Viv’s Eetoverzicht week 8/2017

Ik begon deze week een keer zonder eetplanning. Ik had nog behoorlijk wat in mijn koelkast liggen en besloot daar eerst maar eens mee aan de slag te gaan voordat ik weer teveel in huis zou halen. Zondag kookte ik uitgebreid en zette ik zoveel op tafel dat er behoorlijk wat bakjes de vriezer in konden én we aten er maandag ook nog van (sorry, overdaad, zit er nu eenmaal in). Verder had ik nog een pompoen waar ik een lekkere pittige pompoensoep mee maakte en wilde ik wat vlees uit mijn vriezer wegwerken dus trok ik mijn slowcooker uit de kast (nog steeds zo blij met dat ding) voor pulled pork.  Gisteren sloten we deze eetweek af met hamburgers en een goddelijke taart bij vrienden thuis. Welverdiend na een hele middag CrossFit!

Foto 19 02 17 19 22 53 3

Zondag

We hadden een redelijk rustig dagje zondag en ’s avonds zouden zwager en schoonzus gezellig komen eten. Omdat ik ’s middags nog even een theetje (lees: wijntje) in de stad ging doen met vriendinnen, had ik in de ochtend al wat voorbereid. De mannen wilden graag ‘mama’s’ lasagne weer eens eten, dus die maakte ik. Althans, ik heb mijn best gedaan (de heren zijn nogal scherp in hun oordeel). Voor mij en Miranda maakt ik er een lekkere couscoussalade bij, met gevulde courgetterolletjes, knoflookgamba’s en al-tijd goed; Turks brood met humus en zelfgemaakte tzatziki. Het was wat veel maar ach, de vriezer zit weer vol.

Foto 20 02 17 19 03 16 3

Maandag

Het kwam erg goed uit dat ik nog wat kliekjes in de koelkast had staan van de dag ervoor want ik had weinig tijd deze avond. Ik friste de couscoussalade van de dag ervoor op met een beetje olijfolie, rucola en witte kaas. Met een broodje humus, lekker!

Foto 21 02 17 21 20 53 3

Dinsdag

Zoals gezegd, de pompoen moest op. Een behoorlijke joekel maar ik heb me ertoe gezet om hem helemaal in blokjes te snijden (vind dat altijd zo’n klus) om er een soep van te maken. Lekker gekruid met o.a. kurkuma en wat pit erin door tabasco. En daardoor weer extra lekker met een flinke schep Griekse yoghurt.

Foto 22 02 17 17 53 57 3

Woendag

Dinsdag haalde ik vlees uit mijn vriezer zodat ik woensdagochtend alles in mijn slowcooker kon stoppen voor pulled pork. Ik wilde een variant maken zonder suiker dus zocht op OMF naar een lekker recept en die had ik direct gevonden, de Indonesische Pulled Pork van Simone leek me heel erg lekker én ik had alle ingrediënten in huis. ’s Avonds heb ik alles klaargezet zodat ik ’s ochtends gelijk aan de slag kon met de marinade en de crockpot voor acht uur aan kon zetten. En dan ’s avonds thuiskomen en de geur al ruiken, heerlijk! We vonden het allebei een lekker recept, maar wel heel heftig gekruid dus misschien ga ik de volgende keer wat minderen met de hoeveelheden. We aten er wat rijst en komkommer bij, lekker simpel.

Foto 23 02 17 16 10 17 3

Donderdag

Op donderdag en vrijdag werk ik voor OMF en nu Sab met verlof is, werk ik standaard op deze dagen thuis. Voorheen waren we op de donderdag regelmatig samen op pad of werkten we aan Reishonger. Maar nu dus 2 dagen thuis en op deze dagen begin ik meestal achter mijn laptop en richting het einde van de ochtend kook of bak ik iets zodat het nog voor 15u op de foto kan, daarna is het al snel te donker. Jongens, wat kijk ik uit naar het klok-verzet-moment. Überhaupt mag van mij de lente wel beginnen. Maar goed, ik maakte een vegetarische lasagne waarvan het recept binnenkort op OMF verschijnt. Manlief at hem als lunch, ik als avondeten. Lekker!

Foto 24 02 17 17 29 42 3

Vrijdag

Ik maakte vrijdag 3 dingen voor OMF en twee ervan at ik als avondeten. Een stuk filodeegtaart en een heel lekker gevulde quinoa salade.

Best goed gepland deze week, als zeg ik het zelf. Ik kook en bak namelijk veel voor OMF en soms moet ik echt een beetje uitkienen wanneer ik wat ga maken zodat ik geen eten hoef te verspillen. Check! Gelukt.

Foto 25 02 17 21 36 54 2

Zaterdag.

Ja oeps.

Zaterdag aten we ’s avonds met een groepje vrienden nadat we ’s middags meededen aan de Open; een wereldwijd CrossFit evenement en de Open duurt 5 weken. Vijf weken lang doen we iedere zaterdag een workout, wereldwijd doet iedereen dezelfde workout, en de absolute top gaat door naar de Regionals in mei in Madrid dit jaar. De top dáár weer van gaat door naar de Games in Amerika, in juli. Een tof evenement en iedereen gaat lekker tot het gaatje (spierpijn in rug en onderarmen is inmiddels aanwezig).

Goed, lang verhaal kort; we hadden enorme honger na onze strijd die middag en hebben de hamburgers zó hard aangevallen, dat ik vergeten ben een foto te maken. Oeps. Maar, toen Ilias het door hem gemaakte toetje uit de koelkast toverde, heb ik direct mijn telefoon gepakt om dit prachtwerk even vast te leggen; Oreo taart. Goddelijk. Misselijk. Heel erg verdiend.

En dan is het alweer zondag. Ik heb nog geen idee wat ik deze week allemaal ga maken. Vanmiddag komt mijn moeder gezellig langs en ik vermoed dat ik vanavond even makkelijk doe en een salade maak met aardappeltjes uit de oven erbij. Voordat mijn moeder er is wil ik eigenlijk nog even mijn koelkast uitzoeken want die is chaotisch gevuld momenteel. Op het moment dat jullie dit lezen heb ik dit klusje hopelijk geklaard en ook bedacht wat ik de komende week allemaal wil gaan maken.

Tot volgende week, fijne avond!

 

 


Join the Conversation

  1. Britt says:

    Ik ben heel erg fan van pompoensoep, heerlijk! Ik zie weer een hoop lekkere dingen voorbij komen, die lasagna ziet er goed uit zeg!

  2. De couscous ziet er super goed uit, dat moet ik écht weer eens gaan maken.. En die taart, oooooh!

  3. Esmee says:

    Ziet er uit alsof je heerlijk hebt genoten! Die lasagna ziet er super lekker uit, ik ben heel benieuwd naar het recept. En wow die Oreo taart… Ik kan ‘m biiijna proeven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close