Sab’s Eetoverzicht week 33-2023

Wat een heerlijke eetweek heb ik achter de rug! Ik dook de keuken in voor OMF en kon meerdere keren eten van het resultaat daarvan. Ook had ik een etentje gepland staan waar meerdere dagen van gegeten kon worden.

We gingen de hele wereld over wat recepten betreft en dat is voor iemand zoals ik absoluut geen straf.

IMG 9157

Zondag

De kinderen waren vorig weekend bij hun vader en dus at ik op zondag alleen. Ik maakte een onwijs lekker en súper simpel maaltje voor mezelf: tortellini met spinazie & ricotta, stracciatella (het binnenste van burrata), pijnboompitjes, verse basilicum en extra vergine olijfolie. Was in 10 minuten klaar en overheerlijk.

Maandag

Maandag was mijn kookdag en er stonden die avond verschillende dingen op tafel die we allemaal lekker opaten. De recepten komen nog online, maar links zie je aardappelsalade met chorizo en rechts steak met doperwtenpesto en burrata.

IMG 9236

Dinsdag

Aan het eind van de middag ging ik de keuken in voor Iglo en maakte groene shakshuka om te fotograferen. Zo opgewarmd ziet het er niet zo lekker meer uit, maar het smaakte wel top! Het recept vind je op de website van Iglo.

Woensdag

Vanuit Workmode (mijn flex-plek) werd een long table diner georganiseerd met als thema Aziatisch. We kookten zelf en ik was verantwoordelijk voor het voorgerecht. Dat werd Beef Tataki met ponzu en sesam.

Eén van de co-workers kookte Thais en Indonesisch voor het hoofdgerecht en bouwde de tafel vol met lekkers.

Het toetje was een grand dessert met allemaal lekkers van de toko. Het was echt een tóp avond.

IMG 9271

Donderdag

Gelukkig was er nog veel eten over van het etentje woensdag en namen we allemaal restjes mee naar huis. Fijn, want ik kwam vrij laat thuis van een afspraak in Rotterdam dus hoefde mijn prakkie alleen maar op te warmen.

Zo op het bord is het een flinke mengelmoes, maar het smaakte allemaal nog top. Kerrie Telor, Ayam ketjap, Massaman curry, Yam Khai Dao (Thaise salade met ei) en rijst. Zálig.

IMG 9283

Vrijdag

Ik had vrijdagavond een bruiloft en werkte overdag gewoon thuis. Ik had een makkelijke maaltijd ingepland; in verband met mijn moeilijke buik ben ik altijd voorzichtig met een als ik ’s avonds nog iets op de planning heb. Het was gebakken gnocchi met spinazie, Boursin en knoflookgarnalen.

IMG 9301

Zaterdag

Voor het avondeten van gisteren besloot ik op de markt iets te halen. Ik nam broccoli mee en de roosterde ik met wat knoflook in de oven. Bij de poelier kocht ik een ‘4-seizoenen’ wokschotel. Geen idee wat er precies in zat, maar het was lekker gekruide kip met in ieder geval iets van prei en paddenstoelen. Erbij kookte ik rijst met een laurierblaadje en knoflook. Simpel maaltje, maar lekker.

Aankomende week wordt een beetje rommelig. School begint weer dus we zullen ongetwijfeld weer even moeten wennen aan het ritme. Daarnaast ben ik woensdag, donderdag en vrijdag vrij omdat donderdag de nieuwe vloer wordt gelegd. Ik kan dan niet zoveel omdat de hele woonkamer natuurlijk leeg is.

Ik moet het dus hebben van mijn kookdag morgen, dus we gaan zien wat de eetweek ons brengt.

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close