Sab’s Eetoverzicht #27-2022

Op het moment dat ik dit typ zit ik met mijn billen op mijn balkonnetje in het Zuid-Tiroolse Renon. Als je me volgt via IG Stories dan heb je ongetwijfeld gezien dat ik de afgelopen dagen op persreis ben in deze Noord-Italiaanse regio. Wat ik hier exact allemaal heb gedaan zie je morgen in Week van OMF en wat ik allemaal heb gegeten ga ik ook nog met je delen in een Foodie in Zuid-Tirol, maar voor nu zie je alvast het avondeten van de afgelopen drie dagen. Het begin van de week was ik nog gewoon thuis en dook ik zelf de keuken in.

zondag 1

Zondag

Tim kwam zondag thuis van een festival en was, zoals verwacht, vrij brak en had zin om eten te bestellen. Het werd pizza. Ik had geen reuze honger dus ik bestelde de kleinste pizza en koos voor een margharita pizza met champignons en buffelmozzarella als extra toppings.

maandag 1

Maandag

Voor een samenwerking moest ik nog heel even de keuken, of eigenlijk de tuin, in maandag. Ik maakte een héérlijke steak sandwich en die aten we maandagavond. Vergezeld van caprese salade.

dinsdag 1

Dinsdag

Pastaaa! Ik maakte pastaschelpen met ricotta uit de oven. Normaal gesproken zou ik er spinazie door doen, maar dat was door de lege schappen in de supermarkt niet meer verkrijgbaar. Het werd een handje rucola en een zak veldsla en dat smaakte eigenlijk heel prima! Ideaal ook dat ik beide nog had liggen dus direct wat restjes opgemaakt.

woensdag 1

Woensdag

Een heerlijk bordje op woensdag als je het mij vraagt. Ik maakte Soutzoukakia en homemade tzatziki. Erbij een eenvoudige salade met vegan feta en sla uit de moestuin van collega Wies en flatbread.

donderdag1

donderdag2

donderdag3

donderdag4

Donderdag

Mijn eerste dag in Zuid-Tirol! Dineren deed ik in het hotel waar ik verbleef en we kregen een typisch Zuid-Tirools menu:

 • Hartige strudel met een vulling van kool en spek;
 • Een klassieke soep hier uit de regio met reepjes pannenkoek;
 • Zachtgegaarde beef met polenta en paarse bloemkool;
 • Passievruchtmousse met aardbei

Ik vond vooral de strudel heel verrassend! En de beef smaakte geweldig, zo zacht. Alles gemaakt met lokale ingrediënten, dus top.

vrijdag1

vrijdag2

vrijdag3

Vrijdag

De echte verwennerij was op vrijdag. De laatste twee nachten verbleef ik in een ander hotel en wauw. Via IG Stories heb je kunnen zien hoe luxe dat was en dit vertaalde zich ook in het eten. Ik koos voor een drie-gangenmenu:

 • Gnocchi gemaakt met verse lokale kruiden met cantharellen en lamsvlees;
 • Hert met kersen, pastinaakpuree en bos-ui;
 • Parfait van paardenbloem met peer, honingijs en limoen.

Wáánzinnig, wat een traktatie.

zaterdag 1

Zaterdag

Aan het eind van de middag gingen we naar Bolzano en waar we, nadat we de stad hadden bekeken, neerstreken op een terras voor de aperitivo en daarna gingen eten bij een Italiaans restaurant. Toen ik zag dat er Pizza Burrata op de kaart stond was de keuze snel gemaakt. Heerlijk was ‘ie.

Aankomende week ben ik weer gewoon thuis; het is de laatste week dat we thuis zijn voordat we op vakantie gaan. Weer op reis, wat een bofkont ben ik! Morgen luid ik de zomervakantie in met Vic, mijn vriendin en haar zoontje; we gaan sushi eten met zijn vieren. De rest van de week doen we vrij rustig aan, alleen donderdag rijden we nog even op en neer naar de camping waar mijn schoonzusje vakantie viert. De eetplanning is al gemaakt dus daar hoef ik niet meer over na te denken.

Fijne zondag! x

Join the Conversation

 1. Odette says:

  Wauw wat een prachtig dessert met die honingraat!

  1. Sabine Author says:

   Te gek he! Het smaakte ook echt fantástisch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close