Sab’s Eetoverzicht #20-2024

Ik waarschuw maar vast: deze eetweek was een beetje anders dan anders. Twee keer achter elkaar uit eten gaan, pizza in het midden van de week, dat zijn niet per se mijn standaard weken. School is weer begonnen, en daar moesten we alle drie best wel even aan wennen, en ik was een paar dagen met mijn moeder in Maastricht.

Gek genoeg ben ik pas één keer eerder in Maastricht geweest en dat was al bijna 20 jaar geleden. Hoogste tijd om die stad dus eens te ontdekken! Ik zal later mijn Maastricht-tips met je delen in een apart artikel.

Goed, op naar een zomers eetoverzicht.

IMG 3920

Zaterdag

Ik vroeg Vic vorige week of hij zin had om octopus te eten in het weekend en daar kwam een volmondige JA uit. Octopus is echt zijn lievelings, hij vindt het ZO lekker. Dus zo gezegd zo gedaan, we haalden zaterdagochtend op de markt een octopus en aten dat ’s avonds met frietjes.

IMG 3935

Zondag

Op Moederdag werd de barbecue aangestoken bij mijn ouders in de tuin, de eerste van het jaar. We schoven met z’n drietjes aan, heerlijk was het. Ik moest de afgelopen dagen echt weer even afkicken van het mooie zomerweer waarmee we zijn gewend. Ik zou daar prima het hele jaar mee kunnen doen.

IMG 3987

Maandag

Maandag stond ik in de keuken om recepten te maken voor OMF. Dat was voor mijn gevoel al even geleden, want de afgelopen weken was ik vooral druk met campagnes en het afronden van het Vega Slowcookerboek. Maar maandag aten we dus weer ouderwets lekker van hetgeen dat ik overdag maakte.

Het was BBQ Chicken pastasalade en heerlijk gevulde aardappels met cheddar en bacon. Beide recepten komen binnenkort online uiteraard.

IMG 4019

Dinsdag

Het was zweten geblazen in de gymzaal tijdens de karateles van Vic en na zo’n drukke dinsdag, hebben we vaak niet zoveel zin om ‘moeilijk’ te doen bij het avondeten. Met Cody liep ik even snel naar de supermarkt en daar waren de verse pizza’s in de aanbiedingen. Die namen we mee!

IMG 4039

Woensdag

Het weer was iets minder zonnig aan het eind van de dag woensdag, maar we aten nog wel lekker buiten. Ik maakte de crispy pasta met broccoli, maar nu roosterde ik de broccoli eerst in de oven en deed ik er een beetje gebraden kip bij. Super lekker.

IMG 4052 2

Donderdag

Ik vertrok donderdag voor een paar daagjes naar Maastricht met mijn moeder en eventjes geleden vroeg ik naar jullie tips voor de stad. Er stonden flink wat pin points op mijn Google Maps kaartje, maar voor donderdag had ik in ieder geval een tafel gereserveerd bij ’t Wycker Cabinet.

Op deze dag kwamen we erachter hoe ENORM de porties in Zuid-Limburg zijn als je uit eten gaat. Ik bestelde garnalenkroketjes als voorafje en gelukkig hadden we nog geen keuze voor het hoofdgerecht doorgegeven. Ik kreeg namelijk twee flinke, goed gevulde kroketten met twee grote stukken toast. Echt niet dat ik daarna nog meer naar binnen ging krijgen.

Ze waren héérlijk, maar lesson learned: houd rekening met grote porties.

IMG 4076

Vrijdag

Op de tweede avond in Maastricht reserveerde ik bij De Brandweerkantine. Dit restaurant werd zó vaak getipt door jullie! Het was een heel leuke plek en na mijn ervaring met grote porties bij ’t Wycker Cabinet, koos ik deze keer alleen voor een hoofdgerecht: sukade met gegrilde groenten en saus van sjalot. Mega lekker weer en inderdaad: groooooote portie, dus een toetje paste er niet meer bij.

Aaah ik word ZO blij van al die buiten-eet foto’s.

Met Tweede Pinksterdag morgen wordt het weer een korte (werk)week waarin ik slechts één dag in de keuken sta. Ik keek afgelopen week in mijn agenda voor de komende weken en door al die feestdagen, tripjes en vrije dagen werk ik pas over 4 weken weer een volledige werk week.

Maar wees gerust, er komt genoeg nieuwe content voor jullie aan. Zijn jullie al klaar voor lekkere zomerse recepten?

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close