgort!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close