Sab’s Eetoverzicht #46-2023

Excuus, excuus! Ik ben een dag ’te laat’ met het publiceren van mijn eetoverzicht van vorige week. Het was me ook nogal een week…

Zoals jullie waarschijnlijk weten reisde ik af naar Rotterdam voor de twee kookboekdiners. Ter ere van het Slowcookerboek hoste ik twee avonden restaurant Mangiare in Rotterdam. Het was een GROOT feest, enórm geslaagd en zo’n gave herinnering.

Helaas laat mijn gezondheid behoorlijk te wensen over de afgelopen weken en na weken van hoesten, belandde ik afgelopen zaterdag dan toch op de spoedeisende hulp. De uitslag: een longontsteking. Na een keelontsteking, bijholteontsteking en nu dan een longontsteking is mijn bingokaart wel echt vol. Ik lig er nu dan ook écht af, dus mijn agenda is compleet leeg geveegd voor de komende tijd. Verre van ideaal en totaal niet wenselijk, maar ik geef me er nu dan toch aan over.

Omdat dit weekend de jongens bij mij waren, was het doorkomen van de dagen in verband met die longontsteking een aardige strijd. Vandaar dat het me ook niet meer lukte om dit eetoverzicht te tikken.

Maar nu zit ik op de bank, zijn de jongens op school en dacht ik: ik ga tóch delen wat ik heb gegeten afgelopen week. Anders heb ik al die foto’s voor niets gemaakt.

IMG 0908

Zaterdag

Cody was zaterdag weg om een van zijn verjaardagscadeautjes te innen, dus ik at alleen met Vic. Ik maakte Big Mac Smash taco’s. Super simpel en het viel bij ons allebei enórm in de smaak. Het zijn krokante mini wraps met ingrediënten die je ook op de Big Mac vindt. Yum.

IMG 0920

Zondag & Maandag

Zondag en maandag aten we hetzelfde. Ik had een grote hoeveelheid feta pasta gemaakt met tomaatjes en puntpaprika. Omdat ik de rest van de week in Rotterdam zou zijn en geen restjes wilde achterlaten in de koelkast, aten we maandag direct het restantje op.

Dinsdag

Ik ging dinsdag al op tijd naar Rotterdam want hoewel de diners op woensdag en donderdag waren, stond ik dinsdag de hele dag in de keuken van het restaurant voor de mise en place. Hele bijzondere ervaring om je eigen recept voor 130 man klaar te maken hoor.

Ik werd door/met het team van Mangiare mee uit eten genomen bij de vestiging aan de Van Oldebarneveldstraat (de diners werden gehost aan de Zaagmolenkade) en kreeg daar te proeven van hun eigen menukaart. ZO GENOTEN van alles.

We hadden octopus in chiliboter, antipasti, Parmezaanspaghetti, pompoenravioli met kaaskrokantjes, porcini-lasagne. Heerlijk allemaal, echt een aanrader om er te eten als je in Rotterdam bent!

IMG 0931

Woensdag

Dag 1 van de kookboekdiners, wooohooo! Ik at mee met de crew-maaltijd want tijdens de diners zelf had ik natuurlijk ook geen gelegenheid om te eten. We hadden extra eten geprept van het menu dat we zouden serveren, zodat we het ook konden gebruiken als personeelsmaaltijd. We aten kip met 40 teentjes knoflook, salade en roseval aardappeltjes.

Ik maakte tijdens het eten geen foto, dat vergat ik, maar ik heb wél een foto van de enorme sledes kip die we hadden klaargezet voor de diners. Ziet er waanzinnig uit, toch?

IMG 0960

Donderdag

Dag 2 van de kookboekdiners en ook deze keer mocht ik mee eten met het personeel. Heel fijn! De lasagnesaus die we gebruikten in het menu voor de pompoenlasagne was over en daarvan werd pastasaus gemaakt. Ideaal. Geen voedselverspilling en de smaak was top.

IMG 0964

Vrijdag

Ik kwam vrijdag behoorlijk uitgeput thuis uit Rotterdam en moest daarna direct de hond ophalen van zijn logeeradres en de jongens ’s middags van de BSO. Ik besloot ons dus lekker te trakteren op friet! Nul stress, perfect voor deze dag.

Deze week wordt het wat eten betreft echt even aankijken. Vrijwel alles kost me energie en van een wandelingetje naar het toilet moet ik al bijkomen. Méga irritant, maar een longontsteking schijn je niet te moeten onderschatten, dus dat doe ik ook maar niet.

Koken met wat er in huis is wordt het dan ook voornamelijk, want de puf om boodschappen te doen is er vrijwel niet.

Ben benieuwd waarmee ik mijn eetoverzicht de volgende keer ga vullen dus…

Fijne week! x

Join the Conversation

  1. Janny Vermaat says:

    Wat vervelend voor je, beterschap gewenst! Ik lees je blog altijd met plezier en heb al veel recepten gebruikt. Hopelijk ben je snel weer opgeknapt.

  2. Rianne says:

    Tjonge wat rot, beterschap!!

  3. Neem je tijd he om uit te rusten!! Heel veel beterschap <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close