Wat stond er op tafel week 23

Vanaf deze week zijn Tim en ik begonnen met ons zomerregime. Gezond eten dus en af en toe willen we ook gaan kiezen voor een bewuste clean maaltijd, hier vertel ik later meer over. Helaas had ik deze week nauwelijks invloed op het avondeten en was het eten wat de pot schaft, maar daarom heb ik wel met lunches rekening gehouden met het eten. Vier keer buiten de deur eten waarvan twee keer op mijn werk is niet helemaal mijn ding. Ik kies liever zelf wat ik eet om het vervolgens ook zelf te maken, maar soms ontkom je er helaas niet aan.

Omdat ik deze week dus niet kon koken heb ik besloten om me meer uit te sloven voor de lunch. Met ochtenddiensten op het werk moet ik al om 10.30 uur eten en blijft het bij een broodje, maar als ik thuis ben/tijd heb maak ik er liever meer werk van, zeker als ik ’s avonds niet thuis eet. Het leek me leuk om jullie ook wat lunches te laten zien, dus vandaar een extra grote Wat stond er op tafel deze week.

McDonaldsZondag
We wilden nog wel even één avond goed slecht eten voordat we dat onszelf gingen ontzien voor de komende weken. Zondag was daar de perfecte gelegenheid voor en aangezien er net een week geleden een McDonald’s is geopend op twee minuten rijden (voorheen moesten we minimaal 20 minuten rijden en was alles dus koud als we thuis kwamen) besloten we daar iets te halen. Zo af en toe is dat heerlijk. Maar goed, laatste keer dus voorlopig!

Maandag

wraps met zoetzure garnalen Lunch
Maandag draaide ik een avonddienst en dus moest ik op het werk eten. Aangezien een sluitdienst wel pas om 14.45 uur begint, had ik wel voldoende tijd om wat uitgebreider te lunchen en die kans greep ik dan ook graag aan. Ik maakte wraps met zoetzure garnalen, een dubbele portie zodat Tim dit ’s avonds ook kon eten. Het is een eigen verzinsel boordevol groenten en het viel heel erg in de smaak. Goed vullend, maar wel lekker licht en gezond. Ik deel het recept binnenkort met jullie!

pastaDiner
Gezond willen eten en moeten eten wat de pot schaft gaan niet makkelijk samen, blijkt op de eerste dag dat ik op mijn werk moet eten. Penne met room-/kaassaus, pancetta en prei. Het eten is al opgeschept, de borden staan klaar. Ik heb nog getracht er een te pakken met een niet erg grote portie, maar veel verschil zat er niet in. Ik ben benieuwd hoe het woensdag en vrijdag is geregeld met het eten. Ondanks dat het wel gewoon lekker was, wil ik toch echt op de gezonde tour. Desnoods neem ik zelf een prutje mee.

Dinsdag

doperwtensalae Lunch
Dinsdagavond stond sushi op de planning en aangezien wij ons daar altijd compleet te buiten aan gaan, ging ik voor een gezonde, zelf in elkaar gezette lunch. Het werd uiteindelijk een doperwtensalade met gerookte kip. Gerookte kip is sowieso al erg gezond en aangezien ik zelf dol ben op doperwtjes en er ook gewoon ineens zin in had, combineerde ik beide tot een salade. Lekker! Ik zal het recept binnenkort met jullie delen. Zowel voor de lunch als bij bijvoorbeeld de barbecue is dit een topper.

sushi
Diner
Afgelopen dinsdag was Tim jarig en het liefst eten we op zo’n dag lekker samen buiten de deur. Zo ook dinsdag en aangezien het alweer een poos geleden is dat we sushi hebben gegeten, besloten we dat maar te doen. Zoals altijd was het weer heerlijk. Ik krijg er werkelijk geen genoeg van, ik zou het elke dag nog kunnen eten denk ik.

Woensdag

kipspiesjes Lunch
’s Avonds weer aan het werk voor een sluitdienst, dus ’s middags tijd voor een uitgebreidere en gezonde lunch. Ik maakte gekruide kipspiesjes met cherrytomaatjes en at daar Naanbrood met een dun laagje humus bij. Zó lekker! Dit recept is sowieso een blijver, voor de lunch, het avondeten maar ook zeker voor op de barbecue. Ik ga het recept nog met jullie delen.

aardappeltjesDiner
’s Avonds at ik dus weer op het werk en gelukkig was het wat gezonder dan maandag. Ik kreeg aardappeltjes met champignons voorgeschoteld die gepaard gingen met een Duitse biefstuk (eigenlijk twee, maar dat vond ik een beetje overdreven) en een groentemix van broccoli, bloemkool, peultjes en boontjes. We hebben de mazzel dat we buiten kunnen zitten en tijdens etenstijd scheen de zon nog heerlijk. Lastig om daarna weer aan het werk te gaan, dat dan weer wel.

Donderdag

slawraps
Lunch
Donderdagavond bracht ik een bezoek aan Taste of Amsterdam en dus besloot ik voor een lichte lunch te gaan. Voor de verandering maakte ik eens slawraps met gerookte makreel. Ik ben dól op gerookte makreel, eigenlijk vind ik het overal lekker bij, en dit gerecht was ook een succes. Super licht, makkelijk verteerbaar en wederom erg gezond.

tasteDiner
Tijd voor Taste of Amsterdam! Ik keek al weken uit naar dit foodfestival en dankzij het heerlijke weer kon het alleen maar beter worden. Samen met mede foodbloggers Brenda en Pauline hebben we de hele avond heerlijk gegeten en gerechten geproefd van zeven verschillende restaurants. We aten onder andere deze verse ravioli gevuld met eidooier en aardappel in botersaus met geschaafde truffel, maar er stond natuurlijk nog veel meer ‘op tafel’. Het volledige verslag en alle dingen die we hebben gegeten kun je hier terugvinden.

pastaVrijdag
De lunch heb ik overgeslagen vandaag dus we gaan direct door naar het avondeten. Het was warm (25 graden hier) en eigenlijk wilde ik barbecueën maar Tim moest trainen waardoor dit niet kon. Omdat wij een bovenwoning op in feite een zolderverdieping hebben wordt het bij ons al gauw héél warm binnen. Tel daar het gasfornuis en warme pannen bij op en het wordt gegarandeerd een benauwde bende en dus besloot ik om een snelle en eenvoudige pasta in elkaar te flansen. Met kip, mozzarella, knoflook en zongedroogde tomaat en zelf deed ik er nog een schepje pesto door en at ik er geroosterde pijnboompitjes bij. Simpel maar heerlijk!

kip teriyaki 1Zaterdag
Gisteren heb ik vrijwel de hele dag in de keuken gestaan. We vierden ’s avonds Tim zijn verjaardag en natuurlijk moesten er taarten en diverse hapjes worden gemaakt. Maar wij moesten zelf natuurlijk ook avondeten. Ik hield het vrij simpel, maar lekker was het wel. Kip Teriyaki met komkommer, een gebakken eitje en zilvervliesrijst. Ik ben gék op teriyakisaus en op kip, dus mislukken kon dit gerecht niet

En dat was hem weer voor deze week, een extra grote Wat stond er op tafel. Ik hoop dat jullie het leuk hebben gevonden! Mochten jullie het interessant vinden om voortaan ook zo af en toe de lunches te zien dan hoor ik het graag.

Fijne zondag!

Join the Conversation

 1. Rachel says:

  Heerlijke gerechten! Inspirerend!

 2. Mary-Ann says:

  Yeahh! Leuk, een extra lange editie!!
  Lunch recepten zijn ook altijd welkom :-)

 3. Joyce says:

  Zitten weer erg lekkere dingen tussen! En ik krijg spontaan zin in mac donalds haha

 4. Harma says:

  Leuk met de lunch erbij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close