Sab’s Eetoverzicht week 48/2018

Ik leefde een beetje als een kip zonder kop afgelopen week en daarom moest ik ook echt even in mijn telefoon terugkijken om te zien wat we nou allemaal gegeten hebben. Conclusie: het was weer lekker en weer typisch winters. De eerste boerenkoolstamppot stond op tafel, ik maakte een simpele pasta met leftovers van ons Friendsgiving diner en Tim en ik ging eindelijk weer eens op datenight samen. Wat we hebben gegeten tijdens ons etentje gisteravond zie je volgende week, omdat wij gisteravond pas laat thuis waren duurt het eetoverzicht van deze week tot en met vrijdag. Volgende week is ‘ie een dagje langer!

pizza

Zondag

Op een of andere manier had ik zin in pizza en vooral geen zin om te koken. 1 + 1 is pizza en dus bestelden we. New York Pizza heeft tegenwoordig kindermenu’s en laat Vic nou net dol zijn op pizza. Hij at dus gezellig met ons mee, moet kunnen zo af en toe.

pasta

Maandag

Omdat ik te laat was met het bestellen van de boodschappen, konden deze pas op dinsdag geleverd worden. Gelukkig stonden er nog genoeg kliekjes in de koelkast om iets mee te maken en dus maakte ik pasta met leftover kalkoen en champignonsaus. Ik ben dol op champignonsaus, helemaal in combinatie met pasta dus het avondeten van maandag was absoluut niet vervelend.

surinaams

Dinsdag

Dinsdag ging ik wel weer fatsoenlijk aan de slag hoor. Ik had zin in Surinaams en maakte Surinaamse nasi, Surinaamse kip en gestoofde snijboontjes. Vic at zijn vingers er bijna bij op, haha. Heel fijn en leuk dat ik hem steeds meer gekruide gerechten kan voorschotelen.

boerenkool

Woensdag

De eerste boerenkoolstamppot van dit jaar, woohooo! Nu ik goed werkende medicijnen heb tegen mijn darmklachten vind ik het wat makkelijker om dit te eten, voorheen moest ik er namelijk de hele avond voor boeten. De stamppot was wel een beetje regenboog-achtig, tijdens het koken kwam ik er namelijk achter dat ik alleen nog maar gekleurde aardappelen in huis had – oeps. Ah well, het smaakte er niet minder om gelukkig. Ik braadde verse worst bij de stamppot, had even geen zin in rookworst.

arsenaal

Donderdag

Op pad voor Gelderse streken en deze keer was ik in Doesburg. Avondeten deed ik bij de Arsenaal, een super tof restaurant in een oud wapendepot. Piepjonge chefkoks staan hier aan het roer en wauw, wat een kunstwerkjes kunnen zij maken! Ik kreeg een heel menu gebaseerd op de Doesburgse mosterd en dit was één van de gerechten die standaard op de kaart van het restaurant staat: gepofte rode biet met chioggia-biet, mosterdijs en gebakken mosterd. Waanzinnig lekker.

pokebowl

Vrijdag

Omdat ik vrijdag ineens besloot mijn dag anders in te vullen, zag ons avondeten er ook een beetje anders uit dan de bedoeling was. Uiteindelijk maakte ik een soort van pokébowl met groenten die ik nog in huis had liggen, gegrilde tonijn en garnaaltjes. Smaakte prima.

Ik geloof dat ik de drukste week inmiddels heb gehad en dat de aankomende weken allemaal een stukje beter te doen zijn. Nu is mijn werk nogal onvoorspelbaar dus zeker weten doe ik het nooit. Aankomende week is het natuurlijk 5 december en traditiegetrouw gourmetten we op die avond bij mijn schoonmoeder thuis. We hebben allemaal wat kleine cadeautjes voor Vic dus we vieren Sinterklaas wel, maar heel klein. Kerst is meer ons ding. Donderdag ben ik weer op pad voor Gelderse Streken en deze keer neem ik gezellig mijn vader meer. We gaan naar Harderwijk en wat we daar eten is nog even een verrassing. Verder geen gekke dingen wat eten betreft, ook fijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close