Thaise Kip cashew uit Reishonger

Het recept voor deze Thaise Kip Cashew verscheen eerder in mijn Reishonger-kookboek.

Sinds ik in 2009 een halfjaar stage heb gelopen in Bangkok heeft Thailand een speciaal plekje in mijn hart. Het is gewoon best wel bijzonder vind ik als je in een stad zover weg en zo anders dan alle westerse steden de weg kent. Je er tijdelijk je woon-werk-levenplekje van hebt gemaakt.

In mijn Reishonger Kookboek kon ik dan ook niet anders dan een aantal recepten wijden aan dit prachtige land.

Voor de mensen die nog nooit echt Thais eten hebben gehad: ga het alsjeblieft eens proberen. En wees niet bang dat het veel te pittig voor je is want hoewel het wellicht onwaarschijnlijk lijkt, zijn lang niet alle gerechten in Thailand pittig. Pad Thai kun je bijvoorbeeld prima eten, maar deze Kip Cashew ook.

Ik heb het recept voor mijn boek zo weten te maken dat je hooguit een tripje naar de toko moet plannen maar in principe kun je ook prima af met ingrediënten uit de supermarkt.

Kip Cashew uit Reishonger

Kip Cashew recept

Een kip cashew recept is ongelofelijk makkelijk om te maken, omdat je er maar heel weinig ingrediënten voor nodig hebt. De Thai staan er niet per se om bekend om veel groenten te verwerken in hun gerechten, dit eten ze er meestal naast in de vorm van een salade bijvoorbeeld. Deze Thaise Kip Cashew bevat dan ook weinig groenten.

Bosui is absoluut onmisbaar en mocht je graag wat meer groenten willen toevoegen, dan zou ik kiezen voor bijvoorbeeld rode paprika, sugar snaps of broccoli.

Zelf vind ik het recept echter perfect in zijn eenvoud en zou ik er weinig aan sleutelen of toevoegen. Maar hé, lekker doen wat je zelf wil hè!

Dit Kip Cashew recept heb je in no time op tafel getoverd, maar mocht je helemaal geen omkijken willen hebben naar het gerecht, maak dan mijn Kip Cashew uit de slowcooker.

Om het gerecht wat malser te maken kun je in plaats van kipfilet ook kipdijfilet gebruiken.

Kip cashew uit de slowcooker
Mijn Kip Cashew uit de slowcooker – ook super lekker en nóg makkelijker om te maken.

Kip Cashew met rijst

Ik serveer kip cashew zelf altijd met rijst en dat is niet zonder reden. Je zult merken dat dit gerecht namelijk vrij ‘nat’ is en dat er een soort van sausje ontstaat waarin je alle smaken van alle ingrediënten terug gaat vinden. Súper lekker en door dit met rijst te eten, trekken al die smaken ook lekker in de rijst.

Sowieso is Thailand wel echt een land van de rijst hoor. Ook al hebben ze echt wel de nodige gerechten met noedels, rijst wordt veruit het meest geserveerd.

Wil je de kip cashew toch met noedels eten, gebruik dan bij voorkeur niet al te gladden noedels. Zo kan de saus echt aan de noedel blijven plakken in plaats dat deze eraf glijdt. Eiernoedels of woknoedels zouden prima zijn.

Omslag Reishonger boek

Reishonger Kookboek

In 2017 verscheen mijn tweede kookboek: het Reishonger Kookboek. Ik Reishonger nam ik lezers aan de hand van recepten en persoonlijke reisverhalen mee naar landen waar ik ooit ben geweest. Het is een van de meest persoonlijke kookboeken geworden die ik heb geschreven, het boek bevat namelijk heel veel foto’s uit mijn privé collectie.

Helaas is Reishonger niet meer verkrijgbaar. De boeken zijn uitverkocht en worden niet meer bijgedrukt.

Mocht je er nog aan willen komen, dan kun je nog wel eens mazzel hebben bij tweede hands boekwinkels of websites als Marktplaats.

Andere Thaise recepten

Valt dit recept in de smaak en wil je de Thaise keuken nog wel verder ontdekken? Probeer dan ook eens een van de onderstaande recepten!

De belangrijkste ingrediënten voor Thaise recepten zijn: knoflook, vissaus en vaak ook limoensap of citroengras. Als je deze ingrediënten in huis hebt, kun je vrijwel alles Thais laten smaken. En mocht je er dol op zijn, dan kun je ieder Thais gerecht aftoppen met een flinke bos koriander. Yugh.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Thaise kip cashew
3.74 van 93 stemmen

Kip cashew uit Reishonger

Porties3 personen

Ingrediënten

  • 3 el zonnebloemolie
  • 500 gr kipfilet in blokjes
  • 4 teentjes knoflook fijngehakt
  • 4 bosuitjes in grove stukken
  • 1 rode peper in ringen
  • 1 ui grof gesnipperd
  • 100 gr cashewnoten gebrand, ongezouten
  • 2 el palmsuiker
  • 2 el sojasaus
  • 1 el vissaus
  • 1 el oestersaus

Instructies

  • Verhit de olie in een wokpan en voeg hier de kipfilet aan toe. Wok deze net zolang mee tot de kipfilet bruin kleurt.
  • Voeg vervolgens de knoflook, bosuitjes, rode peper en ui toe. Wok de groenten mee tot de ui zacht is geworden.
  • Doe vervolgens alle andere ingrediënten in de pan en wok het geheel op hoog vuur tot de cashewnoten plakkerig zijn geworden.
  • Serveer het gerecht op Thaise wijze met jasmijnrijst en chili-olie als je de Kip Cashew nog niet pittig genoeg vindt.

Join the Conversation

  1. Veerle says:

    Van welk merk kan je het beste de sausjes nemen? Welke het lekkerste zijn dus eigenlijk ;D

    1. Sabine Author says:

      Ik haal ze het liefst bij de toko! Vissaus van Tiparo, oestersaus van Maekrua of Lee Kum Kee en sojasaus van Mee Chun.

  2. Ingrid says:

    Kan dit gerecht een dag of een halve dag van tevoren gemaakt worden en opgewarmd worden?

  3. Rachida says:

    Kan ik de palmsuiker vervangen door een ander soort suiker?

    Groet,

    1. Sabine Author says:

      Zeker, donkerbruine basterdsuiker is een goed alternatief.

      1. Anita says:

        Zonder paksoi en paprika, maar met sperzieboontjes.

        Ik heb de suiker helemaal weggelaten, was ook heerlijk.

  4. Hallo Sabine, lijkt me heel lekker met je mix van sauzen. Ik mis wel de paprika en de paksoi in de lijst van ingrediënten en bij de bereiding. Met culinaire groet, Ton

  5. Jasmijn says:

    Heb dit recept vandaag gemaakt voor 4 personen, is ook erg lekker met een pakje kokosmelk, paksoi, sugar snaps en paprika!

  6. Rozemarijn says:

    Een heerlijk recept om zelf mee te kunnen variëren, ik kom al voor de zoveelste keer terug naar de site om dit te maken

    1. Sabine Author says:

      Wat leuk om te horen!

  7. Lotte says:

    Beetje raar dat je geen paprika en paksoi ziet in de ingrediënten en op de foto, maar het wel de titel van het recept is?

    1. Sabine Author says:

      Waar staat het in de titel van het recept? Ik zie ‘Kip Cashew uit Reishonger’ staan boven het artikel en in de receptenbox.

      1. Marijn says:

        Op de derde (en grootste) foto staat paksoi en paprika. Ik was ook in de war. Maar het recept lijkt me lekker, dus ik ga het vanavond maken!

      2. Sabine Author says:

        Aaaah, vandaar! Ik ga dat even aanpassen.

  8. Esther says:

    Dit was Lekker!!

  9. Dit is echt heerlijk – veel dank!

  10. tatana says:

    Kip Cashew is van oorsprong Chinees ;) en niet Thais. Dat ze het ook eten in Thailand betekent niet dat het ook Thais is ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close