Wat stond er op tafel week 17

Oh jongens wat word ik extreem blij van de afgelopen eetweek. Het was op en top Lente in Nederland en daar heb ik dan ook goed gebruik van gemaakt. Ik heb in de zon gezeten en gewerkt wanneer dit het toeliet en daardoor zelfs een kleurtje gekregen, maar belangrijker nog is dat onze eetplanning ook alleen maar lente-recepten bevatte. Lichte noedels, veel groenten, een keertje uit eten… Dit was voor mij een perfecte eetweek en ik zou hem graag nog een keertje zo inplannen aankomende week. Kijk je mee naar een nieuwe Wat stond er op tafel?

Zondag

Broodje buikspek

Op zondag ging ik aan de slag voor het boek en het is zo fijn dat we ’s avonds dan ook direct eten op tafel hebben staan. Ik maakte het lekkerste krokante buikspek ooit (maar op dat recept moeten jullie nog wachten tot november!) en gebruikte dat om er heerlijke broodjes van te maken. Het ‘recept’ voor die broodjes komt wel al heel snel online. Smullen was het.

Maandag

Courghetti met tonijn

Woohooo, ik heb het mooie weer echt aanbeden afgelopen week en dus stonden er verder alleen maar lenteproof gerechten online. Ik trapte af op maandag met Courghetti en een saus van tonijn en tomaat. Super lekker en als het zulk mooi weer is heb ik ook niet de behoefte aan zware, slechte dingen voor het avondeten. Recept volgt nog.

Dinsdag

Gevulde avocado's met panga

Ik had zin in een visje dinsdag en aangezien de hele vriezer vol ligt met Pangasius en andere vis van Queens, was die keus in ieder geval snel gemaakt. Bij de knoflook-kruiden panga (die overigens heel lekker is) maakte ik gevulde avocado’s. Ik heb wel vaker gevulde avocado’s gemaakt maar deze waren echt waanzinnig lekker. En kijk nou hoe vrolijk het eruit ziet op je bord! Wat mij betreft kunnen deze avocado’s ook heel goed bij een barbecue geserveerd worden, dus ik zal het recept nog met jullie delen binnenkort. Ik krijg er nu alweer zin in als ik er naar kijk.

Woensdag

Kip uit de slowcooker met zoete aardappelsalade

Hoewel het als prutje er wellicht niet zo lekker uit ziet, was dit het zeker wel! Ik pakte woensdag de slowcooker er weer eens bij omdat ik flink aan de slag moest voor het boek overdag, en daarin maakte ik kip met champignons. Súper lekker. Erbij aten we de zoete aardappelsalade maar nu heel simpel met alleen zoete aardappel, sla, hamblokjes en natuurlijk de dressing. Iedere keer dat we voornemens zijn om zoete aardappel te maken, neig ik heel erg naar die salade omdat ‘ie zo lekker is. Recept van de slowcooker kip volgt!

Donderdag

Noedelsoep

Al sinds ik terug ben uit Vietnam wilde ik weer noedelsoep eten, ik vind het zó lekker. Op YouTube kwam ik een video tegen voor Koreaanse Noedelsoep en de basis van dat gerecht leek me wel wat. Donderdag ging ik ermee aan de slag en kookte ik kip in water met 16(!) teentjes knoflook en een ui. Vervolgens gebruikte ik dit als basis voor de rest van de noedelsoep. Smullen! Ik vind noedelsoepjes altijd heel prettig en licht, terwijl het zo ontzettend vult. Na één zo’n bord heb ik genoeg voor de rest van de avond. Ook hiervoor geldt: recept volgt!

Vrijdag

Snackdiner

Het plan was om vrijdag te gaan barbecueën want de weersvoorspellingen waren zo goed en dat zou voorlopig ook even de laatste dag zijn. Files gooiden echter roet in het eten. Ik was ’s middags in Amsterdam en heb er uiteindelijk ruim twee uur over gedaan om thuis te komen omdat ik (godzijdank!) vooraan in een 23km lange file stond. De zon was inmiddels weg en dus ging het barbecueën niet meer door. Ik besloot bij de AH wat lekkers te halen en dit toverden we om tot een snackdiner. Mét een glas wijn want die kon ik wel gebruiken ;)

Zaterdag

Steakhouse

Gisteren was datenight met Tim! We hadden nog een Groupon liggen voor het Farmer’s Steakhouse in Apeldoorn en die moest voor 6 mei gebruikt worden. Gisteren was het zover en gingen we er een hapje eten. Op een blauwe maandag heb ik bij dit steakhouse gewerkt en nog steeds komen we er erg graag. Normaal gaan we al-tijd voor de spareribs (die daar het beste zijn van de regio) maar nu kozen we steaks. Ik nam de Black Angus Steak, héérlijk. Erbij hadden we frietjes en konden we gebruik maken van het saladebuffet. Het was heerlijk! Echt een aanrader als je ooit eens in Apeldoorn bent. Het restaurant zit aan de Nieuwstraat tegenover de JT Bioscoop en boven het Blues Café.

Hier word je toch ontzettend blij van? Als ik zo terugkijk op afgelopen week krijg ik direct weer zin om de keuken in te duiken. Grappig wat eten met je doet! Hoe het er aankomende week uit gaat zien weet ik nog niet, het is sowieso een vreemde week! Vanavond eten we iets uit het boek waarvoor ik vandaag weer aan de slag ga, maar morgen is het natuurlijk Koningsdag dus wat we dan doen is nog even een raadsel. Voor de rest van de week heb ik het allemaal nog niet uitgestippeld. Het weer schijnt niet zo goed te worden dus ik heb dan direct wat minder zin in zonnige gerechten… Hebben jullie dat ook?

Fijne zondag!

Join the Conversation

 1. Dit ziet er allemaal zo lekker uit! Leuke maaltijden! Het is jammer inderdaad dat het weer niet echt mee werkt, maar toch zien alle gerechten er lekker fris uit

 2. Joyce - Beamingbeautynl says:

  Wat een heerlijke dingen weer!

 3. Karlijn says:

  Ziet er weer heerlijk uit!
  Ik kan ook altijd enorm vrolijk worden als ik m’n eetlijstje voor de komende week maak, met allemaal lekkere dingen in het vooruitzicht!

 4. Margot says:

  Wat een lekkers allemaal! Ik ben benieuwd naar het recept voor die gevulde avocado’s!

 5. Letitia says:

  Ziet er weer erg lekker uit allemaal. Ben erg benieuwd naar de slowcooker kip.

 6. Marijke says:

  Ha, er komen een paar heerlijke receptjes voorbij als ik dat zo lees :-) *zit al te popelen*

 7. Ellen says:

  Wat is dat weer toch heerlijk hé! :) Kan er ook zo van genieten!

 8. Samantha - Daily Pleasures says:

  Wat een heerlijke eetweek! Ik wacht vol smart op het recept voor de buikspek want bij mij is hij het altijd net niet of de korst is taai of te gebakken. Die avocado’s zien er ook super uit!

 9. nadine says:

  Ik ben van plan om deze lente en zomer 1 keer per week een maaltijd salade te maken.
  dus die zoete aardappelsalade moet ik toch eens een keer gaan proberen! lijkt me lekker :)

  1. Sabine Author says:

   Ja, zeker doen. Die salade is echt verslavend lekker.

 10. Danique says:

  Heel benieuwd naar de gevulde avocado’s want die zien er fantastisch uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close