Fastfood Friday: McDonald’s 1955 Classic

Ik heb nog even getwijfeld of ik dit recept voor de 1955 Classic van McDonald’s online zou zetten want op de foto’s is ‘ie het net niet helemaal. De sla ontbreekt, vergeten – stom!, en ik kon ineens geen hamburgerbroodjes meer vinden terwijl die het geheel eigenlijk wel afmaken. Desalniettemin was de smaak van mijn zelfgemaakte 1955 Classic wel goed genoeg om door te gaan voor de variant van McDonald’s en dus besloot ik uiteindelijk dit recept toch online te zetten. Denk het hamburgerbroodje en de sla er dus even bij en voeg deze vooral toe wanneer je deze Fastfood Friday zelf gaat doen!

Wat heb je nodig? (2 burgers)

  • 2 hamburgerbroodjes
  • 200 gram rundergehakt
  • 1 ei
  • 2 uien
  • 1 tomaat
  • 2 plakjes ontbijtspek
  • 2 blaadjes botersla
  • 2 eetlepels barbecuesaus
  • 1 eetlepel mayonaise
  • ½ eetlepel gerookte paprikapoeder
  • peper en zout

1. Meng voor de saus de barbecuesaus, de mayonaise en het paprikapoeder goed door elkaar. Zet dit even opzij.

2. Doe het gehakt in een kom en breng deze op smaak met peper en zout. Doe hier het ei bij en kneed deze er even goed door. Kneed vervolgens twee burgers van het gehakt.

3. Snijd de ui in halve ringen en bak deze op laag vuur ongeveer 20 minuten in de koekenpan zodat ze goed zacht zijn en lichtbruin gekleurd.

4. Snijd ondertussen de tomaat vast in plakken en bak het ontbijtspek in een droge koekenpan knapperig. Laat het spek uitlekken op een velletje keukenpapier.

5. Verhit een beetje boter in een koekenpan en bak hierin de hamburgers aan weerszijden bruin en gaar.

6. Stoom de hamburgerbroodjes enkele seconden in de magnetron zodat ze lekker zacht worden.

7. Snijd de broodjes open en leg op de onderste helft een plakje ontbijtspek met daarbovenop een burger. Leg daar de gebakken uitjes en de tomaat bovenop. Dek af met een blaadje sla.

8. Smeer het kapje van het broodje in met de saus en dek hier de rest van de burger mee af.

1955 Classic

Join the Conversation

  1. Hij klinkt gewoon hartstikke lekker! Met of zonder hamburger broodje en sla.

  2. Echt zo’n typisch recept dat ik soms héél vies vind en soms héél lekker, haha. Maar met het weekend voor de deur is dit altijd goed.

  3. Hamburgers zijn altijd super lekker! Met of zonder sla

  4. Het is kart over 9 sochtends en ik heb zin een broodje hamburger nu.

  5. Dat ziet er goed uit! Ook zonder de sla.

  6. Helena says:

    Hi Sabine,

    Je bent de ketchup vergeten, die zit ook op dit broodje. (ik werk bij de Mac, vandaar)
    Verder ben ik wel benieuwd! ga m maar eens uitproberen.

    1. Oh hmm, die heb ik even gemist. Bedankt voor de tip, ga ik dat de volgende keer ook nog proberen!

  7. Dit klinkt echt heel lekker! Gelukkig bijna weekend!

  8. Oohh wat ziet dat er heerlijk uit!

    Xo

    Diary Of A Mua

  9. Ziet er super lekker uit! Ben benieuwd of de saus een beetje hetzelfde smaakt ;)

  10. Ik heb 1 keer per 2 weken uitgeroepen tot FF Friday, afgelopen vrijdag deze burger gemaakt en was erg lekker. We hebben er ovenfrietjes bij gegeten. Voor herhaling vatbaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close