Foodie in Disneyland Parijs

In de Week van OMF en in Wat stond er op tafel heb ik jullie al een kleine sneak peek gegeven van de dingen die we hebben gegeten toen Tim en ik een lang weekend naar Disneyland Parijs waren. Ik zei toen al dat het eten daar vooral extreem ongezond is. Ik vind dat toch een beetje jammer en had gehoopt dat een pretpark zoals Disneyland Parijs meer gezonde alternatieven zou aanbieden. Waar ik ook achter ben gekomen is dat het eten in Disneyland Parijs duur is. Héél duur. Nu ergerde ik me er niet aan want we hadden ons daar al op voorbereid en ingesteld, maar ik wil niet weten wat ouders met kinderen kwijt zouden zijn voor een weekendje pretpark. Mijn hemel. Maar goed, ik beschouwde Disneyland als een tripje en daarom leek het me leuk om ook daar een Foodie in… artikel van te maken. Vandaag dus een Foodie in Disneyland. Met veel friet ;)

Caseys Corner

Casey’s Corner

Uit meerdere hoeken hoorde ik dat we absoluut een hotdog moesten halen bij Casey’s Corner aan Mainstreet in het hoofdpark. Zo gezegd zo gedaan maar wauw, wat een absurde tegenvaller zeg. Sowieso stonden we een uur in de rij voor deze hotdog en dat was echt niet omdat het zo druk was maar de dame die ons hielp had zelf alle tijd. We kozen de grootste hotdog met cheddar en gefrituurde uitjes maar zoals je op de foto al kunt zien ontbraken de uitjes ook nog eens. De hotdog zelf was smakeloos, het brood droog en de cheddar smaakte precies zoals het eruit ziet: nergens naar. Casey’s Corner een aanrader? Nou nee, wat mij betreft niet. Of ze hadden hun dag niet toen wij een hotdog gingen halen. Kan ook nog.

Annette's Diner

Annette’s Diner

Van te voren las ik verschillende positieve reviews over Annette’s Diner in Disney Village en toen ik las dat dit een typisch Amerikaanse diner moest zijn waren we verkocht. Na een vluchtig kijkje op de menukaart koos ik voor de Original Mega Burger met onder andere bacon, champignons en gekarameliseerde ui. Verrukkelijk! En kijk die lading friet die je erbij krijgt, bizar. Ik heb daar de helft van naar Tim geschoven die honger had voor twee ;) Leuk detail: enkele personeelsleden bedienden op rolschaatsen, vond ik heel tof! Ook vond ik hier de prijzen voor Disney begrippen nog meevallen. Wij betaalden € 19,99 per burger inclusief de patat en gezien de portie vond ik dat ok.

Auchan

Auchan

Na even Googelen kwamen we erachter dat op 5 minuten rijden vanaf ons hotel (we waren met de auto dus yaay!) een Auchan zat. Auchan is een beetje Carrefour achtig en helemaal fantastisch. Dat assortiment daar is om hebberig van te worden en ze hebben zóveel dingen die we hier in NL niet hebben… ik wil ook zo’n superstore! Bij Auchan kochten we ons ontbijt voor alle dagen. Baguettes uiteraard, maar ook verse croissants met La Vache (smaakt nergens beter op dan op vers brood en croissantjes!), jam en Speculoos. Op de terugweg van Parijs kochten we hier ook nog Madeleines en chocoladebroodjes die beide ook waanzinnig lekker waren.

Sports Café

Sports Café #1

In Disney Village zit het Sports Café, een van de weinige plekjes waar je even lekker buiten kunt zitten. Op de middag van de tweede dag rustten we hier even uit van al het geslenter en bestelden we (of ik in dit geval) een biercocktail. Wat een grandioos idee! Ik kan me niet meer precies herinneren wat deze was, maar het was iets met framboos of blauwe bes. Heel fruitig en erg lekker. Ga ik gauw eens thuis maken!

McDonald's

McDonald’s

’s Avonds waren we lui, moe en hadden we niet zoveel zin om uitgebreid te eten. Het werd McDonald’s waar we uiteindelijk neerstreken en wat bestelden. Ook de McDonald’s is duur in Disneyland Parijs maar je krijgt hier dan wel gratis kipnuggets bij je menu. Lol! Omdat ik niet zoveel zin had in een overdosis patat (het hoorde wel bij mijn menu, vandaar de twee bakjes), bestelde ik er ook een salade bij. Wat een faal. Die salade was niet meer dan een hoopje groene blaadjes in een plastic bakje met de meest ranzige vinaigrette die ik ooit heb gegeten. Dat doen we dus ook niet meer. Voor na het eten hadden we McFlurry Oreo. Hmmmm, zo lekker!

Sports Café

Sports Café

Sports Café #2

Op de derde dag streken we wederom even neer bij het Sports Café om te lunchen. Ik nam deze keer een Mojito Biercocktail – ook érg lekker – en een broodje kip. Dit broodje kip ziet er op de foto alsnog uit als een burger, maar dit was het niet. Wel werd er een hamburgerbroodje gebruikt maar op het broodje zat een gegrilde kipfilet met wat kaas en sla. Erg lekker! Blijkbaar had ik nog niet geleerd van de McDonald’s salade fail van de avond ervoor en ging ik ook bij het Sports Café de mist in. Salades rond Disneyland, nah-ah.

Pasta arrabiata

Rainforest Café

Rainforest Café

Rainforest Café

Om ons weekendje Disney leuk af te sluiten wilden we op zondagavond wel wat uitgebreider gaan eten. Na wat Googelen kwamen we uit bij het Rainforest Café in Disney Village. We moesten er even 20 minuten voor in de rij staan buiten (gelukkig was het weer prachtig) maar daarna kwamen we dan ook wel ergens terecht. Wat een ontzettend tof restaurant is dit, alsof je midden in de jungle dineert! Compleet met bewegende olifanten, fladderende vlinders en kabbelend water. Enorm tof, zeker een aanrader. Omdat de patat inmiddels mijn neus uitkwam bestelde ik een pastaatje met Arrabiatia-saus, mozzarella en parmezaan. Lekker, maar niet heel speciaal. Tim ging voor de Mixed Grill en als toetje deelden we samen een stukje cheesecake die overigens heerlijk was.

Dat was ‘em! Op de terugweg reden we langs Auchan voor een ontbijtje in de auto maar verder hebben we niets gesnoept of gegeten. Verdeeld over drie volle dagen valt het nog wel mee met wat we hebben gegeten en gelukkig hebben we die dagen ook kilometers gelopen in beide parken. Toch had ik graag wat gezondere opties gezien die net zo pontificaal zichtbaar zijn als de burgertenten. Zo moeilijk zou het niet moeten zijn toch?

Absolute aanraders voor een weekendje Disney zijn in ieder geval Annette’s Diner en het Rainforest Café. Waanzinnig leuk!

Join the Conversation

 1. Annette’s is een ware must als je Disneyland bezoekt! Deze staat standaard op ons to-do lijstje de avond van vertrek.
  Mijn vriend zijn favoriet is de Annette’s Maxi Incredible Burger (met 600gr vlees!). Als je deze op krijgt krijg je een milkshake van het huis (om de eventuele gaatjes op te vullen…)

  Ook een aanrader is het restaurant “Blue Lagoon”. Dit restaurant bevindt zich IN de attractie “Pirates of the Caribbean”. Qua sfeer waan je je op terrasje op één of ander tropisch eiland, lekker knus en warm. Af en toe krijg je ook een vriendelijke “bon appétit” jouw richting uit vanuit de bootjes van de attractie.
  Qua eten moet je een beetje geluk hebben. Ik nam daar meestal “Caribbean chicken” (oftewel een mooie naam voor kip en rijst met curry) en die bevalt mij prima. Mijn vriend zijn zwaardvis daarentegen was bvb heel droog. Ook een duurder kostenplaatje natuurlijk.
  Maar daar moet je toch zeker eens gegeten hebben om de sfeer mee te maken met een lekkere cocktail bij de hand.

 2. Laura says:

  Ik vond Disney zo duur! En ik had me er op voorbereid, maar alsnog was ik geschokt. Ik snap wel dat mensen broodjes meesmokkelden van het ontbijt. Dat vond ik voor mezelf wat ver gaan, maar ik ben vaker bij de McDonald’s beland dan me lief is.

  We wilden bij Annette gaan eten maar dat was steeds uitgestorven en dat vind ik geen goed teken. In Disney Village hebben we ook nog bij een Mexicaans restaurant gegeten. Wat een ramp was dat. Ik stikte zowat in een kippenbotje, en een kind was met beide handen in het toetjesbuffet aan het meppen. Lekker dan.

  Wij hadden geen auto bij ons, dus we konden ook geen kant op. Uiteindelijk zijn we in het dorpje achter ons hotel bij een sushibuffet gaan eten. En die was zeer redelijk, zeker gezien de prijs.

 3. Margot says:

  Leuk om te zien en ik kan em inderdaad nog wel herinneren dat het eten behoorlijk duur is.

 4. Lynet says:

  Leuk om te zien!

 5. Ik krijg hier echt trek van! Kan me ook herinneren dat het zo duur was toen ik ging, zo jammer :( X

 6. De hotdog ziet er uit als plastic… brrr

 7. simone says:

  Die Hotdog ziet er inderdaad echt niet lekker uit. Als wij naar Disney gaan (meerdere keren per jaar). Gaan wij altijd in Disney Village eten. En omdat we kinderen hebben, gaan we altijd ’s middags voor de warme maaltijd. Dan hoef je bijna nooit in de rij te staan voor een restaurant.
  De kinderen eten dan het liefst in het Rainforrest cafe . Zij vanwege de kipnuggets en de vissen en wij vanwege de gezellige sfeer die er is. Elke keer kiezen we wat anders op het menu. De ene keer bevalt het beter dan de anderen keer. Val ‘d Europe is echt een geweldige shopping Mall. En Auchan? Ik kan er iedere keer weer van genieten ;). Maar ook de kleine winkeltjes mogen er zijn. Wist je ook dat er aan de achterkant van Val ‘d Europe ook een Sea life zit? Dan hoef je niet elke dag naar Disney mocht je even genoeg hebben van de deuntjes die echt in je hoofd blijven zitten voor een paar dagen ;)

 8. Joyce says:

  Haha, was ik net zo blij dat de disneylandposts voorbij waren, komt deze post me weer jaloers maken ;-) ik vind disneyland al bij al wel meevallen om te eten. Alles is overal best wel lekker. Bij anette’s diner ben ik nog niet geweest. Die onthoud ik voor wanneer we volgend jaar gaan

 9. Marloes says:

  Ooooh, Annette’s diner! Toen ik voor het eerst met m’n ouders en zusje in Disneyland was (zeker 15 jaar geleden) gingen we daar ook eten. Inderdaad, bediening op rolschaatsen, en om de zoveel tijd ging de muziek heel hard aan en ging het complete personeel op de bar/tafels dansen. We hebben onze ogen uitgekeken. Van de prijzen heb ik toen helemaal niks meegekregen, maar Disney is écht bizar duur zeg.

 10. Marita says:

  Disney blijft geweldig! Annete’s is inderdaad qua prijs nog prima te doen en de burgers zijn lekker. Wij eten ’s middags vaak bij Earl’s Sandwich: erg lekkere en verse broodjes!
  Jammer dat het zo duur is, het houd me vaak tegen om echt te gaan dineren.

 11. LinvanT says:

  Wij besloten te lunchen in plaats van te avondeten. We zijn naar een cowboy cookout geweest en hadden een halve gegrilde kip met gebakken aardappeltjes en die was erg lekker. Heerlijk zacht vlees. Met cola en brownie als toetje voor €12 pp. Vond ik erg goed te doen. De brownie kreeg ik niet op en bewaarde ik voor later.

  Maar op het programma boekje staat een overzicht van de restaurants en de prijsklasse. Van € tot €€€. Maar wij hebben geen hotdogs gehaald maar alleen koffie en chcocomel en daarvoor stonden we ook lang in de rij.

  Maar sommige ouders doen het zelf. Brood mag gewoon mee het park in, maar bij caseys zag je ouders met elk een dienblad vol kleine zakjes friet, hotdogs en verschillende soorten drinken. En kinderen maar huilen dat ze iets anders wilden en dan gong mamma opnieuw in de rij staan.

 12. Carolien - On a Healthy Adventure says:

  Veel hamburgers en frieten :) kan helaas bijna niet anders. Mijn favoriete plekje is Earl of Sandwich, toch nog iets gezonds én lekkers dat je in de Village kan vinden.

 13. Samantha - Daily Pleasures says:

  Heb die hype rond casies ook nooit begrepen. We aten ook nog eens een keer een pizza ergens op mainstreet… ook niet te eten! Zo zonde van zo’n park. Er zijn wel goede diner opties maar dan moet je wel je portomonnee trekken. Denk aan cafe mickey of het steakhouse dat in het park zit. Rainforest cafe is wel super. We eten er graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close