Viv’s Eetoverzicht week 15/2017

Vorige week sloten we de week af met een héle zonnige zondagmiddag, en daar hebben we hier volle bak van genoten. Tobias en ik hebben ‘s middags een paar uur op het terras gezeten (we schoven onze stoel met het zonnetje mee), en hadden subtiel gezegd, ‘vrij weinig’ zin om te koken die avond. Maarja, wat wil je ook, die zomerse vibes zorgen er gewoon voor dat je lekker uit eten wil. Die zomerse vibe trok ik maandag nog even door en de hele verdere week was eigenlijk best gezond.

Zondag

Zoals gezegd zaten we zondag op het terras, we dronken een paar biertjes bij biercafé De Heks en daarna rolden we zo naar binnen bij El Popo. Het Mexicaanse restaurant in Deventer dat stiekem wel favoriet is bij ons. Althans, één van de. We bestelden allebei een grote tarwetortilla gevuld met gesmolten kaas, chorizo, gehakt, rucola en Mexicaanse kruiden. Superlekker, maar wat mij betreft hadden de porties quacamole, zure room en chorizo dubbel zo groot mogen zijn.

Maandag

Tja, ik had dit bedacht en besefte me tijdens het opeten ervan dat ik eigenlijk de Mexicaanse foodvibe van de avond ervoor voort had gezet. Ik bakte een tortilla in de pan, en vulde deze met ijsbergsla, gemarineerde kip, zelfgemaakte guacamole, yoghurt en chilisaus. Poeh, lekker!

Dinsdag

All time favorite hier in huis, groene curry met vis. En dan de curry van Koh Thai, die is zó lekker..

Woensdag

Ik maakte een salade van rucola, kastanjechampignons, courgette en witte kaas met een mosterddressing. Samen met wat mini-hamburgertjes. Volop te krijgen momenteel vanwege de Paasdagen en aangezien de gewone hamburgers op waren, kocht ik deze.

Donderdag

Ik stond donderdag weer af en aan in mijn keuken voor OMF en het was weer tijd om een recept uit een nieuw kookboek te testen. Ik maakte deze pasta met aubergine waarvan het recept over een paar weken online komt. Ik weet nu al dat dit voor ons een blijvertje gaat zijn gezien de simpelheid van het recept, en de heerlijke smaak.

Vrijdag

De hele middag heb ik artikelen zitten schrijven voor OMF en ineens was het al 20:00 uur. Gaat wel vaker zo. Ik had vrij laat mijn lunch gegeten dus ik had nog geen honger, maar ik flanste wel even deze pastasalade in elkaar. Manlief moest immers ook eten en uiteindelijk had ik stiekem toch wel honger. Ik maakte mijn restjes pasta op (heb altijd van die halve beetjes over) en vulde de salade met rucola, radijsjes, basilicum en met knoflookpeper gebakken kalkoenfilet. Door de pasta roerde ik eerst een mayo/citroensap/misopasta dressing. Misopasta moet je overigens echt eens kopen, heel lekker met wat mayo en met veel dingen te combineren.

Zaterdag

Gisteravond haalde ik bij de Appie nog even 2 naanbroodjes en bakte ik in kerrie gemarineerde kip op. Samen met wat spinazie, geroosterde amandelen, witte kaas, yoghurt en komkommer een heel lekker en makkelijk maaltje voor de zaterdagavond.

Vandaag gaan we weer naar mijn ouders vanwege Pasen. Geen brunch of lunch maar op het dooie gemakje ernaartoe en dan eten we vanavond gezellig met zijn allen. Vanavond kook ik dus niet, maar morgen mag ik zelf weer aan de slag. Ik ga er weer eens goed over verzinnen wat het gaat worden. Inclusief taarten, want volgend weekend vier ik mijn verjaardag en dan mag ik weer heerlijk los in de keuken.

Fijne avond!

Join the Conversation

 1. Die pasta met aubergine ziet er erg lekker uit, ben benieuwd naar het recept!

 2. Britt says:

  Die curry looks goood, daar wil ik het recept wel van ;)

 3. Die tortilla ziet er echt té goed uit. Dat ga ik eens proberen na te maken :)

 4. Linda says:

  Misopasta mag zeker niet ontbreken in de keuken! Echt super veelzijdig..
  * prak het eens door de avocado
  * vermeng met wat balsamico en smeer het dan op een stukje kabeljauw die je vervolgens in de oven doet
  * heerlijk een lepeltje bij de gebakken uien voor op de hamburger
  * of door gebakken aubergine
  * of om gewoon een misosoepje te maken ;-)

  1. Klinkt goed, ga ik zeker eens proberen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close