Viv’s Eetoverzicht week 44/2018

De afgelopen week werkte ik weer eens met een strakke eetplanning, en dat beviel me wel. Van tevoren alle boodschappen in huis gehaald (0p zondag) en er voor de rest van de week niet meer over nagedacht. Welk gerecht ik op welke dag eet verschilt dan nog wel eens, maar over het algemeen is de richtlijn erg prettig. De mealplanners en boodschappenplanners die Sab en ik gemaakt hebben gebruik ik dan wel niet letterlijk, maar in mijn hoofd en in mijn telefoon doe ik eigenlijk hetzelfde. Al is de handgeschreven versie toch altijd het prettigst: het doorkrassen van afgewerkte opdrachten, HEEL fijn.

De afgelopen week was dus een georganiseerde, met veel lekkers. En vooral op zondag hadden we een hele goeie aftrap.

Eetoverzicht week44 1

Zondag

We aten namelijk oldskool macaroni. De minimalistische variant met alleen elleboogjes, tomatenpuree, smac, tomatenketchup en kaas. Zoals onze moeders hem vroeger maakten. Al vond Tobias mijn versie nog ‘exotisch’ met wat rode paprika erdoor.


Eetoverzicht week44 3

Maandag

Een stamppotje; met zoete aardappel, gebakken boerenkool, uitgebakken spekje en zongedroogde tomaatjes.

Eetoverzicht week44 4

Dinsdag

Ik heb ’s morgens de slowcooker aangezet met gemarineerde kip. Erbij maakte ik ’s avonds een salade van spinazie, bulgur, courgette, witte kaas en een mosterddressing.

Eetoverzicht week44 2

Woensdag

Ik zag vorige week een hele mooie quiche online staan, door Sab gemaakt. Dus deze plande ik in. Een bodem van zoete aardappel, gevuld met gegrilde groenten, salami en een beetje kaas.

Eetoverzicht week44 5

Donderdag

Weer een fijn voorbeeld van hoe saai eten eruit kan zien met een donkere tafel en lekker fel licht.. Nouja, het was lekker deze broccoli couscous met ansjovis en witte kaas. Ik bakte de broccoli overigens op met een uitje, knoflook en rode peper. Erna roerde ik er nog wat citroensap en extra olijfolie doorheen. Erbij een burger.

Eetoverzicht week44 6

Vrijdag & Zaterdag

Afgelopen vrijdag had ik weer een heerlijke OMF-dag en maakte ik een gerecht met köfte. Daar had ik zoveel van dat we er twee dagen van konden eten. Recept komt online.

De planning voor de komende week heb ik alweer rond. Vanavond geloof ik wrap pizza’s. De boodschappen voor de rest van de week hoop ik vandaag ook al te doen.

Fijne zondag!

Join the Conversation

  1. Haha dat is exact hoe mijn moeder macaroni maakte! Waar zou dat recept oorspronkelijk vandaan komen? Toendertijd was dat echt een exotisch gerecht, zelfs zonder de paprika ;). Nu toch meer een guilty pleasure geworden.

    1. Sabine says:

      Hier ook! De echte old school macaroni, haha. Zo lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close