Week van OMF #19-2022

Mijn week ging álle kanten op afgelopen week met als grootste pluspunt dat het de eerste normale week sinds tijden was – haha. Even geen vrije dagen, gebroken werkweken maar gewoon het normale ritme van school/opvang, werk, studie etc. En dat was heel fijn! Het was een zeer gevarieerde week met een feestelijke filmpremière in Tuschinski Amsterdam, verschillende kookdagen, een evenement van Jan Pizza waar we met het hele gezin heen gingen én studieavonden in kloffie.

IMG 9082

Maandag

De week begon met een mazzeltje tijdens het boodschappen doen: volle schappen met bloem! Ik heb de afgelopen weken gelukkig niet echt misgegrepen (als in: ik had steeds mazzel net één pak te kunnen kopen), maar dit is toch wel heel fijn.

IMG 9085

Eenmaal op kantoor gauw de keuken weer in. Er stonden vier recepten op de planning om te maken.

IMG 9086

Mazzel met de lunch: ik maakte een heerlijke congee met kip en lunchte daar direct mee. Mijn keel was ondertussen voor de zesde(!) keer dit jaar ontstoken, dus dit zachte, warme voer ging er goed in.

IMG 9092

Net zoals koude drankjes. Nadat ik alle recepten had gekookt en gefotografeerd dook ik achter mijn computer met een ijskoffie. Zo lekker vind ik dat.

IMG 9103

Het was weer heerlijk lenteweer afgelopen week en maandagavond besloot ik mijn studieboeken mee te zeulen naar buiten. Lekker nog in het avondzonnetje.

IMG 9105

Het is toch ook echt wel een gezellig plekje zo!

IMG 9107

Dinsdag

Ik werkte dinsdag vanuit huis maar kon het niet laten om nog héél even de stad in te duiken om een ander paar hakken te zoeken voor bij mijn cocktailjurk voor ’s avonds. En die vond ik binnen een half uur – woohoo!

IMG 9112

Aan het eind van de middag reed ik naar vriendin Nanda in Amsterdam. We aten samen en tutten ons ook samen op, wel zo gezellig! Ik droeg een jurk van Boohoo.

IMG 9118

Om 19.30u waren we in Amsterdam bij Pathé Tuschinki voor de feestelijke (rode loper) première van Foodie de film. Een hele happening, zo’n evenement. Niet per se helemaal mijn ding maar de film was vermakelijk! Aanrader dus als je van Nederlandse films bent.

Na de première reed ik weer naar huis; ik lag om 01.15 uur in bed.

IMG 9122

Woensdag

Eeennn ja, die wekker de volgende ochtend was pittig – haha. Cody was niet de enige die een paar koffie-injecties nodig had woensdag ;-)

IMG 9123

Ik deed vooral veel in het huishouden ’s ochtend en wisselde ook mijn wintergarderobe om voor kleurrijke zomerjurkjes. Zo’n fijn plaatje dit.

IMG 9127

Cody en ik liepen naar school om Vic op te halen. Vic sjeeste er vandoor op zijn step terwijl Cody zijn tas droeg. Heeft ‘ie goed geregeld, die grote broer.

IMG 9128

We lunchten lekker buiten in het zonnetje. ’s Middags ging ik met de jongens naar zwemles en speelden we uren buiten. Heerlijk!

IMG 9137

’s Avonds weer aan de studie; deze keer weer vanaf mijn eigen studieplekje.

IMG 9139

Donderdag

Er lag wat foodpost op kantoor die ik nog niet open had gemaakt, dus bij deze een overzichtje. Om te beginnen een doos met zakjes notenmixen van All day nuts. Zij zetten zich maximaal in voor het verduurzamen van de notenketen.

IMG 9140

Fairtrade Original heeft nieuwe veganistische currypasta’s. Mooie ontwikkeling natuurlijk, maar ik snap niet per se waarom een currypasta voor Butter Chicken veganistisch moet zijn?

IMG 9141

Goed nieuws voor poffertjesfans: BK heeft eindelijk een poffertjespan die ook geschikt is voor inductie. Die gaan we eens even snel testen!

IMG 9155

Ik was het grootste deel van de dag aan het koken en fotograferen: er moesten vijf recepten op beeld. Flinke klus altijd wel hoor.

IMG 9160

Vrijdag

De gehele vrijdag was mijn uitzicht eigenlijk dit. Ik studeerde namelijk de hele dag en deed dit boven aan mijn studeerplek.

IMG 9167

Vrijdagavond was mijn eerste échte vrije avond, de voorgaande avonden had ik iedere avond wel iets. Dus lekker kaarsjes aan en met een boek op de bank.

IMG 9174

IMG 9180

Weekend

Zaterdagavond kwam er een pakketje voor Vic & Cody binnen. Van flow.amsterdam mochten zij iets moois uitzoeken in de webshop en ze kozen allebei voor een nachtlampje. Zo leuk zijn deze! Ze hadden allebei al een slaaptrainer staan, maar nu gaat er ook iedere avond een nachtlampje mee IN bed.

IMG 9186

Door Jan Pizza waren we zaterdag uitgenodigd om een dag te genieten van pizza én spelen in Speelpark Oud Valkeveen. Na een uurtje rijden kwamen we aan en wat was het leuk. Sowieso hadden we enorme mazzel met het weer, maar ik vind het speelpark ook echt geweldig voor jonge kinderen. Het is een soort pretparks meets grote speeltuin meets strand.

IMG 9192

We waren er van 10.30 – 15.45u, een flinke dag met die twee van ons haha. Maar tussendoor genoten we van pizza gemaakt met het pizzadeeg van Jan. Dat is overigens echt een aanrader.

IMG 9197

Eenmaal thuis waren de jochies helemaal kapot.

IMG 9203

Gisteren deden we heel rustig aan. Ik ging ’s ochtends wandelen met mijn moeder (en we sloten deze keer af met koffie en een taartje op het terras, zó heerlijk), we gingen langs oma en ’s middags genoten we van het heerlijke weer in eigen tuin. Zwembadje opgezet en spetteren maar – top.

Aankomende week is ook weer een hele normale week. Ik heb diverse afspraken in mijn agenda staan en sta ook weer twee dagen in de keuken. Ik moet onder andere aan de slag voor een paar klanten en ben druk bezig met recepten voor Vaderdag. Een lekker gevarieerd programma dus. Hopelijk lukt het me wederom om vrijdag een volledige studiedag in te plannen, dat beviel me namelijk wel weer afgelopen week!

Fijne week!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close