Viv’s Eetoverzicht #42-2021

Onze dagen wisselden zich af deze afgelopen week; makkelijke hap, koken, makkelijke hap, koken. Ik had het weer helemaal georganiseerd hoor, en ook genoeg in huis vanaf dinsdag. Maar er waren momenten van drukte, en momenten van luiheid waardoor het toch een combinatie werd van koken en makkelijke optie’s, in plaats van alleen maar koken. Het loopt soms even zo. Wél weer wat dingen gegeten die ik prima bij de huidige weersomstandigheden vind passen. Een stamppot bijvoorbeeld. Heeft maanden niet op mijn lijstje gestaan (logisch, zo in de zomer), en nu eet ik het het liefst iedere week. Verder maakte ik ook weer eens onze favoriete risotto en we begonnen de week met een lekker kliekje. Gisteravond zo ongeveer met hetzelfde afgesloten ;-)

Eetoverzicht Vivian 1

Zondag

Ik dacht dat we nog een klein beetje hachee over hadden. Het bleek een behoorlijke hoeveelheid te zijn dus ik bakte nog wat frietjes in de oven en warmde de hachee op. Zo aten we nog een keer deze lekkere hap, en daar hoefde ik bijzonder weinig voor te doen.

Eetoverzicht Vivian 2

Maandag

Ik vind risotto een heerlijke weekendgerecht en daar was het eigenlijk ook voor bedoeld. Maar die grote portie hachee kwam even tussendoor. Dus de risotto verschoof naar maandag, en dat was ook lekker hoor. Deze variant is onze favoriet, met kastanjechampignons en Parmezaan.

Eetoverzicht Vivian 3

Dinsdag

Ja hier liep het dus even allemaal grandioos in de soep. Ik moest namelijk hoognodig boodschappen doen. Niet veel, maar wel essentiële dingen moesten even gehaald worden. Ik besloot even met Louie op pad te gaan en een kleine boodschappenronde te doen. Echter realiseerde ik me tijdens het boodschappen doen, dat ik bij thuiskomst helemaal geen tijd meer zou hebben om te koken. Dus ik nam een maaltijdsalade mee. Leek me best handig en ik was er achteraf gezien ook erg blij mee. Koken had pas rond een uur of acht gekund, en dat vond ik wel wat laat. Dus deze maaltijdsalade met couscous en gekruide kip was perfect. Een flink bord vol, maar salade; prima portie.

Eetoverzicht Vivian 4

Woensdag

Ik vond dit erg lekker. Het is gebakken gnocchi, met gebakken courgette, knoflook, gebakken spekjes en nog wat meer ingrediënten. Redelijk snel klaar, simpel om te maken. Gaan we vaker doen denk ik :-)

Eetoverzicht Vivian 5

Donderdag

Ja. Het was weer even makkelijk. Tobias en ik haalden Louie samen op bij het kinderdagverblijf en in de auto dacht ik al; Hmmm… volgens mij hebben we nog twee pizza’s in de vriezer liggen. Eenmaal thuis zei Tobias precies hetzelfde dus je begrijpt dat wij niet moeilijk gedaan hebben, en gewoon die pizza’s hebben gebakken. Mijn favoriet trouwens! Met champignon.

Eetoverzicht Vivian 6

Vrijdag

Zo. Hier hadden we even heel veel zin in. Ik maakte een flinke pan zuurkool, en deze keer met katenspek. Succesje!

Eetoverzicht Vivian 7

Zaterdag

Ik zou gisteravond een recept maken van Ottolenghi, met bloemkool. Heb er ook alles voor in huis hoor maar de optie friet kwam voorbij en daar had ik ook wel héél erg veel zin in. Tobias haalde ons vaste recept. Voor mij is dat een frietje mayo/satésaus met een frikandel speciaal erbij.

Voor vanavond heb ik al wel wat in gedachten. We hebben nog dat gerecht van Ottolenghi wat ik kan maken, maar misschien besluiten we wat anders te doen. We zien het wel even. En verder moet ik hoognodig mijn eetplanning voor de komende week in orde gaan maken, scheelt weer een hoop geregel!

Fijne zondag!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close