Viv’s Eetoverzicht #35-2021

Ik begon de afgelopen week pas op woensdag met koken. Zondag en dinsdag bestelden we namelijk wat. Dat hele bestellen deed ik voorheen echt zelden, pas als ik écht ergens zin in had maar niet de deur uit wilde dan zorgde ik dat we het lekker thuis konden eten. Maar sinds er een lief klein babytje in ons midden is, geef ik er echt veel makkelijker aan toe. Iets met in de avond gewoon moe zijn, en even de keuken niet meer in willen duiken. Of gewoon de boodschappen nog niet echt in huis hebben en de puf dus niet meer hebben om nog wat in elkaar te flansen van dat wat we nog wel in huis hebben. Het maakt me allemaal even niet zoveel uit, dat ritme komt vanzelf wel weer. Morgen begin ik weer met werken en dan gaan we zien hoe het loopt. Voorlopig hoef ik nog geen boodschappen te doen want we hebben nog veel, maar de kans is heel groot dat ik vaker boodschappen óf gewoon een kant en klare maaltijd ga bestellen vanaf nu ;-)

Vivian Eetoverzicht week35 1

Zondag

Ja een pasta vind ik heerlijk in het weekend maar er eentje zelf maken, dat mag duidelijk zijn, dat ging hem dus even niet worden. Het was even zoeken naar een tent die ook een lekkere pasta op zondagavond kon bezorgen (handig; in de Thuisbezorgd app krijg je NA je keuze te zien dat de betreffende toko gesloten is), maar het lukte. Ik koos voor een 4-kazen pasta en dat was heerlijk maar ik zat na vijf happen vol want MACHTIG jongens… Wel lekker :-)

Vivian Eetoverzicht week35 2

Maandag

Ja! Goed gezien, ik at bij mijn ouders maandag. Ik was een dagje in Breda met een vriendin en mijn moeder paste op. Ik bleef er een nachtje slapen in verband met een begrafenis de volgende dag dus deze lekkere hap zette m’n moeder voor ons op tafel. Een salade met tonijn, gebakken aardappeltjes en een stukkie varkenshaas.

Vivian Eetoverzicht week35 3

Dinsdag

Ik was pas laat thuis na de rit vanuit Brabant en ik moest echt nog even wat eten. Ik gokte dat Tobias ook nog niet iets fatsoenlijks had gegeten dus ik bestelde wat. Tobias moest al om me lachen toen het bezorgd werd want; “dat doe je anders nooit’. Nu wel. Lekker makkelijk. Ik bestelde een broodje falafel, een broodje kip shoarma en Spinazie Fatira: broodjes met spinazie, ui, kruiden en saus. En die broodjes zijn dus eigenlijk huisgemaakt plat brood, onder een grill gestopt. En dat is erg lekker!

Vivian Eetoverzicht week35 4

Woensdag

Zoals je ziet; ik sneed wat groenten en chipolataworstjes in stukken en stopte dat in de oven. Gewoon op de bakplaat, met wat olijfolie, peper en zout en lekkere kruiden. Dotje mayo erbij en klaar.

Vivian Eetoverzicht week35 5

Donderdag

Ik deed woensdagavond even boodschappen bij de Appie en daar neem ik wel een een zak gegrilde groenten uit de diepvries mee. Heel handig voor door een maaltijd zoals dit. Maar ik spotte dus van een ander merk nog meer van dit soort zakken met groenten. En ook zakken met bloemkoolcouscous, courgettecouscous en meer. Ín de aanbieding. Dus je snapt ‘m, ik gooide de mand onder mijn kinderwagen (handig joh) even lekker vol met die zakken. Liggen nu in de diepvries dus daar maak ik de komende week vast iets mee. Maar deze gebruikte ik al; gegrilde aubergine, courgette en paprika. Ik bakte het in een pan op en husselde het door een lading couscous, witte kaas en pittige hummus. Met wat olijfolie, peper en zout een lekkere lichte hap. Ik ging namelijk nog even sporten!

Vivian Eetoverzicht week35 6 Vivian Eetoverzicht week35 7

Zaterdag

Ja een is dit feestje hè? Was het ook. Wij hadden gisteren een gezellige verjaardag en rond etenstijd ging ook de barbecue nog eens aan én werden deze lekkernijen op tafel gezet. Een Italiaans feestje. Mede mogelijk gemaakt door een echt Italiaan maar dat terzijde. En die barbecue, dat was dus een mega-ei en daar werd heerlijk vlees op bereid.

Vandaag gaan Tobias een ik mijn verlof eens zonnig afsluiten op het terras, morgen ga ik weer aan het werk. En daar heb ik ook zin in! Al voelt dit wel een beetje als een prachtige fase die afgesloten wordt… Nou ja, proost alvast. Op een nieuwe eetweek die bij ons ongetwijfeld nog even lekker chaotisch zal verlopen ;-)

Fijne zondag!

 

Join the Conversation

  1. Loena says:

    Leuke blog, maar irritant dat je zó vaak zegt dat je na 3-4-5 happen vol zit…

  2. Evelien says:

    Ja vind ik ook wel irritant en ook dat je het ene restaurant waar je gegeten hebt of afgehaald wel noemd en het andere weer niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close