Sab’s Eetoverzicht #52-2020

Zo jongens, en toen zat Kerst er al weer op! Er zullen zat mensen zijn die vandaag nog een ‘derde’ Kerstdag vieren maar voor ons is dit niet het geval. Wij beginnen meestal op kerstavond al met lekker (uitgebreid) eten en leven de dagen na Kerst altijd nog op de kliekjes, haha. Beide kerstdagen werden bij ons gevierd en dus stond ik een aantal dagen in de keuken om te koken. Ook fijn om dat weer eens te kunnen doen zonder de gerechten te moeten fotograferen en de recepten uit te werken. Ik maakte heel slecht foto’s van onze kerstdiners omdat ik simpelweg niet bezig was met mijn telefoon, maar ik vertel je wel graag even wat er bij ons op tafel stond de afgelopen dagen.

zondag 2

Zondag

We begonnen Tims vakantie (ik moest nog twee dagen werken afgelopen week) met thuisbezorgd. We bestelden bij een van onze favoriete Aziatische restaurants Green Leaf en kozen voor een menu. Daarbij zaten chiligarnalen, Thaise kip in currysaus, Daging Roedjak en wat bijgerechten. Súper lekker was en flink pittig ook.

maandag 3

Maandag

We hadden nog voldoende restjes over dus maandag konden we nog een keer van Green Leaf eten. Erbij aten we ook nog onion rings die ik overdag op kantoor maakte voor OMF. Het recept hiervan komt in januari online.

dinsdag 3

Dinsdag

Tim riep ‘pannenkoeken’ tijdens het maken van de eetplanning dus zo gezegd zo gedaan. Prima wat mij betreft want hij bakt zelf altijd de pannenkoeken aangezien ik daar een hekel aan heb haha. Toen ik thuiskwam van werk kon ik praktisch aan tafel – hoe ideaal is dat.

woensdag 3

Woensdag

Je ziet er niet zoveel van maar woensdag aten we wraps met krokante kip (gemaakt met de Crispy Chicken kruidenmix van Santa Maria) en diverse groenten. Er lagen ook nog restjes geraspte kaas in de koelkast dus die moesten er ook bij.

donderdag 3

Donderdag

Kerstavond brengen we meestal alleen met het gezin door maar wel eten we altijd lekker. Van Highland Park kreeg ik laatst een waanzinnige maaltijdbox met daarin dry aged côte de l’os, infused met Highland Park whiskey. We besloten deze kerstavond te bereiden en er aardappelkroketjes bij te eten. Voor de kindjes hadden we Kid Smiles van McCain, daar zijn ze gek op. Oh en ik at er nog bloemkool bij want dat lag nog in de vriezer.

vrijdag 3

Vrijdag

En toen was het ineens Kerst! We vierden beide dagen met familie maar wel binnen de maatregelen: max. 3 personen dus op een dag. Wel aten we lekker uitgebreid vier gangen en op beide dagen iets anders. Het menu van Eerste Kerstdag was als volgt:

 • Voor: Gerookte zalmtartaar met rucola-olie
 • Tussen: Mosterdcappuccino
 • Hoofd: hertenbiefstuk met hertenjus en/of portsaus
 • Bijgerechten: pommes duchesses, sperziebonen met spekjes en mosterd-dillesaus, geroosterde groenten, salade
 • Na: meringuerol met rood fruit
 • zaterdag 2

Zaterdag

Tweede Kerstdag werd met mijn ouders gevierd en van Boers & Boers kreeg ik ook dit jaar weer een heerlijke gevulde kalkoen. Die kwam dus op tafel, samen met:

 • Voor: eendenborstcarpaccio
 • Tussen: langoustine bisque
 • Hoofd: gevulde kalkoen met cranberrysaus
 • Bijgerechten: witlofrolletjes met parmaham en kaas, aardappel-pastinaakpuree met truffelmarinade, gemengde paddenstoelen, aardappelkroketjes
 • Na: mini apfelstrudel met vanillesaus

Zoals ik al zei leven we vandaag en waarschijnlijk ook de komende dagen nog wel op kliekjes. We maken ongetwijfeld wraps met leftover kalkoen maar ook deze pasta. Daarbij hebben we de koelkast ook nog vol staan met borrelhapjes dus snackdiners gaan ongetwijfeld ook volgen. Precies zoals het hoort in de kerstvakantie.

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close