Sab’s Eetoverzicht week 27/2019

Om maar direct even met de deur in huis te vallen: we hebben niet zo’n bijzondere eetweek achter de rug. Goh, dat ik dat ooit nog eens zou zeggen – haha! Nee, onze week was eigenlijk gewoon heel normaal. We werkten allebei, sportten allebei en de eetplanning werd ook min of meer nagestreefd. Geen etentjes in een restaurant, geen onverwachte dingen. Gewoon heel gewoon! Wel kookte ik de allereerste gerechten die straks online komen tijdens mijn zwangerschapsverlof, wat ervoor zorgde dat we halverwege de week terwijl het zonnetje buiten scheen – een op en top herfstgerecht aten. Ook dat hoort bij het leven van een foodblogger.

zondag

Zondag

Wat een luxe, we mochten bij onze buurtjes aanschuiven vorige week zondag voor een lekkere barbecue! Er was zoveel lekkers… brood met dips, fruitsalade, gewone salade. Voor mij lag er een heerlijk stuk zalm op de barbecue en verder was er ook meer dan genoeg vlees. Het was onwijs gezellig en onze kinderen vermaakten zich voor en na het eten met waterpistolen en het zwembadje. Heerlijk van die zomeravonden!

maandag

Maandag

Onze boodschappen worden tegenwoordig altijd op dinsdag bezorgd aangezien ik in het weekend pas ga bestellen en dus staat er op maandag vaak een maaltje op tafel met ingrediënten die ik toevallig nog in huis heb. Afgelopen week was dit spaghetti met doperwtjes, mozzarella, ui en bacon. Simpel maar lekker. Pasta is gewoon altijd goed.

dinsdag

Dinsdag

In Week van OMF hebben jullie al kunnen zien dat ik het nieuwe boek van Matt Preston had ontvangen en daar kookte ik afgelopen week al uit. Zo stonden dinsdag zijn saténoedels op de planning al kwam ik erachter dat ik een deel van de ingrediënten tóch niet in huis had. Uiteindelijk is het dus een Matt x Sabine gerecht geworden. Wel lekker overigens hoor. Udonnoedels met ingelegde komkommerslierten en een gebakken eitje.

woensdag

Woensdag

Het is maar goed dat ik op woensdag altijd vrij ben want ik heb momenteel steeds minder puf op die dag. Drukke werkdagen, zwanger zijn en Vic in huis hebben is soms best pittig. Vaak heb ik dan ook niet zoveel zin om te koken maar ik hees mezelf toch van de bank woensdag en maakte zalm uit de oven volgens dit recept, dit is echt mijn favoriete manier van zalm bereiden – zó boterzacht!, paprika-aardappeltjes (van CêlaVíta) en avocadosalade.

donderdag

Donderdag

Zoals ik al zei is het filmen voor mijn zwangerschapsverlof begonnen en zodoende stond er donderdag een gerecht op tafel dat totaal niet paste bij het mooie weer. We aten namelijk Shepherd’s Pie, een ultiem comfortfood gerecht. Ik zal er niet teveel over uitweiden omdat jullie nog tot eind oktober moeten wachten voor het recept online komt, maar ik vond het súper lekker en Vic at er ook een groot bord van leeg. Hoera!

vrijdag

Vrijdag

Mijn puf om te koken was heel ver heen vrijdag en gelukkig vond het Tim het geen probleem om voor een alternatief te kiezen. Vic ook niet trouwens, die at met heel veel liefde een bord friet met kipfingers, haha. Heb er wel echt even van genoten hoor. Thuiskomen na een lange dag en niet direct de keuken weer in te moeten… Zalig.

Zaterdag

We hadden in eerste instantie een datenight op de planning staan gisteren maar dat kon uiteindelijk helaas niet doorgaan. In plaats daarvan gingen we met z’n drietjes naar Dierenpark Amersfoort waar we de hele ochtend en een deel van de middag hebben doorgebracht. We lunchten met een pannenkoek en uiteindelijk hadden we Tim en ik geen trek meer ’s avonds en besloten we het eten maar over te slaan. Voor Vic warmde ik nog een restje Shepherd’s Pie op. Gelukkig hadden we dat nog in de koelkast liggen!

Aankomende week ziet er wel een beetje anders uit. Ik film twee dagen video’s deze week en waarschijnlijk neem ik daarvan wel wat mee naar huis voor het avondeten. Verder staat er een mosseldate met vriendinnetje Nanda gepland en is mijn schoonmoeder vrijdag jarig waar we direct vanuit werk heengaan. Zaterdagavond zijn Vic en ik alleen thuis dus wat we dan gaan eten wordt waarschijnlijk een lastminute beslissing. Oeh, of misschien maak ik wel old school macaroni… Popt ineens in me op. JUHUM.

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close