Forel uit de oven

Het stond eerlijk gezegd best al een tijdje op mijn ‘bucketlist’ om een hele vis in de oven klaar te maken. Ik ben een echte visliefhebber, maar vaakt blijf het toch wel bij een filetje dat ik klaarmaak in de pan. Een verse vis op de markt halen en deze vervolgens in de oven bereiden had ik nog nooit gedaan en dat kan natuurlijk niet als foodie. De hoogste tijd dus. Ik ging voor een Forel uit de oven. Makkelijk en smakelijk. Mijn versie is geïnspireerd op een recept van Pauline.

Wat heb je nodig? (2 personen)

 • 2 verse forellen*
 • 1 citroen
 • 100 gram groene aspergetips
 • 2 tenen knoflook
 • 1 citroen
 • 300 gram roseval aardappeltjes
 • knoflookolie
 • 1 eetlepel rozemarijn
 • zwarte peper en grof zeezout

*Vraag de visboer of hij ze alvast voor je schoonmaakt.

1. Was de rosevalaardappeltjes en snijd deze in partjes. Breng ze op smaak met peper, zout en rozemarijn en sprenkel er vervolgens knoflooklie overheen. Doe ze in een ovenschaal en rooster de aardappeltjes 30 minuten op 220°C.

2. Spoel ondertussen de forellen af onder de kraan en dep ze droog met een stukje keukenpapier. Kruid ze van de buiten- en binnenkant met peper en zout. Snijd de citroen in partjes en leg er hier een paar van in de binnenkant van de forel.

3. Haal de ovenschaal met de aardappeltjes uit de oven. Druk de knoflookteentjes iets plat en leg deze tussen de aardappeltjes. Verdeel de aspergetips over de ovenschaal en leg hier de forellen bovenop. Sprenkel er naar wens nog wat extra knoflookolie overheen

4. Schuif de ovenschaal terug in de oven voor ongeveer 35 minuten tot de vis gaar is.

Forel uit de oven

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Forel uit de oven

Join the Conversation

 1. Hester says:

  Het ziet er in elk geval heel mooi uit!

 2. MySimplySpecial says:

  Ik heb eigenlijk nog nooit zoiets gemaakt. Toch eens proberen.

 3. Julie Hapjesprincess says:

  Heerlijk forel! Dit lijkt me een mooie bereiding.

 4. Oeff, lekkerrrr!

 5. Tanja says:

  Lijkt me een heel lekker en makkelijk recept. Ik ben ook een visliefhebster maar tot nu toe ook alleen filets. Kan ik de visboer er ook de kop af laten halen of word de vis dan droog? Ik eet niets waar zo duidelijk de kop nog aanzit, met de rest heb ik niet zo’n moeite ;-)

  1. Sabine Author says:

   Ik denk dat dit wel moet kunnen hoor. Wel vragen of hij de rest van de vis dan heel wil houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close