Sab’s Eetoverzicht #5-2024

Na een lekker weekend in Rotterdam, had ik een beetje moeite met opstarten deze week. Ik bracht wat minder uren door in de keuken dan de afgelopen weken, want ik had echt behoefte aan wat minder koken en fotograferen, maar meer aan computerwerk, afspraken etc.

Aan de eetweek was dat echter niet te merken. Zoals iedere week aten we weer heerlijk gevarieerd. Uiteraard neem ik je nog even mee naar vorig weekend, waar mijn vriendin en ik compleet in de watten werden gelegd bij restaurant KITA in Hendrik Ido Ambacht.

Zaterdag

De eetweek begon bijzonder goed. Halverwege de middag reed ik met mijn vriendin naar Rotterdam waar we incheckten bij hotel The Slaak voor een nacht. Top plek om vanuit daar Rotterdam in te gaan!

In de avond reden we naar Hendrik Ido Ambacht waar we door restaurant KITA waren uitgenodigd om te komen eten. Wauuuw, wat een heerlijkheid! KITA is een restaurant en club in een, dus het was gezellig druk en er werd lekkere muziek gedraaid. Het eten heeft Aziatische invloeden en we hebben écht genoten.

Op de foto’s zie je onder andere:

  • een schaal met heerlijke sushi
  • gerookte steak tartare
  • beef tataki
  • heerlijke Parmezaan-truffelfriet
  • peking eend met hoisin

Dikke tip, het was echt waanzinnig lekker!

IMG 2178

Zondag

De volgende ochtend ontbeten we in het restaurant van The Slaak: Didot34. Hier kun je ’s middags ook lunchen en ’s avonds dineren. Zag er onwijs gezellig uit, dus dat is er wellicht eentje om te houden voor de volgende keer.

Wij gingen Rotterdam nog een keer in zondag en lunchten vrij laat bij de Vietnamees (Saigon Caphé) in de Markthal met Pho en een broodje kip met citroengras.

IMG 2207

Maandag

Maandag was het toch echt weer uit met de pret en moest ik weer zelf aan de slag. Ik kookte vier gerechten maandag en we aten er direct eentje op: orzo met spinazie en Parmezaan. Het recept volgt snel.

IMG 2220

Dinsdag

Een ongedefinieerd prakje op mijn bord dinsdag, maar wel heel lekker. Twee verschillende gerechten zijn het: pompoenrisotto met geitenkaas en Alfredo Mac & Cheese met bloemkool. Beide vielen zeer in de smaak.

IMG 2228

Woensdag

Ik besloot woensdagochtend pas dat ik wel weer een keer zin zou hebben in bami zoals je deze ook bij de Chinees krijgt, dus die maakte ik voor ’s avonds. Erbij maakte ik Ayam Pangang met atjar.

IMG 2255

Donderdag

Ik had donderdagmiddag afspraken buiten de deur, dus ’s ochtends trok ik al een bakje uit de vriezer voor het avondeten. Eén van mijn favoriete curries zat erin: met spinazie, kikkererwten en zongedroogde tomaat. Mazzeeeel.

Deze te gekke bowl kocht ik trouwens in Rotterdam vorig weekend. Vind hem zoooooo tof!

IMG 2278

Vrijdag

Aan het eind van de dag haalde ik de kindjes en de hond op van de opvang. Ik had niets gepland voor het avondeten en omdat ik dus niet zoveel in de keuken heb gestaan, lagen er ook geen restjes meer waarvan ik dacht YES. En dus nam ik tijdens het doen van de boodschappen een zak Airfryer frietjes mee en aten we dat met kipkluifjes.

Na afgelopen week vooral andere dingen te hebben gedaan, moet ik deze week toch écht weer flink de keuken in waar mogelijk. Het avondeten wordt dus weer een makkie en vooral een kwestie van eten wat er al gekookt is.

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close