Sab’s Eetoverzicht week 8/2017

Hola! Beginnen jullie al een beetje te wennen aan de dubbele dosis eetinspiratie op de zondagmiddag? Ik wil hoor, stiekem lees ik Viv haar eetoverzicht ook iedere zondag. Het is te leuk om te zien wat een ander gedurende de week heeft gegeten. Vorige week was bij ons een echte vleesweek. Tim dolgelukkig uiteraard, maar van mij mag het af en toe ook wel iets minder. Ik hoef niet per se vegetarisch te eten maar bij iedere maaltijd een homp vlees is ook weer niet nodig. De maaltjes van afgelopen week waren dan ook iets meer bescheiden als je het mij vraagt. Wél lekker en ook zeer gevarieerd. Kijk je mee naar een nieuw Sab’s Eetoverzicht?

friet

Zondag

Jaaaa, patat! Echt een van mijn cravings tijdens de zwangerschap – al sinds het begin. Zondag was echt zo’n dag dat we tot het aller-, allerlaatste moment geen idee hadden wat we wilden eten. We hadden beiden nergens specifiek zin in dus tja, dan is het lastig kiezen. Uiteindelijk lieten we patat bezorgen. Met twee snacks want ach, waarom ook niet.

foe yong hai

Maandag

Maandag kookte ik wel weer zelf hoor, op een doordeweekse dag eten bestellen of halen gaat me toch iets te ver. Ik maakte sinds lange tijd weer eens Foe Yong Hai naar dit recept alleen liet ik de kip deze keer achterwege en voegde ik lekker veel groenten toe. Ik zei vorige week al tegen Tim dat ik weer eens Foe Yong Hai moest maken dus hup, direct op de planning.

risotto

Dinsdag

Dinsdag stond er risotto op de planning. De hele dag was ik van plan om de risotto te maken van parelgort maar op het moment van koken had ik toch zin in een normale risotto op basis van rijst. Lekker wispelturig. Ik maakte een echte lenterisotto met veel prei, tuinerwtjes, citroen en mascarpone. Jum!

kip in champignonsaus

Woensdag

Haha, het lijkt wel alsof mijn bord overstroomt van de hoeveelheid eten maar dit komt vooral door de salade en de saus over de kipfilet denk ik. Woensdag aten we aardappels, groenten en vlees maar wel op een andere manier uiteraard. Ik maakte kipfilet met champignon-baconsaus uit de oven, daarbij geroosterde aardappeltjes en een lekkere salade. Over de salade strooide ik overigens een beetje knoflookpoeder en gedroogde basilicum. Súper simpel maar zo smaakvol. Tipje dus.

boerenkoolstamppot

Donderdag

Toen mama vorige week vrijdag bij mij was zei ze dat ze ’s avonds boerenkoolstamppot gingen eten. Wow, dat hebben we al zó lang niet meer gegeten en dus besloot ik het direct op onze eetplanning te zetten. Het perfecte maaltje voor de stormachtige dag afgelopen donderdag. Ik maakte de boerenkoolstamppot met spekblokjes, belegen kaas, ui, knoflook en mosterd. Erbij verse grove rookworst. Comfort food! Het restje boerenkool bakte ik de volgende dag in een koekenpan op voor de lunch, nom nom.

zoete aardappelsalade

Vrijdag

Een gouwe ouwe op tafel vrijdagavond, ik maakte weer eens zoete aardappelsalade. Dat was al even geleden! Leek me een goed plan om een maaltijdsalade te eten zo voor weer een CrossFit training!

pannekoeken

Zaterdag

Pannenkoekeeeeeen! Het was alweer even geleden dat we pannenkoeken hadden gemaakt en Tim en ik zeiden eerder deze week dat we dat weer eens moesten doen. Zo gezegd zo gedaan! Ik maak altijd een paar zoete pannenkoeken (naturel of in dit geval met kaneel) die we kunnen eten met witte basterdsuiker, juuummm, en een stapeltje pannenkoeken met spek.

Hoewel er nog geen eetplanning klaar is voor aankomende week heb ik wel zin in een aantal dingen. Zo denk ik dat ik lekker aan de slag ga met een noedelsoepje en heb ik ook wel erg veel zin in kip-kerrie met lekker veel groenten. Dat gaat dus sowieso op de planning! Wat we vanavond met het eten doen zien we wel, onze zondag is altijd voor lastminute beslissingen gereserveerd, heerlijk.

Fijne zondag! x

Join the Conversation

 1. Cindy says:

  Ohhhh heerlijk! Heb je een recept van de Boerenkoolstampot?

  1. Sabine Author says:

   Nee, niet op OMF staan maar het is niet lastig: aardappels samen met de boerenkool koken. Spekblokjes opbakken met en gesnipperd uitje en een teentje knoflook. Aardappels + boerenkool fijnstampen, lepel grove mosterd erdoor, kleine blokjes belegen kaas en de opgebakken spekblokjes, ui en knoflook. Op smaak brengen met peper en zout, jus erbij en klaar!

 2. Britt says:

  Alleen maar lekkere dingen! Boerenkool, zoete aardappel, pannenkoeken, heerlijk!

 3. Margot says:

  Wat een hoop lekkers hebben jullie gegeten!

 4. Esmee says:

  Boerenkoolstamppot blijft lekker! En dan helemaal als je de restjes kunt opwarmen voor de lunch… Deze gaat zeker bij mij op tafel ook nog een keer voorbij komen voordat het seizoen voorbij is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close