Viv’s Eetoverzicht #52-2020

De laatste! Het laatste eetoverzicht van dit jaar alweer en jongens wat is het jaar, ondanks die hele shit-Corona, voorbij gevlogen. Ik hoop dat we allemaal een goede start in het nieuwe jaar mogen maken, en dat we een zomer als vanouds tegemoet gaan. Maar nu nog even terug naar afgelopen week, want het was kerst. Hartstikke feestelijk en gezellig maar ik moet er wel bij zeggen dat wij het erg klein gehouden hebben. Kerstavond waren we bij mijn ouders en vandaag, derde kerstdag, gaan we naar vrienden toe. Onze kerst zelf was dus eigenlijk vrij leeg gepland. Al kregen we tweede kerstdag toch nog eters en onze eetplanning heb ik daar vooral niet op aangepast (daar lees je straks meer over). Die was sowieso niet erg ingewikkeld. Ik heb het niet groots aangepakt, maar vooral lekker en makkelijk. Filmpje erbij en beter kon het eigenlijk niet wat ons betreft!

Vivian Eetoverzicht wk52 1

Zondag

Ik deed vrij weinig aan het eten zondag, het was namelijk een heerlijk luie dag en dan is het soms erg fijn als je dit soort dingen in huis hebt. Soep, en een quiche. Een kant en klare quiche die ik nog nooit in huis gehaald had maar het leek me wel eens makkelijk en lekker bij een soepie. We aten een tomaten crème soep met een quiche lorraine.

Vivian Eetoverzicht wk52 2

Maandag

Maandagavond deelden we bij de The Barbell Club 055 materiaal uit aan onze leden zodat ze thuis nog wat lekkerder kunnen trainen. Van zes tot acht kon er materiaal opgehaald worden, en we gaven ze ook nog een zakje oliebollen van Café de Buren mee (die hebben nu tijdelijk een oliebollenkraam, zo leuk!). Maar avondeten kwam een beetje in het gedrang dus ik kookte op tijd en nam het in een bakje mee naar Apeldoorn. Het is gebakken gnocchi met semi-zongedroogde tomaatjes, cherrytomaatjes, mozzarella, verse basilicum en balsamicoazijn.

Vivian Eetoverzicht wk52 3

En ja, er moest op locatie natuurlijk ook nog even een Luxe Oliebol geproefd worden natuurlijk. Deze met bananenroom en chocolade was héér-lijk.

Vivian Eetoverzicht wk52 4

Dinsdag

Ik hoefde niet te koken dinsdagavond want dat deed een vriendin voor mij. Ze maakte quesedilla’s met kip, paprika en nog meer maar wat er allemaal in zat weet ik niet precies. Was lekker!

Vivian Eetoverzicht wk52 5

Woensdag

Vrij weinig zin om uitgebreid te koken woensdag, en veel zin in een lichte couscoussalade. Eentje die ik vaker maak met rode paprika, komkommer, witte kaas en citroen.

Vivian Eetoverzicht wk52 6

Donderdag – Kerstavond

Kerstavond vieren wij al jaren bij mijn ouders en nu ook weer. We gourmetten eigenlijk altijd en mijn moeder haalt dan vlees bij een bepaalde slager. Welke weet ik niet precies maar het vlees is altijd heel goed. Vlees dus! Met wat salades, sausjes, stokbroodjes en een toetje na. Zoals het hoort wat ons betreft ;-)

Vivian Eetoverzicht wk52 7

Vrijdag – Eerste Kerstdag

Tobias en ik vierden 1e kerstdag samen en ik dook de keuken in om wat tapas te maken. Ik maakte gehaktballetjes, patatas bravas, knoflook/balsamico champignons en bruschetta’s. Dat vulde ik aan met olijven, aioli, blokjes kaas, hammen en blokjes roggebrood met kaas. Was veel te veel, we eten er nu nog van ;-)

Vivian Eetoverzicht wk52 8

Zaterdag – Tweede Kerstdag

Ik wilde wel graag koken tweede kerstdag, maar niet te ingewikkeld. Iets van comfort food leek me lekker en toen ik Tobias vroeg waar hij dan zin in had zei hij; “De lasagne van mijn moeder”. Dus dat regelde ik, leek me een heel goed plan namelijk. Tobias’ moeder is al een aantal jaar geleden overleden en het recept voor deze lasagne heb ik ooit nog van haar gekregen. Het is een old skool variant, en het doet Tobias echt weer even aan vroeger denken. Uiteindelijk kwam de broer van Tobias ook eten dus die twee hebben nog net niet deze mega-schaal leeggegeten. Ongelofelijk hoeveel ze op konden.

Vandaag rijden we naar Woerden, naar vrienden die we het liefst iedere week wel willen zien maar door de afstand gebeurt dat helaas toch iets minder vaak :-) Gelukkig vieren we kerst wederom weer samen, en zij zorgen voor het hoofdgerecht. Wij voor het dessert. Je begrijpt dat ik al sinds gisteren aan het bakken ben. Volgende week laat ik zien wat het is geworden!

Fijne zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close