Sab’s Eetoverzicht #7-2024

Met een compleet leeg geveegde agenda en geen kookdagen gepland, was het een kwestie van freestylen met het eten afgelopen week. Er werd weinig bijzonders gekookt moet ik zeggen hoor. Ik had met name in het weekend vooral de behoefte aan groenten en comfort food en als de jongens dan niet thuis zijn, maak ik het mezelf zo makkelijk mogelijk.

De rest van de week kwamen er vooral bekende, snelle gerechten op tafel die je in ieder huishouden wel tegen komt. Niets speciaals, vooral avondeten waar ik niet veel moeite voor hoefte te doen want dat koken was nog een aardige uitdaging met een restje van de longontsteking in mijn lijf.

IMG 2360

Zaterdag

Noedelsoepen zijn altijd goed als je het mij vraagt. Ik maakte hem zondag van een pakje instant-noedels en stopte er wat gyoza met kip bij. Bosuitje en gebakken uitjes erbij en klaar. Ook had ik ngo een restje broccoli in de koelkast liggen. Deze roosterde ik in de oven en daar deed ik sesamdressing van Kewpie overheen, die is zo lekker.

IMG 2362

Zondag

Voor zondag had ik eigenlijk niets meer in huis, dus op het laatste moment dook ik de vriezer in om te kijken wat daar allemaal lag. Daar bleek nog een bak met orzo schotel te staan (met veel groenten en halloumi), dus die warmde ik op in de pan. Ik at het met een bol buffelmozzarella die over de t.h.t. datum was, dus die moest echt op.

IMG 2365

Maandag

Ik had weinig gezin in gezeur en geklier tijdens het avondeten deze week (ja, ook hier is het soms nog best een strijd met de kinderen!), dus ik zette maaltjes op tafel waarvan ik zeker wist dat ze ze zouden eten.

Op maandag begonnen we met macaroni, of nouja… eigenlijk restjes pasta, met vierkante worstjes. Oftewel de old school macaroni. Favoriet bij iedereen hier in huis.

IMG 2367

Dinsdag

Met het druilerige weer van afgelopen week kon stamppot niet ontbreken op de eetplanning. Het werd andijviestamppot met runder rookworst. Ik maak stampandijvie altijd af met rauwe ui en blokjes kaas, heerlijk.

IMG 2372

Woensdag

Gemak dient de mens dus woensdag gingen er kippenpoten de oven in, ik maakte een flinke zak salade want ik had nog genoeg ingrediënten daarvoor in huis, en erbij bakte ik een zak Zwitserse aardappelschotel.

IMG 2384

Donderdag

Voor het eerst ging ik donderdag weer even de keuken in want ik had een shoot staan met Iglo! De eerste van dit jaar. Gelukkig was het een gerecht waar ik heel veel voor kon voorbereiden waardoor het me niet al teveel energie koste vlak voor het fotograferen. Wat er gemaakt werd, was ’s avonds mijn avondeten: gebakken rijst met lekkerbekjes en zelf gemaakte atjar. Ging niet allemaal op.

IMG 2407

Vrijdag

Vrijdag maakte ik een van de favoriete pastarecepten van de jongens: Spaghetti Alfredo. Ideaal om voor te bereiden ook dus ik kon er vrijdag mooi de tijd voor nemen. Er was na het eten nog een halve schaal open, dus dit eten we morgen (maandag) als restje.

En nu is het voorjaarsvakantie hier in het midden van het land. Mooie timing wat mij betreft, dat dwingt me om nog een beetje rustig aan te doen. Ik ben wel van plan om weer een paar keer de keuken in te duiken, maar dat houdt met name in dat ik de noodzakelijke dingen doe.

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close