Viv’s Eetoverzicht #37-2022

Nu ik zo mijn foto’s achter elkaar terugzie kan ik wel zeggen dat we niet een héle denderende eetweek hebben gehad. Met de planning was vrij weinig aan de hand maar de week liep gewoon een beetje anders waardoor de eetplanning eigenlijk gewoon mee veranderde. Geen ramp natuurlijk, en we hebben prima gegeten maar het werd vooral gemak in plaats van de tijd nemen voor het avondeten. Voordeel van al dat geschuif; een aantal gerechten gaan gewoon op de planning voor de komende week. Wat me ook gebeurde de afgelopen week: een keer wel lekker de tijd nemen voor het avondeten en dat het vervolgens zo de prullenbak in kon omdat de oventijd in het recept voor geen meter klopte. Fijn! Maar we zijn wel heel benieuwd hoe het smaakt als het wel goed gaat, dus binnenkort maak ik het gewoon nog een keer – en blijf ik op een kussentje voor onze oven zitten.

 

Eetoverzicht Vivian week37 1

Zondag

Laat ik maar gewoon heel eerlijk zijn: wij hebben er tegenwoordig nogal een handje van om op zondag eten te bestellen in plaats van lekker te koken. Hartstikke lekker, maar ik heb altijd genoeg in huis om een maaltijd te maken want ik neem de zondag immers gewoon mee in onze eetplanning. Maar vaak hebben we dus ergens anders zin in. Mijn oplossing (want die boodschappen zijn al duur genoeg dus laten we dat bestellen een beetje beperken): ik bedenk voor de zondag vaak een soort van guilty pleasure. Iets wat snel op tafel staat maar wat ook héél lekker is. Denk aan taco’s, nacho’s, snelle pasta’s, pita gyros… Vond ik een erg goed plan en afgelopen zondag was het ook meer dan geslaagd. We aten deze pita’s met vegetarische gyros, feta, ui, tomaat, komkommer, frietjes en zelfgemaakte tzatziki. Tip van mij! Voor jou :-)

Eetoverzicht Vivian week37 2

Maandag & Dinsdag

Ja oeps. We hebben hier in ons huishouden te maken met een nieuw systeem. Sinds kort doen Tobias en Louie samen op maandag- of dinsdagmiddag boodschappen. Ik zorg dan voor een eetplanning en boodschappenlijst (inclusief aanwijzingen) en zij halen het in huis. Maar dan moet er dus wel een planning en boodschappenlijstje zijn hè… Was ik even vergeten dus ik flanste maandag wat in elkaar en zorgde direct voor een planning en boodschappenlijst.

Hoe dan ook, was best een geslaagde in elkaar geflanste maaltijd hoor. Ik had gezien wat we nog hadden en daar konden we dit príma van maken. Een (volkoren) pastasalade met gerookte kip, komkommer, tomaat, veldsla, witte kaas, een eitje en honing/mosterd/dille dressing. Op deze manier raakte onze restjes ook een beetje op en omdat het uiteindelijk nog best wel veel was, aten we de dinsdag er ook van (hier ging het dus gelijk mis met mijn gemaakte planning).

Eetoverzicht Vivian week37 3

Woensdag

Ja leuk, dat je dan niks besteld hebt op zondag. Dan doe je het maar op woensdag? Ehm… ja. Dat is dus wel het geval geweest. Ik was laat thuis en was al een beetje over mijn honger heen dus vergat bijna te koken. Zette toch een pan met water op om eraan te beginnen maar ondertussen was Tobias al aan het zoeken naar poké bowls om te bestellen. MAAR, ik had het die dag op mijn werk over een Italiaanse toko in de straat achter ons huis gehad, en daar was ik erg benieuwd naar. Om half 9 haalde ik twee verse pasta’s op, en die wáren me toch lekker. Ik had gnocchi met pesto (en Parmezaan en veel knoflook). Kochten we bij Nonna Bruna in Deventer en daar gaan we vaker naartoe.

Eetoverzicht Vivian week37 4

Donderdag

Nou, zoals je ziet ging hier iets GRANDIOOS mis. De boel was hartstikke aangebrand. Ik heb het nog op de foto gezet (ik weet ook niet wat me bezielde) maar heb het niet opgegeten. Ik baalde ontzettend want het leek me zo lekker! En het recept is denk ik ook dik in orde, behalve de oventijd. Die klopte echt voor geen meter. Meestal hou ik iets wel een beetje in de gaten maar nu legde ik ondertussen Louie in bed en had ik een timer gezet. Het leek allemaal perfect te gaan totdat ik het vijf minuten voordat het klaar zou moeten zijn (!) uit de oven haalde en dit aantrof. Goed, wat het was? Aubergines met een pasta eroverheen gesmeerd van miso, sojasaus, bosui, sesam, knoflook, gembersiroop en nog wat dingen. Binnenkort in de herkansing (en ja, ik at dus alleen rijst).

Eetoverzicht Vivian week37 5

Vrijdag

Ik deed vrijdag heeeeel makkelijk met deze traybake van courgette, chipolataworstjes en krieltjes. Ik stop nooit krieltjes in de oven maar dat is dus hartstikke ideaal op deze manier. Met een dot yoghurtmayo een prima snelle maaltijd.

Eetoverzicht Vivian week37 6

Eetoverzicht Vivian week37 7

Zaterdag

We hadden gisteren een gezellige middag met een leuke groep leden van de Barbell Club. We organiseerden een barbecue ter ere van ons vierjarig bestaan en dat was een groot succes. Ondanks de regen. Want daar waren we natuurlijk op voorbereid dus partytenten all over the place. En de zon hebben we eigenlijk ook best nog wel een tijdje gezien. Hoe dan ook, er werd niet gekookt maar Tobias zorgde samen met iemand anders voor het grillen van vlees, vis en vega.

Voor vanavond staat er weer een heel lekker gerecht op de planning. En ik realiseer me nú dat daar nog iets voor ontbreekt dus dat gaan we straks nog even halen. Voor de rest van de week heb ik al een aantal dingen bedacht dus ik ga de boodschappenlijst weer voor man en kind in orde maken.

Fijne zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close