OMF’s Eetoverzicht week 47

Vorige week heb ik OMF’s Eetoverzicht even moeten overslaan omdat ik een volle week op Curaçao verbleef maar ik beloof je dat ik het goed maak door een hele uitgebreide Foodie op Curaçao te plaatsen. Deze week was ik grotendeels weer thuis en daarom heb nu wel weer gewoon een OMF’s Eetoverzicht. Het was een vreemde en best drukke week. Aan het begin van de week aten we heel makkelijk maar de laatste dagen van de week dook ik zelf weer de keuken in om wat uitgebreider te koken. Ik moet weer even gaan knallen voor OMF en om voldoende recepten voor jullie klaar te hebben staan (ook ter voorbereiding op mijn kerstvakantie) moet ik echt weer even de keuken in. Naar alle waarschijnlijkheid worden de komende OMF’s Eetoverzichten dus iets minder saai en weer iets gevarieerder.

Zondag

vliegveld

Mijn meest spannende maaltje was zondag: een sandwich met kalkoen en kaas en een beker icetea op het vliegveld van Curaçao. Beetje jammer dat Tui besloot om uiteindelijk toch diner te serveren om 23.00 uur in plaats van ontbijt de volgende ochtend. Ah well.

Maandag

mcdonalds

Moe, jetlag, lege koelkast en terug van een reis dus: McDonald’s! Onze meest ultieme guilty pleasure haha.

Dinsdag

mosterdsoep

Nog steeds een jetlag en nog geen tijd gehad om boodschappen te doen. Bovendien zou ik ’s avonds aanwezig zijn bij de uitreiking van de Viva400 maar ik had het zo druk en was zo gaar van de reis dat ik dit heb gecancelled. Er moest dus lastminute besloten worden wat we gingen eten en Tim appte dat hij zin had in comfort food. Uiteindelijk werd het een mosterdsoepje met broodje rookworst. Bijna een weekendmaaltje he? Maar de dagen na een perstrip voelen altijd wel een beetje aan als weekend dus ach.

Woensdag

maaltijdsalades

Ik had een lekkere maaltijdsalade gepland voor woensdag maar alles liep in de soep toen bleek dat ik ’s middags niet 10 minuten maar 3 uur in het ziekenhuis rondliep. Boo! Toen ik om 16.00 uur uit het ziekenhuis wegliep moest ik nog naar de garage voor mijn auto én nog boodschappen doen. Omdat ik per se foto’s wilde maken van de salade die ik in gedachte had besloot ik die maar te verschuiven en nam ik twee maaltijdsalades mee. We delen overigens altijd, vandaar twee verschillende salades op het bord.

Donderdag

perzische_runderstoof

YES! Eindelijk weer zelf koken. Althans, de slowcooker deed het werk donderdag want ik stond de rest van de dag in de keuken voor de signeersessie die ik ’s avonds deed in Hedel. Ook aten we hierdoor apart van elkaar dus dan is zo’n slowcooker gewoon hartstikke handig. Ik maakte een Perzische Runderstoof en zal het recept binnenkort met jullie delen. Deze stoofpot is ook heel makkelijk in de pan te maken. Erg lekker in ieder geval!

Vrijdag

zuurkool

Als de man van huis is… eet ik zuurkool! Serieus, Tim lust bijna alles maar van zuurkool gruwelt ‘ie echt. Jammer wantik hou ervan, het is echt een van mijn favoriete stamppotten. Vrijdag nam ik het er dus even van en maakte ik zuurkool. Een zuurkoolschotel welteverstaan, net iets anders dan de normale stamppot. Ik ga het recept nog met jullie delen.

Zaterdag

patat

Gisteren ging echt alles fout wat fout kon gaan. Ik wil niet al teveel in detail treden maar ik had mijn dag niet. Echt niet. Ook het koken ging faliekant mis dus met een dikke middelvinger naar de wereld (soms heb je dat even, haha) haalden we patat.

Qua eten staat er voor de komende week vooralsnog vrij weinig bijzonders op het programma. Als in: zoals het er nu naar uit ziet kan ik iedere avond zelf koken. Godzijdank want ik heb dat de afgelopen twee weken flink gemist. Dit betekent dat er sowieso een aantal kerstrecepten op het menu gaan staan bij ons. En ik denk dat we ons daar de komende weken sowieso wel op kunnen verheugen. Vinden wij niet erg en jullie hopelijk in de aanloop naar Kerst ook niet!

Fijne zondag! x

Join the Conversation

 1. Marijke I easydailyfood says:

  Leuk om te zien dat het qua eten niet altijd top off the bill is haha. Leuk!

 2. Kelly says:

  Haha ik vind het ook leuk om te zien dat jij ook wel eens een week hebt waar koken nou eenmaal niet helemaal in past

  1. Sabine Author says:

   Ik blijf ook maar een mens he ;)

 3. Ik vraag net op een eerdere post om een slowcooker recept en wordt op mijn wenken bediend :) Kijk uit naar het stoofvlees recept.

 4. Margot says:

  Vervelend dat zaterdag alles mis gaat, helaas heb je die dagen wel eens inderdaad. Fijne week!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close