Sab’s Eetoverzicht week 37/2019

Ik maakte een eetplanning en hield me daar voor de verandering ook nog eens aan, zo handig! Omdat ik nu vol aan het vooruitplannen ben voor mijn zwangerschapsverlof en daardoor veel oude content voorbij zie komen, maak ik op basis daarvan momenteel mijn eetplanningen. Veel OMF-gerechtjes dus steeds, heel leuk. En handig voor jullie want ik kan natuurlijk al doorlinken naar bestaande recepten in plaats van steeds te moeten zeggen ‘dit recept komt er binnenkort of over een poos aan’. Anyway, makkelijke maaltijden afgelopen week, met twee etentjes buiten de deur tussendoor.

zondag 2

Zondag

De week begon met Foe Yong Hai! Mijn ouders gingen op vakantie en hadden nog twee dozen verse eieren staan, dus die besloot ik maar te gebruiken voor het avondeten. Zonde als ze overstuur raken natuurlijk. De lekkerste Foe Yong Hai maak ik trouwens altijd met Babi Pangangsaus van Conimex, haha.

maandag 2

Maandag

Ik moest nog boodschappen doen maandag en we hadden nog kliekjes in de koelkast en vriezer liggen, dus die warmde ik ’s avonds op. Zelf at ik nog een restje Foe Yong Hai van de dag ervoor, geen straf. Op mijn bord ligt nog een klein puntje wraptaart voor het geval Tim of Vic die nog wilden, dat is wat zij aten trouwens, maar uiteindelijk kwam die niet meer op.

dinsdag 2

Dinsdag

Een AGV’tje op tafel dinsdag en hoewel het er totaal niet smakelijk uitziet op de foto, was dat het wel echt! Ik maakte deze satéschotel met gehakt en sperziebonen en in plaats van er rijst bij te doen, dat had ik immers al twee keer gegeten deze week, maakte ik er verse aardappelpuree bij.

woensdag 2

Woensdag

Noedelsoep met knoflookkip, ultiem comfortfood zonder je er direct heel slecht over te voelen. Van noedelsoep zit ik altijd lekker vol in plaats van té en bovendien vind ik het ook gewoon heel erg lekker. Ik maakte hem volgens dit recept.

donderdag1

donderdag2

donderdag3

Donderdag

Donderdagochtend vertrok ik voor een mini perstripje naar Deventer. Ik spendeerde anderhalve dag in deze stad en mocht ’s avonds aansluiten voor een diner bij Restaurant Bouwkunde. In een uitgebreide stadsgids vertel ik jullie binnenkort alles over mijn bezoek en deel ik de hotspots die ik heb bezocht, maar bij deze alvast hetgeen ik heb gegeten. Als aperitief kreeg ik een lekker venkelsoepje met dille-olie. Ik ging niet voor een súper uitgebreid diner omdat ik de hele dag al aan het eten was en dat bleek een goede keus. Mijn voorgerecht: zeewolf met een korst van peterselie en gezouten citroen, met een lauwwarme aardappelsalade met sprotjes. Als hoofd- en tevens laatste gerecht: parelhoenfilet met rode biet, puree van gele biet en een krokantje van courgette. In feite hele simpele gerechten maar kwalitatief zulke goede producten dat het simpelweg ook niet meer nodig had. Topper!

vrijdag 2

Vrijdag

Vrijdagmiddag was ik weer thuis en ik had iets makkelijks ingepland voor de avond. Ik maakte een grote pan roerbakmie (zonder zakjes) en vroor een deel hiervan in. Mooi handig straks als ik ben bevallen. Dan kan Tim het zo uit de vriezer trekken en opwarmen.

zaterdag 2

Zaterdag

We sloten de week af met het eten van Tapas bij restaurant Ramblas. Het was al jaren geleden dat we hier waren geweest en als tiener aten we er af en toe al eens. Het is een heel casual restaurantje waar je ook prima met een peuter van 2,5 kunt gaan zitten. Was lekker en gezellig met z’n drietjes!

Aankomende week staan er qua etentjes geen plannen in onze agenda. Ik ga dus maar weer ons archief induiken om te kijken wat er deze week op de eetplanning kan komen.

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close