Sab’s Eetoverzicht #7-2021

Het eetoverzicht van deze week kan de boeken in als het eetoverzicht met de meest onduidelijke foto’s, haha! Sowieso vergat ik op één dag een foto te maken, heb even mijn blog-foto ervoor in de plaats gezet, en verder stond de tafel meerdere dagen gewoon vol verschillende schaaltjes. Dit zorgde meer voor overzichtsfoto’s van de tafel dan voor echte foto’s van mijn bord. Maar wellicht heb je er ter inspiratie alsnog wat aan! Ik nam meerdere malen eten mee vanaf kantoor. Daar kookte ik recepten voor zowel de blog als voor het nieuwe boek. Recepten gaan binnenkort online komen óf je moet er dus even op wachten tot eind september.

zondag 2

Zondag

De eetweek begon wel héél eenvoudig, te danken aan de man die niet zoveel zin had in gedoe. We aten aardappelkroketjes en chickenwings – that’s it. Niet echt een waardig avondmaaltje als je het mij vraagt en ik mistte toch ook echt wel de groenten maar goed, concessies moeten er soms ook gedaan worden – haha.

tagliatelle met knoflookroomsaus 1

Maandag

Vanaf kantoor nam ik pasta mee naar huis. Ik vind pasta altijd een beetje ‘lastig’ 0m op te warmen, opgewarmd vind ik het namelijk lang niet zo lekker als vers gemaakt maar soms ontkom je er gewoon niet aan. We aten tagliatelle met knoflookroomsaus en dit was de dag waarop ik compleet vergat een foto van mijn bord te maken. Komt niet vaak voor! Hierboven dus de foto die ik maakte van het gerecht toen ik het klaarmaakte voor de blog. Het recept komt binnenkort online.

IMG 0003

Dinsdag

We hadden een soort snackdiner dinsdag: er stond versgebakken brood op tafel, zelfgemaakte tortillachips en een gruwelijk lekkere warme tacodip. Voor Vic & Cody ontving ik een pakketje van Universal vol met goodies van de nieuwe Trolls film; de jongens waren er zo blij mee dat de hele tafel bezaaid lag met spulletjes zoals je kunt zien.

IMG 0037

Woensdag

Wraps stonden er op de planning voor woensdag maar ook had ik nog taco’s in de koelkast liggen die ik eerder deze week maakte voor het boek. Wederom een volgebouwde tafel dus vol lekker eten.

IMG 0047

Donderdag

Er stond zowaar weer een pakjesmaaltijd op donderdag, allemaal ter voorbereiding op mijn eigen Zonder Pakje-recept die later moet volgen. Ik maakte voor het eerst ooit Kip Romana naar het pakje van Knorr. Het was lekker, maar tegelijkertijd vond ik het ook niet heel veel smaak hebben dus dat kan beter. Ik ga met het recept aan de slag!

vrijdag 2

Vrijdag

Het avondeten van vrijdag fabriceerde ik met restjes uit de voorraad- en koelkast. We hadden nog wat gehaktballetjes, een zak wokgroenten, in de voorraadkast lagen nog noedels. Alles ging bij elkaar in de wok en ik maakte een sausje met oestersaus, sojasaus en pindakaas. Super simpel, hartstikke lekker.

zaterdag 2

Zaterdag

Gisteren had ik zin om voor het eerst sinds lange tijd weer eens uitgebreid te koken voor de lol. Ik kook de laatste tijd natuurlijk ongelofelijk veel voor Ohmyfoodness en hoe leuk ik dat ook vind, het voel toch meer als werk dan echt voor de hobby/leuk koken. Gisteren sloofde ik me dus weer eens uit in mijn eigen keuken, zonder er iets mee te hoeven doen behalve eten ’s avonds. Ik maakte gekarameliseerde buikspek, scallion pancakes en een frisse komkommersalade. Zálig.

Voor aankomende week heb ik eigenlijk niet zo paraat wat er allemaal gekookt gaat worden en dus ook gegeten. Soms kan ik zo een lijstje opdreunen met de gerechten die op de planning staan, maar er zijn ook momenten dat ik echt op de dag zelf even moet bekijken wat ik ook alweer had bedacht. Geen vooruitblik dus, jullie gaan het volgende week zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close