Week van OMF #46-2022

Afgelopen woensdag was ik een avondje uit met een vriendin en zij zei “bij mij gaan de weken al snel, maar bij jou moeten ze helemáál voorbij vliegen of niet?” en dat klopt! De laatste weken van het jaar zijn altijd gekkenhuis en ook dit jaar is dat niet anders.

Tel daarbij op dat er behoorlijk wat dingen ook achter de schermen gaande zijn die niet direct te maken hebben met het creëren van content voor de feestdagen, en mijn agenda is iedere week behoorlijk gevuld.

Maar ergens word ik heel blij van deze tijd van het jaar. De lampjes overal, het enthousiasme van mijn kinderen, het regelen van cadeaus en het bezig zijn met lekker eten… Goed, in januari heb je helemaal niets aan mij want dan is de motor wel even leeg, maar voor nu ga ik er bijzonder lekker op!

Mijn week was lekker vol met veel to do’s, campagnes en dingen om te regelen. Ook was ik twee keer in Amsterdam te vinden en ging de restyling van ons huis verder.

Maandag

Het was de bedoeling om maandag naar kantoor te gaan, maar doordat de nieuwe bank zou worden geleverd viel dat plan even in het water. Maar hé, niets leukers dan nieuwe meubels in huis, toch?

Er kwamen behoorlijk wat pakketjes binnen afgelopen week. Waaronder van Rutger, zijn nieuwe ‘Toetjesbijbel’ is onlangs verschenen. Aanrader voor mensen die dol zijn op desserts.

ZO BLIJ met de nieuwe bank en het ombouwen van de woonkamer. Nu al en dat terwijl het nog niet eens af is. We hebben echt al zoveel plezier gehad van de nieuwe bank in een week tijd. Lekker met z’n allen erop hangen en het Sinterklaasjournaal kijken.

Maar goed, niet alles draaide om het interieur hoor, ik spendeerde ook véél uren achter de laptop om te typen.

Dit. Onze vorige bank was mooi maar het was geen lekkere hangbank. Dat is deze wel, dit is toch héérlijk aan het einde van de dag.

Ik kon het niet laten om me ’s avonds op de bank te nestelen tijdens het studeren, haha. Ik ben nu aan het leren voor een volgend tentamen dus dan hoef ik niet per se achter mijn bureau te zitten.

Dinsdag

Het laatste kerstgerecht stond op de planning om te maken dinsdag. Fijn dat ik alles op tijd heb kunnen afronden wat dat betreft.

Vic ging uit school bij een vriendinnetje spelen en ik reed even naar de Karwei voor een verftester. Deze te leuke kopjes scoorde ik er ook.

Zodra iedereen thuis was eten en door naar karate met Vic! Na karate stapte ik direct de auto weer in om te padellen met mama. De dinsdag avondspits is altijd wat voller dan op andere dagen.

Woensdag

Het was woensdag helemaal niet zulk lekker weer en we hadden niet zoveel zin om erop uit te gaan. Dus ik bleef met Cody en later met Vic vooral binnen.

Geeft niets, nu er veel meer ruimte in de woonkamer is om te spelen doen ze dat gek genoeg ook meer.

Tussendoor kwam er foodpost binnen van Mister Kitchens: nieuwe vegan sauzen en mayonaises. Ik ben vooral benieuwd naar de pestosaus en sesammayonaise. Binnenkort maar eens testen.

Aan het eind van de middag stapte ik in de auto naar Amsterdam, door Jim Beam was ik uitgenodigd voor hun eerste Nederlandse Welcome Session. Ik nam vriendin Annemie mee.

We werden verwelkomt met heerlijke cocktails en kregen ook iets te eten.

Daarna kregen we een optreden van Rondé voorgeschoteld, te gek was dat!

Donderdag

Ik zou donderdag eigenlijk de hele dag in Amsterdam zijn, maar veel plannen werden gewijzigd. Dus ik ging met Vic mee naar de spelinloop op school ’s ochtends en tikte daarna uren weg achter de laptop.

’s Avonds had ik een eetdate met mijn vriendin Nanda bij Sazanka in Amsterdam. Daar heb je gisteren al over kunnen lezen.

Dit was ons menu. In één woord: GEWELDIG.

Na het eten deden we nog een drankje in Twenty Third bij Hotel Okura.

Mooi futuristisch uitzicht zo met de reflectie haha.

Vrijdag

Ik was niet vooruit te branden vrijdag, zo moe – heel irritant. Ik reed nog even langs de outlet voor een nieuw vloerkleed en die vond ik voor twee tientjes. PERFECT.

Studeren lukte voor geen meter. Honderd keer dezelfde zin lezen en dan nog niet opslaan wat er stond.

Dit práchtige boek waar ik al een paar weken naar uit keek kwam eindelijk binnen. Vol met Japanse recepten. Zoveel zin om mee aan de slag te gaan.

Weekend

Ik was het weekend alleen met de jongens. We deden de normale dingen zoals zwemles en het huishouden maar gingen ook naar Sinterklaas op het winkelcentrum. Dat was spannend maar vooral ook héél leuk. ’s Avonds kwamen mijn ouders gezellig eten en ik plofte op de bank met nieuwe afleveringen van Manifest.

De schoen werd gezet, cadeautjes opengemaakt.

En er werd veel gespeeld! Zondag is hier altijd pyjamadag, dan lopen we zolang mogelijk in pyjama en als we nergens heen hoeven is dat soms gewoon de hele dag. Heerlijk.

Nog zo’n tof boek dat binnenkwam: Food Fotografie in de picture van fotografe Lucie Beck. Boordevol bruikbare tips. Heel leuk!

Ik had verf besteld voor de slaapkamer en besloot gisteren een poging te wagen. De jongens hielpen mee.

De rest van de dag deden we rustig aan en keken we uiteraard F1. We sloten de zondag af met thuisbezorgde sushi, yum.

Aankomende week ben ik wat minder op pad en vooral aan het werk en studeren. Ik kook de eerste gerechten voor januari en rond (hopelijk) veel dingen af voor campagnes. Vic heeft twee kinderfeestjes aankomende week dus mijn mamadag wordt er eentje met Cody alleen. Ook wel eens fijn!

Fijne week! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close