Video: Makkelijke puddingbroodjes

Wist je dat ik als kind puddingbroodjes vies vond? Vraag me niet waarom hoor, want tegenwoordig ben ik er dol op. Ik haal ze alleen nooit, want na één broodje ben ik kotsmisselijk. Maar als GROOT liefhebber van room, banketbakkersroom en custard moest ik deze broodjes gewoon een keer zelf gemaakt hebben. Nu heb ik altijd een beetje ruzie wanneer ik banketbakkersroom probeer te maken. Op de een of andere manier ben ik nooit weg van de smaak of gaat de room altijd schiften. Nu vond ik op de blog van Laura een failproof recept voor banketbakkersroom waarbij gebruik wordt gemaakt van custardpoeder. En dat vond ik nou een goed idee. Deze makkelijke puddingbroodjes kunnen hierdoor bijna niet mislukken en dat is toch wel bijzonder fijn niet waar?


Klik hier als je de video niet kunt zien

Makkelijke puddingbroodjes

Ondanks dat je wellicht denkt dat custardpoeder niet garant kan staan voor lekkere banketbakkersroom is dat totaal niet waar. Vind ik dan. Sterker nog, ik vind de banketbakkersroom die ik gemaakt heb voor deze puddingbroodjes vele malen lekkerder dan de room zónder custardpoeder. Vanaf nu bestempel ik dat poeder dus als mijn holy grail wanneer het aankomt op zoete recepten. Wel raad ik je aan het merk van een verse vanillepeul te gebruiken want oef, wat is de vanillesmaak van deze room heerlijk.

Makkelijke puddingbroodjes

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Makkelijke puddingbroodjes

4.24 van 13 stemmen

Makkelijke puddingbroodjes

Porties6 stuks

Ingrediënten

 • 50 gram custardpoeder
 • 1 ei
 • 50 gram kristalsuiker
 • 1 verse vanillepeul
 • 500 milliliter volle melk
 • 6 witte puntjes
 • poedersuiker

Instructies

 • Doe het custardpoeder samen met het ei, de helft van de kristalsuiker en het merg van de vanillepeul in een kom. Klop dit met een garde klontvrij.
 • Verhit ondertussen de melk met de rest van de suiker in een steelpannetje. Verwarm net zolang tot de suiker is gesmolten.
 • Schenk de helft van het warme melkmengsel bij het eimengsel in de kom en klop dit goed door. Schenk al kloppend het geheel weer terug in het steelpannetje.
 • Roer de custard goed door en laat het op middelhoog vuur indikken.
 • Schenk de dik geworden custard in een schaaltje en dek deze af met plasticfolie. Laat de custard afkoelen en verder opstijven in de koelkast.
 • Snijd de witte puntjes aan de bovenkant in met een mes. Spuit de custard met behulp van een spuitzak in de broodjes en garneer de broodjes met poedersuiker.

Join the Conversation

 1. Dat vind ik nou echt niet lekker. Een broodje met een toetje erop :’) Maar mijn vriend en broer zijn er wél gek op dus ik ga ze komend weekend wel maken denk ik!

 2. Margot says:

  Ik heb dit eigenlijk ook nooit lekker gevonden, maar misschien moet ik het weer eens een kans geven want het ziet er wel goed uit!

 3. Daniëlle says:

  Zelfgemaakte zijn echt het allerlekkerste. Hier hebben ze bij de bakker in de zomer altijd een variant met aardbeien. Ook super lekker!

 4. Je naam (verplicht) says:

  Hoi! Kun je deze ook maken als je geen spuitzak hebt?

 5. Diana says:

  Hoi,
  Ik heb van de week 2 maal de roombroodjes gemaakt, de eerste keer 6 broodjes en de tweede keer voor 18 broodjes. De hoeveelheden dus aangepast zoals in het recept. De eerste keer waren ze helemaal super ook kwa dikte. De tweede keer werd het al gelijk dikker toen ik het in de warme melk terug deed en na het koelen was het dus nog dikker. Kon het nog net spuiten met een breed mondstuk. Ik vraag me af waardoor dat kan komt. Heb jij een idee ? Ze waren wel allebei de keren heeeeerlijk van smaak :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close