Appelmoes ontbijtcake

Ontbijtcake, dat klinkt toch heerlijk? Dat vond ik nou ook. En dan al helemaal als hij je aan appeltaart doet denken want dat doet deze cake dus. Door de pot appelmoes die erin verwerkt zit en ook door de rozijnen. Kaneel stopte ik er ook in dus ja, de vergelijking is niet ver weg. Maar wat deze cake dus anders maakt is dat er heel veel havermout in zit. En dát is nou precies waar je goed mee kunt ontbijten. Door de havermout vult de cake heel erg dus je hoeft niet bang te zijn dat je snel weer honger krijgt. Overigens is deze ronde cake zo gemaakt hoor, want het is echt een kwestie van alle ingrediënten met elkaar mixen en in een bakvorm stoppen. Ideaal dus als je op zondag bedenkt dat dit wel eens lekker kan zijn voor de komende week.

En mocht je het nou niet willen eten als ontbijt, dan is dit ook gewoon lekker voor tussendoor. Mogelijk snijd je er dan een wat dunner puntje van, je kunt er in ieder geval alle kanten mee op!

AppelmoesOntbijtcake ST 2

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Appelmoes ontbijtcake

No ratings yet

Appelmoes Ontbijtcake

Porties1 ronde cake

Ingrediënten

  • 200 gram grove havermout
  • 345 gram biologische appelmoes zonder toevoegingen
  • 4 eieren
  • 1 el kaneel
  • 3 el honing
  • 1 tl vanille-aroma
  • 200 gram rozijnen
  • snuf zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng de havermout met de appelmoes in een staande mixer. Voeg 1 voor 1 de eieren toe.
  • Voeg nu de rest van de ingrediënten toe en mix nog even goed door totdat alles goed is opgenomen.
  • Stort het beslag in een met bakpapier beklede springvorm en schuif in de oven voor 45 minuten.

Notities

Ik gebruikte een springvorm met een doorsnede van 24cm.

Join the Conversation

  1. Vivian says:

    Klinkt goed, en zo simpel :-)
    Ik zou er misschien nog een appel in stukjes door doen, lijkt me een lekkere toevoeging.

  2. Miranda says:

    Klinkt als een recept dat ik zeker een keer moet gaan proberen!

  3. Karen says:

    Zou je hier ook puntjes van kunnen invriezen, zoals bij bananenbrood?

    1. Sabine says:

      Ja hoor, zeker :)

  4. Bregje says:

    Gister gemaakt, super simpel en lekker!!!!!!

    1. Tessy says:

      Heerlijke cake, ik vries ze per punt in. s’Ochtends opwarmen in de magnetron en een flinke klodder yoghurt of kwark erbij.

  5. Rianne says:

    Ik wil hem ook gaan maken. Kan je er ook puntjes van invriezen?

    1. Sabine says:

      Dat kan zeker!

  6. Laura says:

    Lekker van smaak maar wel wat stevig en droog door de hoeveelheid havermout. De volgende keer ga ik 150gr havermout en 50gr bloem proberen. Ben benieuwd. Bedankt!

  7. Christina says:

    Voor hoeveel personen is dit? Grtz Christina

    1. Sabine says:

      Dat is compleet afhankelijk van hoeveel je van deze cake eet. Ergens tussen de 2 en 6 personen gok ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close