Viv’s Eetoverzicht #19-2022

Het is een gekke eetweek geweest bij ons. Zo schrijf ik dit artikel momenteel vanuit Italië en daar ben ik dus al een paar dagen. Dat betekent dat ik de afgelopen dagen alleen maar OVERHEERLIJKE pizza en pasta heb gegeten. De eerste dagen van de week deden we niet al te ingewikkeld en maakten we vooral dingen met wat we nog in huis hadden omdat ik de koelkast niet vol ga laden voordat we een paar dagen weggaan. Kan ik weer van alles weggooien enzo, je kent het wel. Het was dus vooral simpel en gemakkelijk :-)

 

Zondag

Het was Moederdag (mijn eerste!) en ik hoefde niet te koken. Tobias bestelde sushi voor ons en wel van de lekkerste toko in Deventer; Trinibra.

Maandag

Ik neem eigenlijk nooit pizzadeeg mee uit de supermarkt, maar besloot het eens te doen. Ik wilde dit eigenlijk zondag maken maar ja, die sushi. Dus ik maakt het maandag; pizza met een dikke laag tomatensaus, veel kaas, salami, paprika en champignons. Was zo klaar en dat was ideaal want ondertussen maakte ik ook baby-risotto voor Louie.

Dinsdag

Dinsdag werd het een bak lasagne met spinazie, boursain, champignons en kaas. Wederom een snelle lasagne die zo in de oven staat. Ondertussen maakte ik weer een andere maaltijd voor de kleine man; aardappel met gebakken paprika, ui en champignons.

Woensdag

Woensdag kookte Tobias omdat ik direct uit mijn werk door moest voor een lesje bij de Barbell Club in Apeldoorn. We hebben sinds een tijdje een klein moestuintje en de sla moest echt gebruikt worden. Dus daar bouwde hij een salade omheen met tomaat, komkommer, avocado, zelfgemaakte croutons en Parmezaanse kaas. En een beetje olijfolie en peper en zout. Lekker in al zijn simpelheid :-)

Donderdag

Ik haalde onze kleine donderdag op van het kinderdagverblijf, trok thuis zijn pyjama aan en zette onze drie koffertjes klaar voor vertrek. We zouden namelijk gelijk vertrekken naar Brabant en wanneer Tobias thuis zou zijn om 18u wilden we gelijk vertrekken. Eten koken werd hem dus even niet en onderweg at ik deze salade van de Appie. Die had Tobias eerder die dag even in huis gehaald. Verbaas me er altijd over hoeveel er in zo’n bak zit.

Vrijdag

Ja! Italië dus. We zitten in Bologna, de buik van Italië noemen ze het ook wel en dat is te merken. Alleen maar lekker eten. Overal. We gaan van borrelplank naar pizza, naar spaghetti Bolognese en ga zo maar door. Vrijdag zaten we rond etenstijd aan deze flinke planken en die waren heerlijk.

Zaterdag

Gisteravond had ik bij een restaurant gereserveerd waar ze de lekkerste spaghetti Bolognese zouden moeten hebben. Maar de tortelloni lonkte te erg, dus ik bestelde dit. Tobias at wel de Bolognese dus daar nam ik natuurlijk even een hap van.

Vanavond laat vliegen we terug dus we hebben nog een hele dag de tijd voor het lekkere eten hier. En ik ben van plan ook nog flink wat mee naar huis te nemen, ik heb plek vrij gehouden in mijn koffer in ieder geval ;-)

Voor de rest van de week bekijk ik het morgen. Ik ben nog een dagje vrij dus de boodschappen zullen morgen gedaan worden.

Fijne zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close