Wat stond er op tafel week 7 – 2014

Weer zo’n heerlijke eetweek, het houdt maar niet op de laatste tijd! Twee etentjes buiten de deur, een aantal experimentjes en weer een zeer fijne Fastfood Friday-dag om de week mee af te sluiten, het kan slechter. Hetgeen dat we afgelopen week gegeten hebben is wederom enorm gevarieerd, dus ik hoop dat jullie er wat inspiratie uit kunnen halen. Wat stond er op tafel in week 7.

paellaZondag
Op mijn foodbucketlist van 2014 staat een punt ‘zelf een keer paëlla maken’. Alsof mijn gebeden werden verhoord kreeg ik onlangs een mail van Happy Paëlla waardoor ik dit punt al gauw kon afstrepen van mijn lijst. Vorige week zondag ging ik zelf aan de slag met het maken van verse paëlla in een echte paëllapan. Wauw wat is dat lastig als je geen groot gaspit / een grote oven hebt. Uiteindelijk is het gelukkig wel gelukt, de paëlla was heerlijk en smaakte een stuk beter dan dat het er zo uit ziet. Binnenkort lezen jullie meer over dit avontuur.

bickenMaandag
Al tijden stond er een date met een aantal foodiecollega’s op de planning. Samen met Monique, Francesca, Nina, Pauline en Brenda at ik afgelopen maandag bij restaurant Bicken in Amsterdam. Een onwijs leuke locatie met heerlijk eten en een heel fijn gezelschap, beter kan een maandagavond bijna niet zijn. Mijn menu was vanwege mijn allergie voor lactose iets aangepast, dit heb ik gegeten:

 • Eendenlever met vijgencompote;
 • Tartaartje van pompoen, peer en bloemkool met bietenaioli;
 • Huisgerookte zalm met kaviaar en mierikswortel;
 • Staartstuk van kalf met kalfswangravioli, rode portsaus en gekarameliseerde witlof;
 • Terrine van citrusvruchten en compote van peer.

Bij mijn collegabloggers kun je binnenkort meer lezen over restaurant Bicken en morgen in De week van OMF geef ik je hier wat meer informatie over. Zeker een aanrader in ieder geval.

saotosoepDinsdag
Ik moet eerlijk bekennen dat ik best een beetje op was na twee ochtenddiensten en een etentje (waarvan ik om 01.00 uur thuis kwam) in twee dagen tijd. Ik vond het dan ook niet zo erg dat ik iets makkelijks op de eetplanning had gezet. We aten dinsdag de snelle versie van Saotosoep die ik voor het gemak nog wat sneller maakte. Heerlijk maaltje.

falafelsaladeWoensdag
Nadat ik vorige week friet kreeg op het werk toen ik voor een keer mijn avondeten niet zelf had meegenomen, was de keus makkelijk gemaakt omdat deze keer wel weer gewoon te doen. Ik maakte een lekkere (simpele) salade met botersla, falafel, cherrytomaatjes, ei, rode ui, komkommer en rode paprika. Een flink bord vol, jum. Al het lekkers zit op deze foto verstopt onder de sla.

spaghettiDonderdag
Donderdag was restjesdag, ik wilde echt de vriezer een beetje leegeten. We hadden nog coquilles en gamba’s liggen en deze besloot ik samen met spaghetti klaar te maken. Wat doperwtjes erdoor (ook deze moesten af), Parmezaan, verse peterselie, veel knoflook en chilipeper. Heeeerlijk! Wat kunnen kliekjes toch lekker zijn.

bananenbroodVrijdag
Vrijdag had ik een ‘Valentijnslunch’ met vriendinnetje Nanda bij Izakaya in Amsterdam, wat een waanzinnig restaurant. Binnenkort vertel ik er meer over in Travel Tuesday, maar oef hier kun je echt goed Japans eten. Omdat ik lange tijd vol heb gezeten van de lunch heb ik pas om 21.30 uur weer wat gegeten vrijdag. Bananenbrood dat Nanda voor me had meegenomen. Lekker, al kreeg ik er maar anderhalf stukje van weg. Zo vullend! Niet echt avondeten gehad dus.

shackburgerZaterdag
Zaterdag is Fastfood Friday dag en gisteren ging ik aan de slag met het maken van Tater Tots en een burger van Shake Shack. Tot aan de hamburgerbroodjes was alles zelfgemaakt, jummie! De broodjes hebben wat mij betreft nog wat finetuning nodig maar beide recepten zien jullie zeer binnenkort voorbij komen op OMF. Lekker maaltje.

Aankomende week draai ik drie avonddiensten in het hotel en moet ik dus drie keer mijn eten meenemen. Geen probleem, ik vind het altijd wel leuk om mijn eten van te voren klaar te maken en wat mij betreft is het altijd een goed excuus om salades te eten.

Join the Conversation

 1. MySimplySpecial says:

  Wat een heerlijke dingen weer! Die snelle saoto lijkt me wel wat!

 2. Marlissa says:

  Wat heb je weer lekkere dingen gegeten. Bicken ziet er ook goed uit.

 3. Susanne says:

  Haha het eerste wat ik bij de eerste foto zag van: Ieeuw. Maar gelukkig was het een suuces!Toevallig heb ik laatst bij the fabulous baker brothers gezien hoe ze echt helemaal zelf hamburgers hebben gemaakt, Inclusief broodjes. Yum!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close