Bijzonder plekje: Booking Dokkum

Een maandje geleden ging ik er weer eens een paar dagen tussenuit met mezelf. Als je mij al langer volgt weet je dat dit iedere jaar wel vaste prik is. Zowel Tim als ik gaan er ieder jaar een of meerdere keren ook een paar dagen alleen op uit. Op de een of andere manier heb ik dat echt nodig. Even tot rust komen, alleen even met mezelf bezig zijn en niet met OMF, met de kinderen, met vrouw-van zijn of student zijn. Ik was mijn weekendje aan het plannen en toen ontving ik ineens een berichtje van JoJanneke van Booking Dokkum. Nu werden zij al vaker door jullie getipt, dus mijn nieuwsgierigheid was gewekt! Begin oktober reed ik richting Dokkum en daar mocht ik vertoeven in een fantástische Bed & Breakfast. Op Instagram hebben jullie er al alles over kunnen zien, maar ik wilde het hier ook nog even wat uitgebreider showen.

Dokkum

Mocht er bij het woord ‘Dokkum’ nog geen belletje gaan rinkelen, even een korte uitleg. Dokkum is een stad in de gemeente Noardeast-Fryslân. Het is een echte historische stad vol met mooie grachtenpandjes, molens, kleine huisjes en kapelletjes. Ook fijn: het is een niet al te grote stad. Het centrum wordt omringd door de bolwerken en een brede gracht en daarbinnen is waar het allemaal gebeurt.

In het centrum van de stad vind je leuke winkels en gezellige eettentjes. De bekende IJsfontein staat er ook en hoewel er diverse hotels te vinden zijn, zijn de accommodaties van Booking Dokkum echt het allerleukst.

booking dokkum 1

booking dokkum 6

booking dokkum 3

Booking Dokkum

Tien unieke Bed & Breakfast accommodaties verspreid over de hele binnenstad van Dokkum, dat is wat Booking Dokkum is. Iedere accommodatie heeft een uniek eigen verhaal.

JoJanneke begon in 2014 op haar 24e. Eerst met één kamer in haar eigen huis om voorzichtig te beginnen, maar inmiddels is het aanbod enorm uitgebreid en ontvangt ze geen gasten meer in haar eigen huis.

Maar de huiselijke sfeer is er nog wel steeds! Alle accommodaties zijn namelijk onwijs gezellige ingericht. Comfortabele meubels, een heerlijk bed, waanzinnig lekkere roomsprays die direct voor een lekkere geur zorgen als je binnenkomt. Zo fijn.

booking dokkum 2

booking dokkum 4

booking dokkum 5

Accommodaties

Zoals ik al zei zijn er 10 accommodaties waar je kunt boeken. Ik overnachtte zelf in B&B Bij De Waegh.

Bij de Waegh
B&B Bij de Waegh vind je boven het boekingskantoor van Booking Dokkum en direct op een van de winkelstraten gelegen. De Waegh is een volwaardig woonhuis, het heeft namelijk maar liefst drie verdiepingen! Op de eerste verdieping vind je een toilet, de keuken en eetkamer. Verdieping nummer twee huisvest de zithoek en een ruim twee persoonsbed en helemaal bovenin vind je de kinderkamer en super luxe badkamer.

Met 150m² is Bij de Waegh de grootste accommodatie van Booking Dokkum en zeer geschikt om met vier personen te logeren.

Extra voordeel: iedere ochtend ruik je de geur van versgebakken broodjes. Die worden namelijk direct onder de B&B gebakken.

Andere accommodaties
Alle accommodaties van Booking Dokkum zijn het bekijken waard, maar met name B&B Bierbrouwerij Het Klavertje is prachtig, evenals de Van Der Gang Suite en B&B Het Markthuisje. Voor een volledig overzicht van de accommodaties verwijs ik je graag door naar deze pagina.

booking dokkum 7

booking dokkum 8

booking dokkum 9

Faciliteiten

De B&B’s van Booking Dokkum zijn van alle gemakken voorzien. Alle dingen die je maar nodig zou kunnen hebben zijn aanwezig. Denk aan (luxe!) badartikelen, fijn beddengoed, een televisie en compleet ingerichte keukens.

Ontbijt
Het is zeer zeker aan te bevelen om ontbijt mee te reserveren. De meiden van Booking Dokkum bereiden het ontbijt helemaal zelf en komen dit iedere ochtend in een picknickmand op een met jou afgesproken tijdstip langs brengen. En wow, het ontbijt is zó uitgebreid! Yoghurt met vers fruit, verse croissantjes en andere broodjes, een versgeperst sapje, een lekker gebakje of zoet broodje, een gekookt eitje. Voor mij alleen was het echt véél te veel, haha.

Korting in de buurt
Dokkum heeft echt zo’n ons-kent-ons sfeertje en dat is voor ons als gasten ook heel fijn. Tijdens het inchecken krijg je namelijk veel tips over de omgeving maar krijg je ook het ‘Welkom in Dokkum’-boekje. Hierin staan tientallen leuke aanbiedingen, welkomstdrankjes en borrelhapjes waar je recht op hebt. Meld je bij een van de aangesloten bedrijven in de buurt, laat het boekje zien en ontvang iets leuks. Zo kocht ik een gloednieuwe tas bij Van der Kooi’s lederwaren met 10% korting; toch weer leuk meegenomen.

Stadswandeling van Booking Dokkum
JoJanneke heeft op de stadsplattegrond die je mee krijgt zelf een stadswandeling uitgestippeld die erg leuk is om te volgen. Je bent ongeveer een uurtje aan het lopen en gedurende dit uur zie je alle bezienswaardigheden van de stad. Je loopt de bolwerken helemaal af (zeker de moeite waard), ziet de iconische huisjes, de ijsfontein maar ook de twee molens die Dokkum rijk is.

Mocht je nou bedenken dat je richting Friesland wil: overweeg dan zéker eens bij Booking Dokkum te overnachten. Of je nou alleen gaat of met een heel gezin, er zit ongetwijfeld een geschikte accommodatie voor je tussen. De B&B’s zijn van alle gemakken voorzien en voor mij voelde het de twee nachten die ik er was, echt als een home away from home.

Voor meer informatie, de accommodaties en boekingsmogelijkheden; check de website van Booking Dokkum!

P.S: vermeld tijdens het boeken ‘OHMYFOODNESS’ in de notities en ontvang een gratis welkomstdrankje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close