Geklopte feta met geroosterde tomaatjes
Geklopte feta is inmiddels een grote hit bij ons in huis maar deze variant met geroosterde tomaatjes is het állerlekkerst. Smeer een beetje romige feta op een broodje, top af met een geroosterd tomaatje en meer heb je niet nodig.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Totale tijd40 minuten min
Gang: bijgerecht, brood
Trefwoord: bijgerecht, brooddip, dipsaus, geklopte feta, geroosterde tomaatjes, vegetarisch
Servings: 250 g dip
- 200 g cherrytomaatjes
- 1 el honing
- 2 el olijfolie
- 1 tl knoflookpoeder
- 150 g feta
- 100 g ricotta
- 1 teentje knoflook
Toppings
- extra vergine olijfolie
- verse basilicum
- peper en zout
Verwarm de oven voor op 180℃.
Doe de cherrytomaatjes in een kom en doe hier de honing, olijfolie en knoflookpoeder bij. Schep het geheel even goed om en verspreid de tomaatjes daarna over de bakplaat.
Rooster de tomaatjes in 20 minuten zacht.
Doe de feta, ricotta en het teentje knoflook in een hakmolentje en maal het geheel helemaal glad.
Verspreid de geklopte feta over een bord en schep de geroosterde tomaatjes er bovenop.
Garneer met extra vergine olijfolie, verse basilicum, peper en zout.