Knoflook Naantosti met honing

Tosti’s vallen voor mij echt onder de noemer comfort food. Hoe meer kaas er tussen twee plakken brood zit, hoe beter! Via Instagram zag ik het idee voor een Naantosti voorbij komen, dat is dus versgebakken naan, gevuld met verschillende soorten kaas en dan afgetopt met…. honing! Klinkt een beetje gek maar de zoete honing past perfect bij de knoflook naan. Het zorgt voor een licht zoete tegenhanger tegen de veelal hartige smaken die verder in dit broodje zitten. Maak de tosti’s als bijgerecht bij een linzensoepje of lunch ermee als je daar zin in hebt. Als vulling heb ik gebruik gemaakt van twee soorten kaas: geraspte mozzarella en geraspte gruyère. Het liefst had ik de gruyère vervangen voor een wat scherpere cheddar maar die kon ik helaas niet vinden.

Knoflook Naantosti met honing

No ratings yet

Knoflook Naan-tosti met honing

Porties4 stuks
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Rijstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Hoelang te bewaren direct opeten

Ingrediënten

Naan:

  • 300 g tarwebloem
  • 1 zakje instant gist - 7 g
  • 100 g yoghurt
  • 125 ml volle melk
  • 1/2 tl kristalsuiker
  • 1 teentje knoflook - fijngehakt
  • 1 tl zout
  • 1 el verse peterselie - fijngehakt
  • 1 el boter - gesmolten

En verder:

  • 300 g geraspte kaas - naar smaak
  • honing

Instructies

  • Doe alle ingrediënten voor de Naan bij elkaar in een kom en kneed het geheel met een deeghaak tot een lichtplakkerig maar soepel deeg.
  • Dek de kom af met een theedoek en laat het deeg 1 uur op kamertemperatuur rijzen.
  • Vet het aanrecht lichtjes in met een beetje olie. Kneed het deeg nog een keer door en verdeel het in 4 porties.
  • Verwarm een koekenpan zonder olie op het vuur.
  • Vorm van ieder portie deeg een cirkel ter grootte van een pannenkoek. Doe dit door het deeg uit te duwen met ingevette vingers, een deegroller gebruiken kan natuurlijk ook.
  • Leg een 'deegpannenkoek' in de hete koekenpan. Bak de onderkant net zolang tot er luchtbellen aan de bovenkant van het deeg ontstaan en de onderkant goudbruin kleurt. Draai dan de naan om en bak ook de andere kant goudbruin.
  • Herhaal bovenstaande stap tot je alle naans hebt gebakken.
  • Verdeel de geraspte kaas over een helft van de naans en vouw ze dubbel. Leg de naantosti's nog even terug in de koekenpan zodat de kaas kan smelten.
  • Drizzle de honing over de naantosti's voordat je deze serveert.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Knoflook Naantosti met honing

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close