Thaise Kip cashew uit Reishonger

Sinds ik in 2009 een halfjaar stage heb gelopen in Bangkok heeft Thailand een speciaal plekje in mijn hart. Het is gewoon best wel bijzonder vind ik als je in een stad zover weg en zo anders dan alle westerse steden de weg kent. Je er tijdelijk je woon-werk-levenplekje van hebt gemaakt. In mijn Reishonger Kookboek kon ik dan ook niet anders dan een aantal recepten wijden aan dit prachtige land. Voor de mensen die nog nooit echt Thais eten hebben gehad: ga het alsjeblieft eens proberen. En wees niet bang dat het veel te pittig voor je is want hoewel het wellicht onwaarschijnlijk lijkt, zijn lang niet alle gerechten in Thailand pittig. Pad Thai kun je bijvoorbeeld prima eten, maar deze Kip Cashew ook. Ik heb het recept voor mijn boek zo weten te maken dat je hooguit een tripje naar de toko moet plannen maar in principe kun je ook prima af met ingrediënten uit de supermarkt.

Kip Cashew uit Reishonger

Dit recept maar ook nog veel meer lekkere gerechten van over de hele wereld vind je in mijn Reishonger Kookboek. Deze kun je kopen in onze OMF shop!

3.84 van 81 stemmen

Kip cashew uit Reishonger

Porties3 personen

Ingrediënten

  • 3 el zonnebloemolie
  • 500 gr kipfilet in blokjes
  • 4 teentjes knoflook fijngehakt
  • 4 bosuitjes in grove stukken
  • 1 rode peper in ringen
  • 1 ui grof gesnipperd
  • 100 gr cashewnoten gebrand, ongezouten
  • 2 el palmsuiker
  • 2 el sojasaus
  • 1 el vissaus
  • 1 el oestersaus

Instructies

  • Verhit de olie in een wokpan en voeg hier de kipfilet aan toe. Wok deze net zolang mee tot de kipfilet bruin kleurt.
  • Voeg vervolgens de knoflook, bosuitjes, rode peper en ui toe. Wok de groenten mee tot de ui zacht is geworden.
  • Doe vervolgens alle andere ingrediënten in de pan en wok het geheel op hoog vuur tot de cashewnoten plakkerig zijn geworden.
  • Serveer het gerecht op Thaise wijze met jasmijnrijst en chili-olie als je de Kip Cashew nog niet pittig genoeg vindt.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Thaise kip cashew

Join the Conversation

  1. Veerle says:

    Van welk merk kan je het beste de sausjes nemen? Welke het lekkerste zijn dus eigenlijk ;D

    1. Ik haal ze het liefst bij de toko! Vissaus van Tiparo, oestersaus van Maekrua of Lee Kum Kee en sojasaus van Mee Chun.

  2. Ingrid says:

    Kan dit gerecht een dag of een halve dag van tevoren gemaakt worden en opgewarmd worden?

  3. Rachida says:

    Kan ik de palmsuiker vervangen door een ander soort suiker?

    Groet,

    1. Zeker, donkerbruine basterdsuiker is een goed alternatief.

      1. Anita says:

        Zonder paksoi en paprika, maar met sperzieboontjes.

        Ik heb de suiker helemaal weggelaten, was ook heerlijk.

  4. Hallo Sabine, lijkt me heel lekker met je mix van sauzen. Ik mis wel de paprika en de paksoi in de lijst van ingrediënten en bij de bereiding. Met culinaire groet, Ton

  5. Jasmijn says:

    Heb dit recept vandaag gemaakt voor 4 personen, is ook erg lekker met een pakje kokosmelk, paksoi, sugar snaps en paprika!

  6. Een heerlijk recept om zelf mee te kunnen variëren, ik kom al voor de zoveelste keer terug naar de site om dit te maken

    1. Wat leuk om te horen!

  7. Lotte says:

    Beetje raar dat je geen paprika en paksoi ziet in de ingrediënten en op de foto, maar het wel de titel van het recept is?

    1. Waar staat het in de titel van het recept? Ik zie ‘Kip Cashew uit Reishonger’ staan boven het artikel en in de receptenbox.

      1. Marijn says:

        Op de derde (en grootste) foto staat paksoi en paprika. Ik was ook in de war. Maar het recept lijkt me lekker, dus ik ga het vanavond maken!

      2. Aaaah, vandaar! Ik ga dat even aanpassen.

  8. Esther says:

    Dit was Lekker!!

  9. Dit is echt heerlijk – veel dank!

  10. tatana says:

    Kip Cashew is van oorsprong Chinees ;) en niet Thais. Dat ze het ook eten in Thailand betekent niet dat het ook Thais is ;)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close