Viv’s Eetoverzicht #7-2021

Mijn eetoverzicht is deze week niet zo heel spannend ben ik bang. Door het winterse weer – dat nu alweer zes weken terug lijkt door dat heerlijke lentezonnetje – hadden we voornamelijk zin in stamppot. Dus toen ik vorige week boodschappen deed voor OMF, kocht ik gelijk boerenkool en zuurkool omdat ik die twee toch al op mijn lijstje had gezet. Rookworst erbij, spekjes, ketchup en mosterd en klaar is Kees. En omdat we nogal veel hadden van die stamppotten, was het gelijk voor meerdere dagen ons avondeten. Verder hebben we sinds tijden weer eens eten besteld en maakte ik een maaltijdsalade. En die maaltijdsalade smaakte bijzonder goed, iets wat ik voor de komende tijd weer eens wat vaker op de planning ga zetten denk ik. In andere vormen dan natuurlijk, dat dan wel.

Eetoverzicht Vivian week7 1

Zondag & Maandag

Ik had me voorgenomen om te koken, maar we hadden heel lang nog geen trek. En uiteindelijk belandde ik in de modus; zullen we anders wat bestellen? Want van die bank afkomen lukte me niet echt meer ;-) Tobias had dezelfde gedachte dus we gingen op zoek en kwamen al snel uit bij de Thai. Onze favoriet bleek gesloten. Onze tweede favoriet ook. En toen bedacht ik me dat in de straat paralel aan onze straat ook een Thai zit (wel open!), en die kenden we nog niet. Even uitgeprobeerd dus en dat beviel erg goed. Ik koos voor de Masaman Curry (met aardappel, cashewnoten en kip) en ik heb er gewoon twee dagen van kunnen eten, was veel te veel voor mij dus ik genoot er maandag nog een keertje van.

Eetoverzicht Vivian week7 2

Dinsdag

Tobias maakte de stamppotten deze week, heel fijn. En dinsdag aten we de boerenkool met een mega rookworst. Echt, stamppot zonder rookworst kan gewoon niet wat ons betreft.

Eetoverzicht Vivian week7 3

Woensdag

En woensdag de zuurkool, met spekjes erdoor en uiteraard weer een rookworst.

Eetoverzicht Vivian week7 4

Donderdag

Ik had wel weer eens zin in een Ceasar Salad en hoewel ik die altijd met ansjovis maak, was ik die even vergeten in huis te halen. Ik maakte er deze keer wel meer een maaltijdsalade van door er gebakken gnocchi aan toe te voegen. Door deze maaltijd kreeg ik zin om weer vaker dit soort gerechten op de planning te zetten dus dat is wat ik ga doen.

Vrijdag

We borrelden vrijdag en daar hoort natuurlijk altijd een fijne hoeveelheid borrelhapjes bij. Omdat het niet de bedoeling was dat dát mijn avondeten was, heb ik er geen foto van gemaakt en van het avondeten is het bij mij niet meer gekomen. Ik zat vol dus heb het overgeslagen.

Eetoverzicht Vivian week7 5

Zaterdag

Dit is een deel van een gerecht dat ik voor OMF maakte. Het is een orzo gerecht en dat wat je hier ziet is niet de complete maaltijd die binnenkort op OMF verschijnt. Lekker was het wel, en het deed weer een beetje denken aan de lentedagen die eraan komen :-)

De komende week zal een beetje gek verlopen omdat ik een deel ervan bij mijn ouders ben. Ik vermoed dat ik daar mee ga eten en voor de rest van de week heb ik de planning nog niet helemaal rond. Globaal, dat wel. We gaan het zien!

Fijne zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close