Het heerlijk avondje is bijna gekomen hoe héérlijk is het om die avond in plaats van een regulier diner gewoon lekker te borrelen. Dat mag op een feestdag toch? Speciaal voor de gelegenheid maakte ik een Sinterklaas borrelplank, gevuld met tal van zoete en hartige snacks waar je echt wel even mee doet.
Het is dat wij de traditie hebben om op 5 december te gourmetten, anders had ik het wel geweten hoor. Tover een heerlijke borrelplank vól Sinterklaas borrelhapjes op tafel en pak cadeautjes uit, ik weet zeker dat je een geslaagde 5 december hebt en dat iedereen, óók de kindjes, hier gelukkig van wordt.


Sinterklaas borrelhapjes
Met de Sinterklaas borrelhapjes die je op de borrelplank legt kun je natuurlijk naar hartenlust variëren. Met Sinterklaas denken we allemaal al gauw aan zoetigheid dus je zou kunnen kiezen voor uitsluitend zoete Sinterklaas borrelhapjes maken, maar aangezien ik zelf meer fan ben van hartige snacks heb ik voor deze Sinterklaas borrelplank een combinatie gekozen.
Hoe moeilijk of hoe uitgebreid je het maakt kun je ook zelf bepalen. Maak je alles zelf, koop je alles kant-en-klaar of kies je voor een combinatie. Voor mijn Sinterklaas borrelplank kocht ik een zakje kruidnoten, een chocoladeletter en een zak strooigoed. De rest maakte ik zelf en van bijna alles heb ik al recepten gedeeld op Ohmyfoodness. Naast de zojuist genoemde zoetigheden vind je op mijn borrelplank ook nog:
- gevulde speculaas
- cadeaupakketjes met pittige tonijnvulling
- hartige banketstaaf met kaas en gehakt
- mini mijterpizza’s
- kaasstaf-stengels
Van de mini mijterpizza’s en kaasstaf-stengels zijn nog geen recepten gedeeld, dus bij deze!

Mini mijterpizza’s
Ingrediënten
- vers pizzadeeg
- pizzasaus
- geraspte kaas
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht.
- Snijd het verse pizzadeeg in kleine driehoekjes en smeer deze in met tomatensaus.
- Verdeel de geraspte kaas in de vorm van een kruis over de 'mijters'.
- Bak de mini pizza's in het midden van de oven in 15-20 minuten gaar.

Kaasstaf-stengels
Ingrediënten
- 1 vel vers bladerdeeg
- 1 ei – losgeklopt
- geraspte kaas
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht.
- Snijd het bladerdeeg in lange repen van ongeveer 1 cm breed.
- Smeer de repen deeg in met losgeklopt ei en verdeel er een beetje (niet teveel!) kaas over.
- Draai het plakje bladerdeeg een paar keer in een twist en leg deze op de bakplaat. Leg het direct in de vorm van een staf.
- Bak de kaasstaf-stengels in 12-15 minuten goudbruin.
Bewaar deze plank op Pinterest!
Dit artikel opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je de borrelplank wilt maken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
