Chocolademelk uit het Guilty Pleasures Kookboek

Sinds mijn boek is gelanceerd vind ik op steeds meer blogs reviews en recepten terug. Zó leuk om te zien allemaal en nog steeds een beetje onwennig, beseffende dat het mijn recepten zijn die in diverse huizen geprobeerd worden. Ik vond dat ik zelf niet achter kon blijven. Ik heb al eens een sneak peek gegeven in mijn boek, maar een heel recept heb ik nog nooit met jullie gedeeld. En daar komt vandaag verandering in. Omdat het dit weekend wat kouder wordt is het tijd voor een hartverwarmend drankje en wat past daar nou beter bij dan chocolademelk. Het recept voor deze chocolademelk vind je samen met 91 andere recepten in mijn Guilty Pleasures Kookboek die hier te bestellen is voor € 21,99. Het chocolademelk recept staat in het hoofdstuk Happy Homemade.

Guilty Pleasures Kookboek

Wat heb je nodig? (1 mok)

 • 200 milliliter volle melk
 • 50 gram pure chocolade
 • ½ theelepel honing
 • ½ theelepel kaneel
 • snufje zout

1. Breng in een steelpannetje de melk aan de kook en voeg hier de honing en kaneel aan toe.

2. Haal de melk zodra deze kookt van het vuur af en voeg de chocolade toe. Roer dit goed door tot de chocolade volledig gesmolten is. Voeg dan ook direct een snufje zout aan de chocolademelk toe. Klinkt een beetje gek, maar het maakt de chocolademelk véél intenser van smaak.

3. Schenk de chocolademelk in een mok en top af met een flinke toef slagroom en een beetje kaneel.

Chocolademelk uit het Guilty Pleasures Kookboek

Join the Conversation

 1. Simone says:

  Sounds good! Chocolademelk blijft een van mijn favoriete winterdrankjes.

 2. Kelly says:

  Oehh heerlijk!

 3. Anmriej says:

  wow deze foto is echt prachtig! Echt petje af voor de geweldige fotografie van het boek maar ook van alle recepten op jouw blog tegenwoordig. Echt prachtig!

  En ik ga deze toch maar eens snel proberen ;-) Jammie!

  1. Sabine Author says:

   Dankjewel, wat lief!

 4. Margot says:

  Wat een mooie foto’s! En dat snufje zout klinkt inderdaad heel gek, maar dat ga ik zeker eens proberen.

 5. Prachtige foto Sabine! Heerlijk, warme dranken tijdens dit koude weer!

 6. Rebecca says:

  Zout in de chocolademelk is echt heerlijk! Doet me denken aan een aflevering van Modern Family, daar deden ze dat ook. Zal dit recept snel proberen, ziet er heel lekker uit.

 7. Marijke I easydailyfood says:

  Prachtige foto! Zo gaaf dat je kookboek zo goed gaat!

 8. Jimmy says:

  Oeh! Daar word ik heel gelukkig van ben benieuwd, ik ga het vanmiddag eens proberen!

 9. Roxanne says:

  Mmmm, deze ga ik zeker proberen :) Klinkt heerlijk!

 10. Sigrid says:

  Hallo,
  Zou je ook een lekker recept voor een witte chocolade melk kunnen maken? Sinds ik een witte chocolade bij de Starbucks op heb zoek ik naar een recept (want gewoon witte chocolade en melk word niet zó lekker als die van Starbucks).

  1. Sabine Author says:

   Hmm, ik heb de witte chocolademelk van Starbucks nog nooit gedronken dus ik zal eerst even op zoek moeten gaan voordat ik het zelf thuis kan proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close