Geklopte feta met geroosterde tomaatjes

Ik beloof je dat het hierna voorlopig even genoeg is met alle ‘geklopte brooddips’ hoor. Ik deelde deze zomer natuurlijk al de geklopte ricotta met geroosterde aardbeien en hummus-feta brooddip. Deze geklopte feta met geroosterde tomaatjes was een enorm succes bij ons thuis. Zelfs manlief Tim, die normaal gesproken niet zo van de feta of smeuïge dipjes is, vond deze dip waanzinnig lekker. De dip stond dan ook drie dagen achter elkaar bij ons op tafel hahaha. Want ja, met twee volwassenen en twee kinderen doe je er wel even mee.

Hoewel je wellicht zult denken dat de geroosterde tomaatjes enkel delen ter decoratie en als mooie topping dienen, voegen ze bijzonder veel smaak aan de geklopte feta toe. Maar echt héél veel smaak. Het allerlekkerste is dan ook om een lik van de geklopte feta op een broodje te smeren en daar een tomaatje over te verdelen.

Geklopte feta maak je het beste door de feta en ricotta in een hakmolentje te doen en deze te laten draaien tot de mix helemaal glad is. Dit kan wel even duren en soms zul je een handje moeten helpen door de kaas naar beneden te duwen, maar dit zorgt wel echt voor het lekkerste resultaat.

geklopte feta met geroosterde tomaatjes

5 van 1 stem

Geklopte feta met geroosterde tomaatjes

Geklopte feta is inmiddels een grote hit bij ons in huis maar deze variant met geroosterde tomaatjes is het állerlekkerst. Smeer een beetje romige feta op een broodje, top af met een geroosterd tomaatje en meer heb je niet nodig.
Porties250 g dip
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Waar te bewaren in de koelkast
Hoelang te bewaren 3 dagen

Benodigdheden

  • bakplaat met bakpapier
  • foodprocessor of hakmolentje

Ingrediënten

  • 200 g cherrytomaatjes
  • 1 el honing
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 150 g feta
  • 100 g ricotta
  • 1 teentje knoflook

Toppings

  • extra vergine olijfolie
  • verse basilicum
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃.
  • Doe de cherrytomaatjes in een kom en doe hier de honing, olijfolie en knoflookpoeder bij. Schep het geheel even goed om en verspreid de tomaatjes daarna over de bakplaat.
  • Rooster de tomaatjes in 20 minuten zacht.
  • Doe de feta, ricotta en het teentje knoflook in een hakmolentje en maal het geheel helemaal glad.
  • Verspreid de geklopte feta over een bord en schep de geroosterde tomaatjes er bovenop.
  • Garneer met extra vergine olijfolie, verse basilicum, peper en zout.
Gang: bijgerecht, brood
Trefwoord: bijgerecht, brooddip, dipsaus, geklopte feta, geroosterde tomaatjes, vegetarisch

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

geklopte feta met geroosterde tomaatjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close