Sab’s Eetoverzicht week 17-2023

Koningsdag en/of de eerste week van de meivakantie allemaal overleefd lieve mensen? De meivakantie is hier nu pas officieel begonnen, Vic heeft maar 1,5 week vakantie, en vandaag pak ik de spullen in om een midweekje weg te gaan met de jongens. HEERLIJK!

Dit betekent dat ook dat er volgende week geen eetoverzicht online komt, maar voor het zover is: eerst maar eens terugkijken op afgelopen week.

IMG 6726

Zondag

Erg aantrekkelijk ziet mijn bordje er niet uit, maar lekker was het echter wel! Voor een fotografie opdracht maakte ik runderstoof in de multicooker en in dit gerecht gingen de aardappels er al bij in. Omdat ik zondag nog alleen at, warmde ik dat lekker op voor mezelf.

IMG 6746

Maandag

Er lagen al een poosje Turkse pizza’s in mijn vriezer en aangezien ik genoeg in huis had wat betreft toppings, besloten we maandag Lahmacun te eten.

IMG 6770

Dinsdag

Dinsdag was de enige dag waarop ik de keuken in ging om te koken voor OMF. De kinderen hadden echter geen zin om spaghetti te eten en kozen voor soep! We aten een goed gevulde minestrone met kruiden stokbroodjes erbij. Lekker makkelijk.

IMG 6791

Woensdag

Mijn doel om de vriezer meer leeg te eten lukte goed deze week! Ik plukte voor woensdag hachee uit de oven en maakte ook direct restjes aardappelpuree, doperwtjes en sla op. I-de-aal. En dan ziet het er ook nog eens lekker uit op een bordje zo.

IMG 6797

Donderdag

Koningsdag vierden we met name in de stad maar aan het eind van de middag hadden we een buurtbarbecue. Er bleken fervente barbecuers tussen te zitten, dus we genoten van onder andere Turks brood met pulled pork, zelfgemaakte coleslaw en huisgemaakte slaatjes.

IMG 6834

Vrijdag

Voor de OMF nieuwsbrief die morgen weer verstuurd wordt maakte ik een heerlijke spaghetti burrata. Mocht je dat recept willen hebben, abonneer je dan nu nog gratis op de nieuwsbrief.

Wij aten de pasta vrijdag, heerlijk!

IMG 6836

Zaterdag

Voor het weekend dook ik even de voorraadkasten in want daar lagen een boel kleine dingen die ik zelf niet zo gauw gebruik. Met name het resultaat van foodpost. Eén van de dingen was een kruidenpasta voor Nasi Goreng en dat besloot ik te gebruiken.

Oef, slechte keus. De nasi bleek echt veeeel te kruidig en pittig te zijn voor de kinderen. Zo balen. Gelukkig lagen er in de vriezer nog paratha’s dus die bakte ik voor de kinderen (met kaas), samen met kip in pindasaus en komkommer. Zelf at ik wel wat van de nasi maar ik was niet heel enthousiast. Je kan niet alles hebben hè.

Het was een lekkere, gevarieerde eetweek weer.

Ik gok dat er aankomende week heel makkelijk wordt gegeten. Patatjes, macaroni… van die typische vakantiegerechten. Ik kan niet wachten.

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close