Sab’s Eetoverzicht week 44/2018

YES jongens, de kerstperiode in ons huis is officieel afgetrapt! Vorig jaar vond ik de decembermaand op OMF een beetje zo zo, ik had vanwege een aantal opdrachten die liepen namelijk veel te weinig tijd om echt aandacht te besteden aan Kerst en dus moest dat dit jaar anders. Vandaar dat ik al lekker op tijd ben begonnen met kerst-koken en alle geschreven content al bijna af is voor december – woohoo! Video’s moeten allemaal nog gefilmd worden en de recepten moeten ook nog worden uitgewerkt, maar ik voegde deze week behoorlijk wat ‘uit te werken recepten’ aan mijn lijstje toe. En dit zie je ook in ons eetoverzicht, die is namelijk lekker feestelijk deze week haha.

noedelsoep

Zondag

Soepie?! Dat was wel welkom met het frisse weer van afgelopen week. Ik maakte zondagavond een lekker maaltijdsoepje met gele currypasta, bloemkool en rijstnoedels. Recept hiervoor komt pas in januari online, sórry! Past niet eerder in de planning, haha.

hf kerstdiner

Maandag

Een groot deel van wat je op deze feestelijke kersttafel ziet staan stond ’s avonds op tafel. Het is een vier-gangen kerstdiner, gemaakt met de (super toffe) kerstbox van HelloFresh. Ik laat je binnenkort in een uitgebreide video zien hoe je deze gerechten allemaal klaar maakt. Wij hebben in ieder geval gesmuld ’s avonds van ons eerste kerstdiner.

sushi

Dinsdag

Dinsdagavond was ik uitgenodigd voor een evenement van Friends of the Brands bij Harbour Club Amsterdam Zuid. Stiekem at ik thuis een kommetje lasagnesoep (recept hiervoor volgt ook pas in januari), maar we werden in het restaurant verwend met een flink plateau overheerlijke sushi. En dat vond ik toch iets leuker om te laten zien, haha.

kip met cranberries

Woensdag

Ik vergat woensdagavond een foto te maken van mijn bord maar gelukkig stuurde ik overdag al een foto van de ovenschaal naar Tim. Schoonzusje bleef eten woensdagavond en ik zette deze kippenbouten met cranberries op tafel, samen met gekruide krieltjes uit de slowcooker en een simpele salade. Kerstdiner #2 in de pocket!

varkenshaas met bramen

Donderdag

Wederom een kleurrijk kerstbordje op de donderdag: varkenshaasjes met bramen, geroosterde pompoen & aardappelpuree met gepofte knoflook en tuinerwtjes. Ik had zóveel zin in tuinerwtjes dat ik speciaal hiervoor de Appie even ben binnen gewipt toen ik Vic ging ophalen, haha. Het is ook Vic zijn favoriete groente dus meneertje was ook blij.

pasta kippendij

Vrijdag

Voor de vrijdagavond had ik eigenlijk niets ingepland en na het kerstgeweld van de afgelopen dagen hadden we vooral zin in een simpele pasta. Dus die maakte ik. Tagliatelle met truffeltapenade, kastanjechampignons, kippendijen en goed veel knoflook. Super simpel maar helemaal prima om het weekend mee in te luiden.

magioni

Zaterdag

Gisteren stond er weer een Magioni pizza op het programma. Ik had nog pizzabodems liggen in de vriezer en overdag besloten we boodschappen te doen voor de toppings. We maakten de buffalo-chicken pizza die ik laatst ook al een keer in het eetoverzicht liet zien. Super simpel hoor: tomatensaus, kaas, rode ui, gegrilde paprika, gepocheerde kip, gedroogde peterselie en Frank’s Hot Sauce. Lekker!

Gezellig wel toch? Aankomende week wordt anders. Ik film wel wat kerstvideo’s maar we zullen niet iedere avond meer een kerstdiner eten. Vandaag doen we nog wel even uitgebreid, Tim en ik zijn namelijk uitgenodigd om wild te komen proeven bij drie restaurants in de Achterhoek. Zálig, heel veel zin in! Verder mag ik donderdag weer op pad voor Gelderse Streken net als vorig jaar en zie ik de rest nog wel even hoe of wat.

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close