Sab’s Eetoverzicht week 30/2019

Het zal je niets verbazen als er van de eetplanning die ik had gemaakt voor afgelopen week niet veel is overgebleven. Ik dacht wel ‘even’ te kunnen koken ondanks de warmte maar truth be told: die situatie was toch even wat anders. We doen onszelf er eigenlijk al geen plezier mee om überhaupt te eten, laat staan om even vrolijk de keuken in te duiken. Stiekem at ik het liefst iedere avond ijsjes als het even had gekund, haha! Toch stonden er nog redelijk wat fatsoenlijke dingen op tafel afgelopen week hoor. Het was weliswaar een rommelige eetweek, onze magen waren gewoon gevuld aan het einde van de dag.

zondag 3

Zondag

Eigenlijk hadden we geen zin om boodschappen te doen zondag en het bleek dat ik ook nog meer dan voldoende eten in de koelkast had liggen om er iets mee te maken. Het werd uiteindelijk pasta met tonijn, olijven , zongedroogde tomaat en nog meer lekkers. Prima maaltje voor de zondag.

maandag 3

Maandag

Nog een keer pasta, oeps! Dat was niet helemaal de bedoeling, twee dagen achter elkaar en eigenlijk was ik van plan om tonijn quesadilla’s te maken maandag, maar uiteindelijk bleek dat ik daar helemaal niet alle ingrediënten voor in huis had. Mijn zwangerhoofd laat me steeds vaker in de steek deze week, met zulke acties als gevolg haha. Ik schoof de ‘old school spaghetti’ die ik op de planning had voor later deze week dus maar wat naar voren, want daarvoor was wel alles in huis.

dinsdag 2

Dinsdag

Dinsdagochtend filmde ik video’s op kantoor en dinsdag aan het einde van de middag moest ik nog in Den Haag zijn voor een meeting. Gelukkig kon ik één van de gerechten voor de video’s meenemen naar huis en uiteindelijk waren dat deze mosselen in gele curry. We warmden ze ’s avonds gewoon nog een keer op, kan prima op dezelfde dag!, en aten ze met Naan. Heerlijk vond ik het. Voor Vic had ik een prakje pasta opgewarmd maar hij at toch liever deze mosselen, zo grappig. Het recept komt binnenkort ergens op OMF.

woensdag 3

Woensdag

Ik kan er vrij kort over zijn: koken zat er woensdag gewoon even niet in. Vic en ik zijn nagenoeg de hele dag binnen geweest om ons te weren voor de warmte en zelf was ik ook een beetje lamgeslagen. Normaal gesproken heb ik nul last van de warmte en kan ik prima functioneren, woensdag ook nog aardig maar toch voelde ik me erg sloom en had ik nergens echt zin in. Hitte tijdens de zwangerschap is blijkbaar toch net iets anders. Uiteindelijk hebben we een heerlijke pokébowl besteld toen Tim thuis kwam uit werk. Top idee. Ziet er op de foto wel iets minder smakelijk uit dan hij was trouwens.

Donderdag

Ik ben gewoon compleet vergeten een foto te maken van ons eten donderdag en dat terwijl het best iets aparts was, zo dom. Ik zei al: mijn zwangerhoofd laat me steeds vaker in de steek… Ook donderdag ben ik aan het filmen geweest op kantoor, deze keer al voor Kerst, en ik besloot het e.e.a. mee te nemen naar huis. We aten een heerlijke ovenschotel en ik haalde op de terugweg naar huis varkenshaasjes en bij de groenteboer wat salades. Truffelsaus erbij en klaar feestmaal voor een normale donderdagavond. Kostte me dus erg weinig moeite ’s avonds, heerlijk.

vrijdag 3

Vrijdag

Veertig graden, een terrorpeuter, een zwanger lijf dat absoluut niet meer wilde meewerken… Het resulteerde allemaal in McDonald’s. TOP plan.

zaterdag 1

Zaterdag

Tobias bleef gezellig bij ons eten en ik schoof Surinaamse kip in de oven en het was mijn bedoeling om er Surinaamse bami bij te maken maar de ketjap was op. En tja, hoe goed ik mijn best ook deed, Surinaamse bami is het gewoon niet zonder ketjap. Uiteindelijk was het dus ‘gewoon’ een soort van bami met Surinaamse kip, zure komkommer en wat cassava. Ah well… Volgende keer beter.

Hoewel ik echt prima tegen warmte kan en geen extreem last heb gehad van het warme weer, vind ik het stiekem best lekker dat het aankomende week iets normaler is qua temperatuur. Wel moet ik zeggen dat ik nog een beetje blanco ben voor wat betreft de eetplanning maar dat gaat vast goed komen uiteindelijk.

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close