Medjool Dadels met Pure Chocolade en Zeezout

Ik ben gek op zoet. Niet persé zoet snoep maar chocolade, taart en koekjes: heer-lijk. Op zich eet ik wel aardig wat ik wil hoor, en als ik trek heb dan laat ik me niet zo snel weerhouden. Maar ik zorg ook dat alles een beetje in balans blijft. Niet altijd iedere dag snoepen, en ik probeer vaak gezond (en lekker) te eten. En soms probeer ik ook wat ‘verantwoorder’ te snacken. Het gaat me dan niet om de calorieën, want ook met verantwoord snacken kun je die er prima aan eten. Maar door met andere ingrediënten te werken, kun je én hele lekkere en nieuwe dingen maken + je eet meer verantwoorde, natuurlijke ingrediënten.

Zo maakte ik deze dadels, met een laagje pure chocolade en wat korrels grof zeezout. Lékker dat ze zijn… Goede dadels zijn belangrijk, dus kies voor Medjool dadels. Dit zijn de grote, gerimpelde dadels die goed zacht zijn. Voor de pure chocolade koos ik voor 70% cacao chocolade en het zeezout in dit recept is fleur de sel. Nog iets grover dan de zeezout uit je potje met vermaler. Fleur de sel zit in een bakje en strooi je over in dit geval de chocolade heen. Ze zijn zo gemaakt, en bewaar je ze in de koelkast dan kun je er de hele week van genieten.

DadelsChocoZeezout ST

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Medjool dadels met pure chocolade en zeezout

3.75 van 8 stemmen

Medjool Dadels met Pure Chocolade en Zeezout

Porties13 stuks

Ingrediënten

  • Zakje medjool dadels
  • 100 gram 70% cacao chocolade
  • fleur de sel
  • cocktailprikkers
  • bakpapier

Instructies

  • Verwarm de chocolade au bain marie.
  • Leg ondertussen een vel bakpapier op een bord en haal de pitten uit de dadels. Steek daarna cocktailprikkers in de dadels, zorg dat ze er stevig inzitten.
  • Als de chocolade gesmolten is, dip je de dadels stuk voor stuk in de chocolade. Giet met een lepeltje wat chocolade over het uiteinde bij de cocktailprikker zodat de hele dadel uiteindelijk bedekt is met chocolade.
  • Leg de chocoladedadels op het bakpapier. Strooi er een klein beetje fleur de sel over en zet het bord in de koelkast om de chocolade hard te laten worden.
  • Als de chocolade na een paar uur had geworden is, haal je het bord met dadels uit de koelkast en kun je de prikkers er (met behulp van een vork, zet deze op de prikker, tegen de dadel aan) uittrekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close