Sab’s Eetoverzicht week 39/2019

Oh jongens wat heb ik een moeizame eetweek achter de rug. Ik had braaf een eetplanning gemaakt, boodschappen besteld en me ook echt voorgenomen om me honderd procent aan de planning te houden, maar ineens kelderde mijn zin in koken compleet. Ik herken dit nog van mijn zwangerschap van Vic en ook op Instagram kreeg ik bijval van veel zwangeren: in die laatste weken van een zwangerschap is mijn motivatie gewoon ver te vinden. Ik doe mijn best wel hoor, maar het is zo’n strijd om mezelf iedere keer weer die keuken in te moeten slepen. Ik heb ook gewoon niet zoveel zin in gerechten met veel poespas maar heb enorm de behoefte aan simpel. Niet eens per se in slecht eten maar in soepjes, wokschotels… gerechten die het liefst binnen 15 minuten op tafel staan, haha. Dit eetoverzicht is dan voor ons doen ook gerust érg simpel te noemen.

Zondag

Het avondeten van zondag ontbreekt in dit eetoverzicht, puur omdat we niet echt avondeten op tafel zetten vorige week. We hadden zaterdag lekker geborreld (snackdiner) en aangezien we daar nog meer dan genoeg van overhadden, besloten we zondagmiddag een filmpje aan te zetten en gewoon weer te gaan borrelen. Uiteindelijk bleek het eten nog genoeg te zijn en lieten we het koken/avondeten voor wat het was. Moet kunnen zo af en toe.

maandag 4

Maandag

Als je bedenkt dat ik maandag eigenlijk Moussaka wilde maken, ziet dit bordje er wel wat vreemd uit – haha. Een echt AGV’tje! Moussaka bleek na een lange werkdag toch niet heel handig meer om nog te maken (moest zeker nog 40 minuten in de oven namelijk) en dus gebruikte ik een groot deel van de ingrediënten op een andere manier. Zo maakte ik van het gehakt lekkere gehaktballen, gebruikte ik de aardappeltjes om op te bakken en verwerkte ik de overige ingrediënten in andere gerechten later deze week. Deze aardappeltjes met gehaktballen en doperwtjes, dat zijn dus de maaltijden waar ik nu vooral zin in heb. Zo niet mij!

dinsdag 4

Dinsdag

Van Mr. Kitchen’s ontving ik vorige week een pakket met daarin hun (desem)pizzabodems en pizzasauzen. Die wilde ik wel proberen deze week! Moet zeggen dat ik dit niet echt schaar onder een echte pizza hoor, de bodems zijn niet te vergelijken met pizzabodems. Wel lekker overigens! Ik maakte vier verschillende ‘pizza’s’ met op de voorgrond een desembodem met pestosaus en daar bovenop drie soorten kaas, peterselie en knoflookolie. Kon direct weer wat restjes uit de koelkast verwerken op deze dag.

woensdag 4

Woensdag

Een Caesar Salad was de bedoeling woensdag maar ik had zó geen zin meer om een salade te eten ’s avonds. Het werd dus wat anders. De Italiaanse bol – daar maak ik altijd croutons van – en kippendijen gebruikte ik voor een lekker broodje en daar maakte ik een soepje bij. Ik had nog een aubergine in de koelkast liggen en nog meer dan voldoende tomatenblokjes omdat ik natuurlijk Moussaka wilde maken maandag en daar maakte ik uiteindelijk deze geroosterde aubergine-tomatensoep mee. Flinke dosis groenten in de soep dus helemaal schuldig hoefde ik me niet te voelen woensdag, haha.

donderdag 3

Donderdag

Zowaar geheel volgens planning aten we afgelopen donderdag deze chimichanga’s! Is natuurlijk ook niet zoveel werk: kip koken, mengen met alle andere ingrediënten en vervolgens de vulling gebruiken voor de wraps. Erbij wat sla met tomaatjes, bosui en avocado en uiteraard ging er nog een flinke dot zure room op het bord.

vrijdag 4

Vrijdag

Tim had mannenavond bij ons thuis vrijdag en de mannen schoven allemaal aan voor het avondeten. Ze hadden zin in pizza en dat kwam mij wel goed uit, ik zat gewoon de hele dag op kantoor en had dus ook niet echt tijd om iets te koken. Tim haalde verschillende ingrediënten en toppings in huis en iedereen maakte uiteindelijk zijn eigen pizza. Lekker makkelijk! Vic en ik aten lekker mee van de pizza. De zwaarbeladen pizza’s hierboven zijn overigens van de mannen, wij aten een iets lichtere haha.

zaterdag 4

Zaterdag

Toegeven aan cravings mag als je een hele nacht zonder slaap hebt gedaan en vervolgens nog een verjaardagsfeestje hebt. McDonald’s it is!

Ik hoop dat aankomende week beter gaat zijn maar op het moment dat ik dit eetoverzicht schrijf heb ik nog steeds de behoefte aan simpele maaltijden en aan zo min mogelijk koken, haha. Ik ga dan ook maar wat makkelijke gerechten uitkiezen om te maken aankomende week, misschien al wel vast gerechten waar ik extra veel van kan maken zodat ik de vriezer vast een beetje kan vullen met maaltijden voor na mijn bevalling. Dat beviel (ha) de vorige keer echt heel goed en bespaarde Tim na de bevalling ook een hoop tijd, dus mijn streven is om het deze keer weer net zo aan te pakken.

Fijne zondag! x

Join the Conversation

 1. Rachel says:

  Wat heerlijk weer allemaal! ik wil van de week verse linzensoep gaan maken.. kijken hoe me dat afgaat.. fijne zondag nog verder!

 2. Marinda says:

  De motivatie is hier inderdaad ook ver te zoeken om lang in de keuken te staan nu ik 33 weken zwanger ben. Ben normaal dol op bakken, maar er is al weken geen baksel uit de oven gekomen.

  Ik vind je weekmenu’s er nog heel goed uitzien voor iemand die geen zin heeft om te komen ;)

  1. Sabine Author says:

   Haha erg he, vanaf nu alleen maar makkelijk eten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close