Rendangballetjes uit de slowcooker

In een van mijn eetoverzichten begin dit jaar liet ik een foto zien waarop ik Rendangballetjes uit de slowcooker at. Het was in eerste instantie helemaal niet mijn bedoeling om hier een recept van te maken, ik heb op Ohmyfoodness immers al een recept gedeeld voor Rendang uit de slowcooker en met een beetje fantasie kun je deze balletjes prima zelf fabriceren, maar ik (en Tim trouwens ook) was zó enthousiast over het eindresultaat dat ik besloot het gerecht een paar maanden later nogmaals te maken. En zie hier het resultaat! Voor deze Rendangballetjes maak ik gebruik van kipgehakt, dit zorgt voor super zachte en malse gehaktballetjes. Uiteraard kun je natuurlijk ook rundergehakt gebruiken als je dit lekkerder vindt. Mocht je nou geen slowcooker in huis hebben, dan kun je deze gehaktballetjes ook prima klaarmaken in de koekenpan of braadpan. De verhoudingen blijven hetzelfde, echter gaar je de balletjes dan zo’n 30-45 minuten op laag vuur.

Deze balletjes zijn onwijs lekker om te serveren zoals ik dat deed: met kokosrijst, gestoofde snijbonen, seroendeng en gebakken uitjes.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Rendangballetjes uit de slowcooker

Rendangballetjes uit de slowcooker

Ga terug naar alle slowcooker recepten

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Rendangballetjes uit de slowcooker

4.63 van 8 stemmen

Rendangballetjes uit de slowcooker

Porties4 personen

Ingrediënten

 • 1 kg kipgehakt
 • 1 ui of grote sjalot - gesnipperd
 • 1 ei
 • 50 gr paneermeel
 • 100 gr boemboe voor Rendang
 • 1 stengel citroengras
 • 2 blaadjes laurier
 • 4 blaadjes kaffir limoen
 • 250 ml kokosmelk - geen light!

Instructies

 • Doe het kipgehakt in een kom en voeg hier de ui, ei, paneermeel en ongeveer 1,5 eetlepel van de boemboe aan toe.
 • Kneed het geheel goed door en vorm kleine gehaktballetjes van het kipgehakt. Leg deze in de pot van de slowcooker.
 • Kneus het citroengras en stop dit samen met de laurier, kaffir limoen en de rest van de boemboe bij de gehaktballetjes in de slowcooker.
 • Schenk de kokosmelk in de slowcooker en doe de deksel op de pot. Gaar de gehaktballetjes 6 uur op Low of 4 uur op stand High. Roer het geheel na 2 uur even door om ervoor te zorgen dat alle ingrediënten goed met de gehaktballetjes gemengd worden.

Join the Conversation

 1. Barbara says:

  Ik heb ze gister gemaakt: super lekker!! Bedankt voor het recept!

 2. Tamara D says:

  Mijn balletjes en saus blijven erg licht van kleur, lang niet zo mooi bruin als die van jou. Het lijkt ook of ik veel meer balletjes heb terwijl ik toch echt een kilo heb gekocht. Wat gaat er mis?

  1. Sabine Author says:

   Ik heb niet alle balletjes die ik heb gemaakt op de foto gezet ;) Zolang je het recept gewoon volgt klopt het echt wel. Qua kleur zijn er tal van oorzaken mogelijk. Wellicht heb je een boemboe gebruikt die wat lichter van kleur was dan die van mij?

 3. Belinda says:

  Ze zijn heerlijk Sabine. Hier staan ze vandaag voor de 2e keer op het menu. Nog wel een vraagje: waarom geen light kokosmelk?

  1. Sabine Author says:

   Dat vind ik persoonlijk voor dit recept veel te waterig.

 4. Anouk says:

  Hi, wat kan ik gebruiken ipv kaffir limoen? Online lees ik een eetlepel rasp van een citroen, klopt dit?
  Thanks!

  1. Sabine Author says:

   Hmm, ik zou eerder rasp van een limoen doen maar helemaal evenaren ga je de smaak van kaffir limoen niet. Het heeft zo’n typische smaak namelijk!

 5. Jitske says:

  Net de rendang balletjes gemaakt in de slowcooker, met “niet light” kokosmelk. Toch ging het wel schiften. Welk merk kokosmelk gebruik jij?

  1. Sabine Author says:

   Oh, dat is wel bijzonder en niet de bedoeling! Ik gebruik altijd de kokosmelk van Fairtrade Original.

   1. Jitske says:

    Dank, volgende keer probeer ik die. Balletjes waren heerlijk!!

   2. Sabine Author says:

    Fijn!

 6. Marinke says:

  Deze staan hier zeer regelmatig op het menu, ik maak ze het kalfsgehakt, ook een goede combinatie! En dan lekker frietjes erbij en wat rauwkost, smullen!

 7. Omdat er bij ons gezinsleden zijn die niet van kokosmelk houden is dat wel een probleempje. Kan ik ook gewone room of kookroom gebruiken of misschien volle melk?

  1. Kookroom kun je heel prima gebruiken hiervoor hoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close