8x waarom je naar Curaçao moet willen

Het is gewoon alweer ruim anderhalf jaar geleden dat ik een week mocht doorbrengen op het prachtige Caribische eiland Curaçao. Ik heb al vaker gezegd dat ik direct bij aankomst op het eiland me er helemaal thuis voelde. Ik vind Curaçao fantastisch, ondanks het mega toeristische imago. Of ik het eiland mis? Tja, in hoeverre kun je een eiland missen als je er slechts een week bent geweest? Ik kan je wel vertellen dat er in ieder geval instant heimwee optreed wanneer ik foto’s voorbij zie komen van Curaçao. Dat Curaçao een súper populaire bestemming is geweest bij bloggers de afgelopen maanden heeft daar ook niet echt aan mee geholpen. De populariteit onder bloggers maar vooral ook onder (Nederlandse) bestemming doet een bestemming aan de ene kant heel goed, aan de andere kant kan het mensen ook doen afschrikken. Is het niet té Nederlands, té toeristisch? Mocht je hierover twijfelen dan zet ik bij deze 8 redenen voor je op een rij waarom je naar Curaçao moet willen.

1. Het mooie weer

Héél hoog bovenaan mijn lijst: het mooie weer. Op Curaçao is het vrijwel nooit slecht weer, hoe heerlijk is dat? Nu is het natuurlijk niet de perfecte bestemming als je liever gaat wintersporten of niet goed tegen warmte kan, maar als je net als ik wel zo’n mooi-weer-mens bent dan moet je absoluut naar Curaçao. Ga dan lekker in het najaar als het hier in Nederland regent en kouder wordt, op Curaçao kom je dan terecht in een (letterlijk) warm bad. Met de zon die altijd schijnt en temperaturen van zo rond de 35°C is het zalig vertoeven op het eiland.

2. De rust

Ok, wellicht dat je uit de Jan Thiel regio moet wegblijven als je echt van je rust wilt genieten aangezien Jan Thiel dé wijk is waar alle Nederlanders heengaan maar buiten dat is alles op Curaçao chill. Mensen hebben er geen haast, ze zijn ontzettend relaxt en de hele sfeer op het eiland is er ook gewoon naar. Het is bijna onmogelijk om je ergens druk om te maken wanneer je op Curaçao bent. Laat alle stress van je afglijden, alle zorgen van je schouders af en genieten maar.

3. Shete Boka

Over Shete Boka heb ik een heel apart artikel geschreven, deze kun je hier teruglezen. Shete Boka is een nationaal natuurpark aan de noordkust van Curaçao waar de ruige oceaan tegen hoge kliffen aanslaat. Spectaculair om te zien. Ga rustig op een bankje zitten en laat je overdonderen door het natuurgeweld.

8x Waarom je naar Curaçao moet willen

4. Willemstad

Tot nu toe heb ik geen andere stad gezien die zo kleurrijk en gezellig is als Willemstad. Hoewel de hoofdstad van het eiland in de verste verte niet te vergelijken is met Amsterdam qua formaat, kun je je er prima een dag vermaken. Boek een foodtour of laat je rondleiden en meer over de geschiedenis van de stad vertellen. Loop over de pondjesbrug, rust uit in de schaduw aan de kade en shop in diverse winkeltjes. Willemstad mag je echt niet overslaan als je op Curaçao bent.

5. Klein Curaçao

Ook helemaal het einde en iets wat je absoluut eens moet willen zien: Klein Curaçao. Klein Curaçao ligt op enkele kilometers van Curaçao zelf en is een onbewoond eilandje met een verlaten vuurtoren en diverse scheepswrakken. Ook kun je in het water rond Klein Curaçao fantastisch snorkelen en zul je er ongetwijfeld zeeschildpadden spotten. Vanaf Curaçao organiseren diverse maatschappijen dagtrips, kies er gewoon eentje uit die jou het leukste lijkt. Bij de meeste maatschappijen zit een (barbecue)lunch inbegrepen. Echt doen!

6. De mensen

Ik zei het al eerder maar de mensen op Curaçao zijn zo relaxt, daar kunnen wij met onze hectische levens echt nog wat van leren. Daarnaast zijn ze ook ronduit vriendelijk en lachen ze altijd. De mensen van Curaçao zorgen in no-time voor een grote glimlach op je gezicht en dat is toch alles wat je wilt tijdens een vakantie? Ik vond het servicelevel op Curaçao ontzettend hoog, zonder ook maar een greintje opdringerigheid. Heerlijk.

8x Waarom je naar Curaçao moet willen

7. De stranden

Ik weet niet eens waar ik moet beginnen wanneer ik het over de stranden van Curaçao heb, het zijn er namelijk zóveel. Je zou je rustig een hele week op het eiland kunnen vermaken door simpelweg iedere dag een ander strand te bezoeken. Favorieten zijn uiteraard de Grote en Kleine Knip, maar sla ook Cas Abao en Playa Porto Marie niet over. Ieder strand heeft haar eigen unieke features en charmes.

8. Home away from home

Tot slot, Curaçao is gewoon een home away from home. Omdat er Nederlands wordt gesproken voelt alles enorm vertrouwd aan, je kunt je weg makkelijk vinden op het eiland, er is genoeg vertier, de mensen zijn waanzinnig vriendelijk, het weer is er prachtig… Wat wil je nog meer?

Ben jij al eens op Curaçao geweest of zou je er graag eens heen gaan?

Join the Conversation

  1. Britt says:

    Ik ben er al eens geweest, maar nu ik dit zo lees wil ik wel heel erg graag weer terug! Vooral het snorkelen trok mij aan, dat was daar echt prachtig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close