Viv’s Eetoverzicht #36-2020

Zooo, zondag alweer. De weken vliegen hier voorbij en voordat ik het weet moet ik alweer na gaan denken over wat we de komende week gaan eten. Maar niet zonder dit artikel te schrijven en dus nog even stil te staan bij hoe lekker we de afgelopen week hebben gegeten. Gezonde hap, dat voerde de boventoon wel weer (heb de smaak te pakken, is héél even weggeweest, heel even maar). En een verantwoorde hap kan dus ook heel erg lekker zijn. Denk aan ingrediënten als bloemkoolcouscous – ja jongens, mijn favoriet –, zoete aardappel en zilvervliesrijst. Lichte gerechten in ieder geval die ik lekker vind voordat ik ga sporten en die ook zo op tafel staan. Al heb ik zondagavond en zaterdagavond natuurlijk niet getraind, en dat is te zien aan het eten van die dagen ;-)

OMF Eetoverzicht Vivian week36 1

Zondag

We waren zondagmiddag/ begin van de avond op bezoek bij vrienden en onze nieuwe baby-mini-vriendin. Qua tijd waren we er pas einde middag dus we hadden al bedacht dat we eten zouden bestellen. En dat deden we uiteindelijk bij De Beren, een plek waar ik nog nooit gegeten heb of nog nooit eten bij besteld heb. De saté was een aanrader. En ik hou van aanraders dus die heb ik besteld. Was erg lekker met ambachtelijke frieten en een bakkie appelmoes.

OMF Eetoverzicht Vivian week36 2

Maandag

Yes, nieuwe week nieuwe kansen! En eigenlijk stond onze old skool aardappelsalade met dille, mayo en een gekookt eitje op de planning. Had ik toch geen zin in. Dus ik maakte wel de zoete aardappel klaar maar met een Italiaans tintje. Ik roosterde de blokjes in de oven met wat Italiaanse kruiden. Die husselde ik daarna met wat mozzarella, courgette, geroosterde tomaatjes, verse basilicum en een beetje balsamicoazijn.

OMF Eetoverzicht Vivian week36 3

Dinsdag

Bloemkoolcouscous dus. En het was dit recept, maar dan met een kleine aanvulling in de vorm van zoete aardappelfriet. Die ontdekte ik namelijk nog in onze volle koelkast en had ik achteraf gezien gewoon maandag kunnen gebruiken terwijl ik toen nog speciaal naar de supermarkt ben gelopen om zoete aardappelen te halen. Hoe dan ook, ze moesten op. Dus ik grilde ze in de oven.

OMF Eetoverzicht Vivian week36 4

Woensdag

Ik knalde woensdag in een hele korte tijd deze nasi in elkaar. Maar wel volgens het recept hoe ik het het liefst doe; met ui, knoflook, rode peper en verse gember in de foodprocessor vermalen tot een grove pasta en deze even opbakken. Daarna groenten erbij, en gekookte zilvervliesrijst. Nog even goed opbakken op hoog vuur met een beetje ketjap en sambal. Erbij satésaus, komkommer, een gebakken eitje en uiteraard een lading gebakken uitjes.

OMF Eetoverzicht Vivian week36 5

Donderdag

Was alweer even geleden, en ik had er zin in. De zalm wilde ik nog vers bij de visboer halen maar dat vergat ik compleet. Een pokébowl zonder zalm dus, en dat was ook hartstikke lekker. Gevuld met mango, komkommer, avocado, radijsjes, worteljulienne, gebakken ui en zwarte sesam. De zilvervliesrijst mixte ik met een beetje chilisaus en sesamolie.

OMF Eetoverzicht Vivian week36 6

Vrijdag

Deze herfstige notenrijstsalade komt binnenkort online. Maakte ik voor OMF afgelopen vrijdag en was gelijk mijn avondeten. Is gevuld met onder andere pompoen, pecannoten en cranberry’s.

OMF Eetoverzicht Vivian week36 7

Zaterdag

Een rondje markt met een vriendin afsluiten met een beetje borrelen bij Zus. Fijne zaterdagmiddag en -avond besteding. En bij een glas wijn hoort een schaal met nacho’s en zoete aardappelfriet, dus dit was gelijk mijn avondeten.

Vandaag duik ik de keuken weer in want we krijgen gezellig eters. Straks nog even wat boodschappen voor doen en meer dan de ingrediënten voor wat ik ga maken haal ik maar niet. We hebben nog een bomvolle koelkast namelijk.

Fijne zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close