Sab’s Eetoverzicht week 12/2019

Ik kan wel zeggen dat de afgelopen eetweek er een is voor in de boeken. Hij bestond nagenoeg alleen maar uit etentjes. Maar één keer stond ik echt in de keuken afgelopen week om iets te fabriceren, de rest van de dagen werd er voor het eten gezorgd. Lekker wel hoor, maar zoals je zult begrijpen voor WW niet echt een hele goede week. Natuurlijk zou ik in restaurants ook bewuste en gezonde keuzes kunnen maken, maar ik ben en blijf een foodie en een gezelligheidsdier. Een salade zonder dressing weg duwen tijdens een gezellig etentje en kosten wat het kost van friet afblijven, da’s gewoon niet helemaal mijn ding. Dus, geen SmartPoints vermelding in dit eetoverzicht, maar vanaf volgende week gaan we er weer volle bak tegenaan. Dan sta ik namelijk ook weer vooral zelf in de keuken. Pinky Promise!

zondag 2

Zondag

Vorige week zondag was onze kleine man natuurlijk jarig. Tim ging rond etenstijd richting Parijs voor werk, mijn schoonzusje en Nanda bleven bij mij hangen voor het eten. We besloten een pokébowl te bestellen. Ik ging deze keer voor een pokébowl met tempura garnalen en diverse soorten groenten. Sesamdressing eroverheen en klaar. Heerlijk, zoals altijd.

maandag 3

Maandag

Ik had maandag een filmdag ingepland op kantoor en Vic en ik zouden alleen eten. Als je alleen bent is het altijd mega spitsuur zo rond etenstijd. Vic ophalen van de gastouder, Senna uitlaten, eten klaarmaken, Vic in bad doen, Vic naar bed… In je eentje is dat een beste klus! Ik besloot één van de gerechten die ik op film zette overdag dus gewoon te bewaren voor het avondeten zodat ik het alleen nog maar hoefde op te warmen. Het werd een flink bord pasta waarvan het recept aankomende vrijdag online komt.

dinsdag 1 1

dinsdag 2 1

Dinsdag

Omdat Tim een 24 uurs bezoekje aan Parijs had, had hij de dinsdag vrijgenomen. We zouden ’s avonds naar een concert in Amsterdam gaan en besloten er direct maar een datedag van te maken. ’s Middags gingen we naar de film, vervolgens een hapje eten bij The Uptown Meat Club en aansluitend naar onze favoriete band in de Melkweg. Bij de Uptown Meat Club koos ik voor de Vitello Tonnato vooraf en ik nam het piepkuiken gevuld met kruiden, citroen en flink wat knoflook als hoofdgerecht. Erg lekker allebei. Toetje liet ik zitten, daar ben ik niet meer zo van tegenwoordig.

woensdag 3

Woensdag

Woensdag was dan de dag dat ik zelf in de keuken stond. Omdat ik het onnodig vond om voor één dag boodschappen te doen, keek ik wat we zoal nog in huis hadden en besloot ik daarmee iets te fabriceren. Het werd risotto. Tomatenrisotto wel te verstaan met gegrilde paprika, spinazie en mozzarella. Erg lekker! Zo lekker dat ik het gerecht binnenkort denk ik nog een keer maak en dan goed op de foto zet zodat ik het recept ook met jullie kan delen.

donderdag 1 1

donderdag 2

donderdag 3

Donderdag

Datenight nummer twee van afgelopen week maar dan met vriendinnetje Nanda! We wilden allebei al tijden bij een nieuw Thais restaurant in Apeldoorn eten: Buddha Garden. Afgelopen donderdag was het dan zover. En woooohooo, wat was het lekker. We bestelden best veel omdat we stiekem alles wel zouden willen proeven. Onze voorgerechtjes waren vegetarische springrolls, verse springrolls met kip en kokos en viskoekjes. Hoofdgerechten: gefrituurde kip met cashewnoten, massaman curry en gebakken noedels. Waanzinnig lekker, echt een aanrader.

vrijdag 1 1

vrijdag 2 1

vrijdag 3

Vrijdag

Op vrijdag vond de eerste Ohmyfoodness vrijmibo plaats. Het leek me leuk om de opening van het nieuwe kantoor te vieren en dit deed ik door een vrijdagmiddagborrel te organiseren. Ik nodigde buren, familie, vrienden en zakenrelaties uit en regelde catering bij Central Park in Apeldoorn. Zij zetten een MEGA plateau vol lekkere zoete en hartige snacks neer en dit diende direct als ons avondeten. Het was echt heerlijk, zeker een aanrader als je ooit catering nodig hebt en niet wilt vastzitten aan standaard buffetten of kaas- en worstplankjes. Het was wel veel trouwens. Héél véél. Iedereen ging uiteindelijk met eten naar huis.

zaterdag 2

Zaterdag

Omdat er zó veel over was van de vrijmibo hebben wij gisteren ontbeten, geluncht en avondgegeten met leftovers – haha! Als avondeten hadden we nacho’s. Waren niet heel lekker meer. Goede leer voor de volgende keer: nacho’s niet meer willen opwarmen en beter ons best doen om het in één keer op te krijgen.

Zoals ik al zei kook ik aankomende week voornamelijk zelf. Morgen is mijn schoonzusje jarig en volgens mij schuiven we daar aan voor het diner, maar de rest van de week heb ik geen avondvullend programma. De keuken in dus, heerlijk!

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close